Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:25 

Mieliście doświadczenie jakieś z nimi? Mnie do nich przekierował hotelscombined, więc uznałem że to nie jest lewizna. Zabookowałem sobie Courtyard by Marriott w Waszyngtonie(bo cena u nich stanowiła moje maksimum zaś cena na stronie Marriott.com już szybowała poza moim zakresem budżetu). No i niby mam potwierdzenie, numery ale... coś mnie tknęło i poszukałem po necie. A tu opinie całkiem różne, że nie bookują w hotelach i jest się na lodzie. Normalnie bym się nie przejął (kilkadziesiąt razy bookowałem przez booking, hotels.com, agodę czy hostelbookers i zawsze było ok) ale teraz postanowiłem sprawdzić na stronie Mariotta i nie mogłem sobie poradzić ze znalezieniem tej rezerwacji...

Ktoś miał z getaroom.com do czynienia?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#2 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zadzwoń do hotelu i zapytaj się o status Twojego pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:34 

dmirstek napisał(a):
Zadzwoń do hotelu i zapytaj się o status Twojego pokoju.

Marriott mówi, że nie potrafią tego sprawdzić bo nie ma rezerwacji na moje nazwisko, ale że czasami pośrednicy bookują wpisując różne dziwne rzeczy. Stąd moje zaciekawienie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:37 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
A dlaczego nie zrobiłeś BRG (look no further) byłoby jeszcze taniej i bezpośrednio u Marriotta?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#5 PostWysłany: 26 Cze 2014 15:46 

darekd napisał(a):
A dlaczego nie zrobiłeś BRG (look no further) byłoby jeszcze taniej i bezpośrednio u Marriotta?

Najpierw musiałbym zabookować w Mariocie wydając na to x kasy a później wystąpić o BRG, z którego warunków kilka wydawało mi się nieoczywistych. Stwierdziłem więc, że skoro nie mam doświadczenia w tego typu akcjach to nie będę ryzykował i zamówię u pośrednika, który daje w miarę rozsądną cenę (rozsądną, czyli rzędu 60% - 70% ceny na marriott.com, nie mówię że to okazja "marriott za dziesięć euro"). O tym że pośrednik ma złe opinie dowiedziałem się później przekopując się w necie. Być może moje obawy są nieuzasadnione - getaroom pojawił się chyba kilka razy na hotel4free czy hotelspotter.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Wrz 2014 00:59 

smok1 napisał(a):
Mieliście doświadczenie jakieś z nimi? Mnie do nich przekierował hotelscombined, więc uznałem że to nie jest lewizna. Zabookowałem sobie Courtyard by Marriott w Waszyngtonie(bo cena u nich stanowiła moje maksimum zaś cena na stronie Marriott.com już szybowała poza moim zakresem budżetu). No i niby mam potwierdzenie, numery ale... coś mnie tknęło i poszukałem po necie. A tu opinie całkiem różne, że nie bookują w hotelach i jest się na lodzie. Normalnie bym się nie przejął (kilkadziesiąt razy bookowałem przez booking, hotels.com, agodę czy hostelbookers i zawsze było ok) ale teraz postanowiłem sprawdzić na stronie Mariotta i nie mogłem sobie poradzić ze znalezieniem tej rezerwacji...

Ktoś miał z getaroom.com do czynienia?

Ok, to teraz po powrocie. Dodzwonić się do nich nie da, ale w hotelu wszystko było OK.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Cze 2015 23:20 

niebieski
Podbijam temat - ktos ma jescze doswiadczenia z tym posrednikiem?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Cze 2015 00:00 
Awatar użytkownika

Loty: 763
Kilometry: 1 119 474
HON fly4free
Rezerwowałem przez nich hotel w Pradze, w bardzo atrakcyjnej cenie (best western bila labut - było na f4free), żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Cze 2015 00:04 

niebieski
Potwierdzales rezerwacje niezaleznie od getaroom, przed zjawieniem sie w hotelu? Nie bylo z tym problemu?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Cze 2015 01:49 
Awatar użytkownika

Loty: 763
Kilometry: 1 119 474
HON fly4free
Bardzo rzadko potwierdzam rezerwację przed przyjazdem, tym razem jednak ze względu na nieznanego mi pośrednika i okazyjną cenę napisałem do hotelu i potwierdzili, że wszystko jest OK
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Cze 2016 16:27 

Nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po raz pierwszy mam z nimi do czynienia. Od miesiąca wyklocam się o fakturę na 550 dolcow. Zarazerwowalam hotel w Warszawie dla kilku osob z opcja odwołania rezerwacji. Karta miała sluzyc tylko do autoryzacji, jak zwykle. Tymczasem sciagneli naleznosc już drugiego dnia i na moja prosbe o fakturę, dobierając grzecznych slow - odpowiedzieli "pocałuj nas w d..". Fakt, ze odpowiedz przyszla z Chin (i dalszego ciągu na moje prośby i ponaglenia nie było) sprawia, ze już nie skorzystam nigdy z ich serwisu. Amen. Poza tym widziałam ile przekazali kasy do hotelu a ile sami skubnęli, włos się jeży. Pewnie dlatego nie chcą dac faktury...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Cze 2016 16:39 

A ja i tak nigdy nie biorę pod uwagę opinii tych , którzy zarejestrowali się tylko po to żeby obrzucić błotem jakąś firmę.
Jednak staż, ilość postów czy w końcu niejednokrotnie krytykowana REPutacja mają znaczenie.
Korzystałem parę razy z getaroom i było OK.
 PM off
Zeus lubi ten post.

#13 PostWysłany: 06 Cze 2016 17:13 

Rezerwowałem u nich z wyprzedzeniem kilkumiesięcznym hotel na Wyspach Kanaryjskich i na miejscu po przyjeździe wszystko było ok. Znajomi, którzy jechali ze mną również u nich kupowali nocleg i również nie było problemów.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Cze 2016 23:00 

Loty: 811
Kilometry: 1 440 121
srebrny
Żadnych problemów zarówno z rezerwacjami jak i z anulacjami, kasa po kilku dniach wracała na konto. Grunt to czytać warunki

#15 PostWysłany: 06 Cze 2016 23:31 

niebieski
Rezerwowalem raz Ryge na pare dni i wszystko bylo ok.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości