Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lis 2016 23:12 

Witam, mam pytanie odnośnie pogody w marcu na fuerteventurze. Konkretnie chodzi o pierwszy tydzień marca, warto jechać w tym terminie? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tego okresu odnośnie pogody? Jak wygląda z opadami w tym okresie? Czy opady tam znaczą, że popada 5min i reszta słońce czy zdarzają sie dni, że cały dzień leje? Nie będzie zbyt chłodno na kąpiel w oceanie i swobodne plażowanie w marcu?
 Profil Relacje PM off  

Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰 Azja w dobrej cenie 🔥 Loty z 3 polskich miast do Hongkongu od 2019 PLN✈️ 🇭🇰
Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊 Urlop nad Atlantykiem 😎 Loty do Agadiru i 4* hotel z widokiem na ocean za 787 PLN 🌊
#2 PostWysłany: 20 Lis 2016 00:13 

Nie ma znaczenia czy to pierwszy czy 4 tydzień marca. Do maja jest najzimniej. Czasami w styczniu jest lepsza pogoda niż w marcu. Deszczu przez cały dzień się nie spodziewaj oraz swobodnego plażowania. Woda w oceanie na wiosne jest najzimniejsza w roku i ma ok 18 st max. Podczas dni pochmurnych nie ma mozliwości plażowania. Wiatr jest tak silny ,że potrafi zasypać piaskiem. W pogodne dni temperatura osiąga ok 22-25 st jednak przy tym wietrze i tak nie poplażujesz.
 PM off
rw30 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Lis 2016 00:43 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 65 696
Poplażujesz jeśli znajdziesz miejsce osłonięte od wiatru. Polecam jedynie południe wyspy np. Jandie

-- 19 Lis 2016 23:44 --

Jesli ci zależy na plażowaniu to najlepsza w tym okresie jest południowa Teneryfa
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2016 00:59 

Na południu Teneryfy byłem w czerwcu tego roku, wiec wolałbym inną z wysp.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lip 2017 09:36 

niebieski
Witam, odkopuję temat. Lecimy we wrześniu na Teneryfę (pierwszy pobyt na wyspach), więc dużo czytam o "kanarach". Wczoraj cały dzień siedziałem przy kompie i zainteresowały mnie Lanzarote i Fuerteventura. Do tego stopnia, że zdecydowałem koniecznie odwiedzić te wyspy, na zasadzie - musimy tam polecieć jak najszybciej !!! Po analizie kiedy najszybciej możemy - wypadło, że w marcu. Jesień już mamy zajętą a popracować tez trochę musimy :(.
Myślę o 14 dniowym pobycie, przylot i wylot z Lanzarote. Plan pobytu jeszcze w powijakach, zarys planu:
Lanzarote i Fuerta. Auto na cały pobyt, może na dwie wypożyczalnie - zależnie jak się opłaca z promami na Fuerte i z powrotem.
Pytanie główne w tym temacie do tych którzy byli w marcu na wyspach - pogoda !!! Zwiedzanie nie ma problemu,ale chcielibyśmy też poplażować i popływać w oceanie. Czy to jest możliwe w marcu? Jeśli pływanie odpada to cały plan do kosza i będziemy musieli przełożyć wyjazd na inny czas. To mnie martwi, po lekturze forum mocno się "napaliłem" na te wyspy.
Dzięki za dobre rady :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:14 

Z tego co piszesz należało bezpieczniej pogodowo leciec we wrześniu na Lanzarote, a w marcu południe Teneryfy
Bylem w marcu na poludniu Gran Canarii, fajne cieple-gorące lato z plywaniem i opalaniem choć jak mocno wieje od oceanu z powodu piasku nie usiedzisz
W tym samym czasie na północy często pada deszcz z pełnym zachmurzeniem
Jakimś rozwiązaniem są i polecam kwatery z basenami, co również powinno sie sprawdzic na Fuercie i Lanzarocie na południu również w marcu
 PM off
Zdzislaw422 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 24 Lip 2017 13:58 

niebieski
@gorny77 Dzięki. Problem w tym, że Teneryfa została wcześniej "zaklepana" :). Dzięki temu zacząłem wgłębiać się w temat Kanarów i bardzo się rozochociłem na odwiedzenie kompletu wysp. Najbliższy wolny termin na następny wyjazd mam w marcu i to jest właśnie mój kłopot.Jesień już cała zajęta a do lata 2018 nie chcę czekać. Może w czerwcu "zaliczę" Gran Canarię ?

P.S. Planowałem wyjazd w marcu gdzieś gdzie ciepło a z tego co czytam to wszystkie Wyspy Kanaryjskie są warte odwiedzenia.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lip 2017 14:24 

Tak jak @gorny77 napisał. W marcu pogoda pewna na południu. Playa Blanca na Lanzarote albo Morro Jable na Fuercie. Woda w oceanie zawsze jest trochę chłodna. Pochlapać się można i plażować. Brać hotel z basenem. Przeprawa między wyspami opisana tutaj.

https://www.fly4free.pl/forum/loty-promy-miedzy-wyspami-kanaryjskimi,1435,2309&p=923451&hilit=loty+promy#p923451

Bardziej opłacalne wynajęcie auta na każdej wyspie osobno. Zresztą wypożyczalnie niechętnie się godzą na wyjazd poza wyspę.
Wg mnie Lanzarote ciekawsze. Tam np 5 dni , a tylko 2-3 na Fuercie, jak trzeba dzielić wyjazd na 2 wyspy.
 PM off
Zdzislaw422 lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Lip 2017 16:25 

niebieski
"Playa Blanca na Lanzarote albo Morro Jable na Fuercie" Strzał w dziesiątkę, właśnie dokładnie o tych dwóch miejscach myślałem i zapytałem o nie @gorny77. Tak,że już wiem gdzie będę mieszkał :). Podpowiedz jak byś podzielił 14 marcowych dni na te dwie wyspy, proporcjonalnie tak jak napisałeś powyżej?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Lip 2017 17:49 

4-5 dni max na Fuercie wystarczy.Reszta na Lanzarote. Atrakcje są opisane wiele razy , to nie będę powtarzał. O Graciosie na 1 dzień z Orzoli nie zapomnij, to będziesz miał jedną mniej do odwiedzenia w przyszłości. ;)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość