Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 18 Mar 2023 12:17 

srebrny
O tej beduińskiej cepelii to trochę takie ględzenie. W obozowiskach wieczorem we wspólnej jadalni jest urządzane jakieś mini widowisko, z reguły kiepskie. Ale przecież nie ma obowiązku w nim uczestniczyć. My (ja i Agnieszka) poszliśmy wcześnie spać bo na drugi dzień mieliśmy naszą autorską, czyli przez nas wymyślona trasę zwiedzania. Zaczęliśmy przed świtem, a jego głównym punktem było wejście na Burdah Arch. Przez kilka godzin pustynia była tylko dla nas.
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#22 PostWysłany: 30 Kwi 2024 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie najbardziej zawiodło Morze Martwe, z daleka widoki ładne, ale to jaki tam jest syf na samym brzegu to naprawdę abstrakcja. Szkoda, że takie miejsce jest tak okropnie zaniedbane. Nie korzystałam z plaż hotelowych, wtedy może wrażenia byłyby lepsze, ale nocleg był mi tam nie po drodze ;)

Ale co do tego, co TRZEBA zobaczyć to bardzo polecam szlak Wadi Ghuweir. Sama droga do szlaku już dostarcza wrażeń, na początku szlaku jest mały parking (na mapach jest oznaczony). Przejście do kanionu z palmami zajmuje ok.2h, niesamowite miejsce. W niektórych momentach są drabinki, ale nie jest to nic nadzwyczajnego. W marcu nie zmoczyliśmy nóg ani trochę, w kanionie wody było ledwo co. Kilka zdjęć z Wadi Ghuweir:
Załącznik:
wadi ghuweir4.jpg
wadi ghuweir4.jpg [ 387.79 KiB | Obejrzany 210 razy ]

Załącznik:
wadi ghuweir3.jpg
wadi ghuweir3.jpg [ 273.34 KiB | Obejrzany 210 razy ]

Załącznik:
wadi ghuweir2.jpg
wadi ghuweir2.jpg [ 405.77 KiB | Obejrzany 210 razy ]

Załącznik:
wadi ghuweir.jpg
wadi ghuweir.jpg [ 313.85 KiB | Obejrzany 210 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości