Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sie 2024 23:13 

Loty: 163
Kilometry: 270 462
Cześć,
na początku listopada będę przez ponad tydzień w Singapurze. Zastanawiam się gdzie w tym okresie najlepiej wyskoczyć na kilka dni na plażę, tak żeby ryzyko opadów było niewielkie i temperatura powietrza przyjemna. Coś na północ typu Langkawi, Phuket czy Pattaya czy raczej na południe na przykład Bali? Zależy mi żeby lot z SIN nie był dłuższy niż 3 godziny. Dodam, że będzie to moja pierwsza wizyta w Azji :)
Parę lat temu był na forum podobny temat, ale dotyczył października i może coś się od wtedy zmieniło w tym rejonie turystycznie.

City break w Maroku 🏰🌴 Loty + 3 noce w hotelu ze śniadaniami w Marrakeszu za 929 PLN ☀️ City break w Maroku 🏰🌴 Loty + 3 noce w hotelu ze śniadaniami w Marrakeszu za 929 PLN ☀️
☀️ Słońce przez cały rok 🌴 Tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu na Zanzibarze od 3799 PLN 🌊😍 ☀️ Słońce przez cały rok 🌴 Tydzień z wyżywieniem w 4* hotelu na Zanzibarze od 3799 PLN 🌊😍
#2 PostWysłany: 03 Sie 2024 23:36 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 434 889
srebrny
Singapur ma plażę - wyspa Sentosa
 Profil Relacje PM off
babilas lubi ten post.

#3 PostWysłany: 04 Sie 2024 00:44 

srebrny
moze Phu Quoc, nie trzeba wizy.

druga opcja to Langkawi, bo sporo lotow bezposrednio. albo Phuket - tyle ze to sezon.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Sie 2024 01:03 

srebrny
Bali - ryzyko opadów bliskie zeru, loty tanie. Langkawi to raczej zły pomysł, będzie można się kąpać głównie w kałużach :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Sie 2024 01:12 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Cytuj:
Bali - ryzyko opadów bliskie zeru, loty tanie

Żartujesz prawda?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 04 Sie 2024 09:33 

Wiem, że Singapur ma plażę, ale pierwsza połowa listopada to już początek pory deszczowej i pogodowo może być różnie, podobnie chyba na Langkawi. Dlatego pytam o jakieś inne, pewne pogodowo w tym terminie lokalizacje. Może ktoś był na początku listopada na Phuket albo na Bali i mógłby powiedzieć, jaka była wtedy pogoda..

#7 PostWysłany: 04 Sie 2024 09:39 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Byłem ostatnio w listopadzie w khao lak i langkawi i pogodowo było ok, ale… to nic nie znaczy, w Singapurze też wtedy było ok, ale w tym roku nie musi być.
Ja bym jednak “ryzykował”, wybrał coś i poleciał, plaża w Singapurze jest, ale jednak to nie ten klimat
 Profil Relacje PM off
freddy_gonzalez uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 04 Sie 2024 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Co do Singapuru to byłem w nim 6 razy w grudniu czy styczniu a nawet na początek lutego. Pora deszczowa? przecież na dobra sprawę tam jest taka sama pora przez cały rok :lol:
Jeśli chodzi o moje spostrzeżenia to na ogół padało przez chwilke codziennie, nawet chwilowe oberwanie chmury ale co to za deszcz jak po godzinie nie było po nim śladu. Ewentualnie nieco (jeszcze większa) wilgotność. Na Sentosie (na plaży byłem 2 razy) - jak dla mnie OK jak ktoś ma ochotę poplażować (a nie godzinami chodzić brzegiem morza ;) )
Południowa Tajlandia to nie tylko Phuket a (moim zdaniem) przede wszystkim Krabi (Ao Nang) - byłem 4 razy (grudnie, stycznie, luty). Niemal nie było deszczy a jak już to zawsze nocą.
Na Bali byłem w styczniu , Phu Quoc (kwiecień) - w obu przypadkach podobnie jak na Ao Nang. + wiele innych tropikalnych krajów
Generalnie nie rozumie ludzi którzy sugerują się "porą deszczową" lub pytają o sam... deszcz.
ps. W każdym razie w moim przypadku jeszcze sie tak nie zdarzyło aby padało całymi dniami (za dnia) codziennie i to długo.

#9 PostWysłany: 04 Sie 2024 21:24 

7z9 napisał(a):
Generalnie nie rozumie ludzi którzy sugerują się "porą deszczową" lub pytają o sam... deszcz.
ps. W każdym razie w moim przypadku jeszcze sie tak nie zdarzyło aby padało całymi dniami (za dnia) codziennie i to długo.

Widzisz, z Twojego wpisu wynika, że byłeś w Azji w różnych miejscach co najmniej kilka razy, ja lecę pierwszy raz i akurat na początku pory deszczowej, stąd te dziwne pytania o deszcz ;)
Dzięki za informacje, które napisałeś, na pewno się przydadzą.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość