Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gdańsk - Teneryfa :)
#1 PostWysłany: 22 Paź 2013 21:41 

Dokąd
  • Teneryfa (obojętnie które lotnisko)

Data wylotu
  • 20.01.2014

Data powrotu
  • 28.01.2014

Długość pobytu
  • 8 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowalny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Znalazłam ofertę z Barcelony, niestety u nas loty są w niedzielę, a z Barcelony na Teneryfę we wtorki, a nie chcemy ponosić dodatkowych kosztów za nocleg w Barcelonie...

Dodatkowe informacje
  • Najwcześniej możemy wylecieć 17.01, a najpóźniej wrócić 31.01
    Interesuja nas jak najtansze opcje, oczywiście z przesiadkami, bo innych niestety nie ma.
    Jeżeli byłby dostępny tańszy lot z Warszawy, to oczywiście jesteśmy w stanie tam dojechać :)

Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas!!
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 22 Paź 2013 21:49 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Spokojnie poczekać miesiąc lub dwa. Teraz dobre ceny są na listopad i grudzień.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Paź 2013 22:01 

wyszukuj na wyszukiwarce skyscanner np:
ODLOTY - 20 styczeń 2014
09:50 GDN Gdańsk Ryanair FR2373
11:05 STN Londyn Stansted 2 h 15 min
Połączenie na lotnisku 2 h 45 min
13:50 STN Londyn Stansted Ryanair FR8166
18:20 TFS Teneryfa Południe 4 h 30 min
POWRÓT - 28 styczeń 2014
15:50 TFS Teneryfa Południe flythomascook TCX7267
19:55 BRS Bristol 4 h 05 min
Połączenie na lotniskuDługie oczekiwanie 10 h 35 min
06:30 (+1) BRS Bristol Ryanair FR8254
09:50 GDN Gdańsk 2 h 20 min
Cena całkowita 709,68 zł/osoba + koszt bagażu rejestrowanego

Może w styczniu znajdziesz coś z TUI Pl, poniżej ich oferta last minute same loty ze stycznia br

Kod:
KANARY – GRAN CANARIA (LPA)
Wylot z Warszawy: 13.01, powrót po 7 dniach, cena 697 zł

KANARY – TENERYFA (TFS)
Wylot z Katowic: 18.01, powrót po 13 dniach do Warszawy, cena 897 zł

KANARY – LANZAROTE (ACE)
Wylot z Warszawy: 02.02, powrót po 14 dniach, cena 1297 zł

PM off  

#4 PostWysłany: 22 Paź 2013 22:05 

Osobiście "zkleiłem" Teneryfę z przesiadkami za 486 zł ale na grudzień br. Tych cen już na moją datę nie ma ,a na styczeń jeszcze nie ma dobrych promocji.
W twoim przypadku najtaniej Ci wyjdzie Ryanair, tam przez Oslo Ryyge a powród przez Londyn Stansed ale nie ma reguły.
Nie zkleisz w dobrej cenie przelotów bez conajmniej jednej nocki. Ale ta nocka to przylot z Teneryfy po 23 a odlot po 7 rano.
W niedzielę 19 stycznia masz z Poznania lot do Rygge o 10,35 i o 15,55 na Teneryfę. Cena napewno spadnie. Jak będzie do Ryyge za 39 zł i na Teneryfę za 332 NOK to OK taniej nie będzie.
Za lot powrotny do Londynu na 27 stycz masz teraz za 41e i za 25 do Gdańska. Razem 66e, jak spadnie to min 10e.
 PM off  

#5 PostWysłany: 22 Paź 2013 22:11 

Anonymous napisał(a):
Osobiście "zkleiłem" Teneryfę z przesiadkami za 486 zł ale na grudzień br. Tych cen już na moją datę nie ma ,a na styczeń jeszcze nie ma dobrych promocji.
W twoim przypadku najtaniej Ci wyjdzie Ryanair, tam przez Oslo Ryyge a powród przez Londyn Stansed ale nie ma reguły.
Nie zkleisz w dobrej cenie przelotów bez conajmniej jednej nocki. Ale ta nocka to przylot z Teneryfy po 23 a odlot po 7 rano.
W niedzielę 19 stycznia masz z Poznania lot do Rygge o 10,35 i o 15,55 na Teneryfę. Cena napewno spadnie. Jak będzie do Ryyge za 39 zł i na Teneryfę za 332 NOK to OK taniej nie będzie.
Za lot powrotny do Londynu na 27 stycz masz teraz za 41e i za 25 do Gdańska. Razem 66e, jak spadnie to min 10e.

+ należy wspomnieć, że doliczyć należy koszt bagażu rejestrowanego osobna opłata za każdy lot oraz o koniecznych związanych z tym większych przerwach między lotami
 PM off  

#6 PostWysłany: 22 Paź 2013 22:26 

Sorki ,nie doczytałem że autor napisał z bagażem rejstrowanym. Tak czy owak w tanich liniach musi sie liczyc ze słoną opłatą dodatkową za ten bagaż .Tak jak wspomniał liczy się z przesiadkami,ale może nie wie że musi za niego zapłacić przy 2 os x8 cena tego bagazu.
 PM off  

#7 PostWysłany: 22 Paź 2013 22:28 

Dziękuję bardzo za błyskawiczną odpowiedź!! Chyba rzeczywiście poczekam jeszcze z miesiąc, może trafi się coś tańszego...
Jakoś przeżyjemy noc na lotnisku, ewentualnie, jeżeli trafimy na 'sklejone' loty za ok 500zł to szarpniemy się na hotel :)
Niestety podróż w grudniu odpada, w styczniu akurat wtedy mamy w pracy urlop i nie mam możliwości zmiany terminu.

Jesteście Kochani, jeszcze raz dziękuję! :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Paź 2013 23:00 

Napewno dużo się nie zmieni w cenach ,jeden lot potanieje,drugi podrożeje
Na dziś dzien masz Gdańsk- Teneryfa za ok 600 zł z podręcznym na os. poniżej 500 zł to już okazja.
FR Gdańsk- Stansed Londyn 20 stycz 9,50-11,05 107,20 zl /os
FR Stasted Londyn- Teneryfa 20 stycz 13,50 - 18,20 36,94 GBP e/os
FR Teneryfa - Stansed Londyn 27 stycz 18,55 - 23,20 40,94 e/os
FR Stansed londyn -Gdańsk 28 stycz 06,50 -09,55 21,74 GBP/os
Na 3 godzinki można pozwiedzać Londyn nocą, przy dobrych układach Easy busa po 2x 2 Funciaki /os . Nocleg w hotelu na powiedzmy 4 godzinki to strata kasy.
 PM off  

#9 PostWysłany: 22 Paź 2013 23:09 

orzeszek_666 napisał(a):
Dziękuję bardzo za błyskawiczną odpowiedź!! Chyba rzeczywiście poczekam jeszcze z miesiąc, może trafi się coś tańszego...
Jakoś przeżyjemy noc na lotnisku, ewentualnie, jeżeli trafimy na 'sklejone' loty za ok 500zł to szarpniemy się na hotel :)
Niestety podróż w grudniu odpada, w styczniu akurat wtedy mamy w pracy urlop i nie mam możliwości zmiany terminu.

Jesteście Kochani, jeszcze raz dziękuję! :)

Jak chcesz skleić coś w tej cenie to warunek konieczny poczytać choćby na stronie głównej jak spakować się w bagaże podręczne i lecieć tylko z nimi, inne ciuchy ubrane na cebulkę lub wykupić tylko jeden bagaż rejestrowany

http://www.fly4free.pl/tanie-latanie-bagaz-podreczny/
 PM off  

#10 PostWysłany: 25 Paź 2013 22:27 

No niestety chyba będziemy musieli lecieć z podręcznym. Po podliczeniu kosztów, bagaż rejestrowalny kompletnie się nie opłaca na tak krótki wyjazd... Przepraszam za zamieszanie, ale to nasza pierwsza wyprawa, nie organizowana przez biuro podróży tylko samodzielnie :P
Chyba opcja z Londynem jest najbardziej korzystna, a i tak i tak trzeba długo czekać na lot powrotny.
Dzięki bardzo za rady! :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości