Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Cze 2011 03:22 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
No cóż. Ktoś kiedyś powiedział, że Polak potrafi. No i potrafi! Moi drodzy, jest sprawdzony i skuteczny sposób by dzwonić Na infolinię Wizz (koszt 0,77euro/min) oraz www.polskibus.com (3,69zł/min) za darmo!!! Chętni, którzy nie chcą się dać oskubać pisać proszę na PRIV!

Połączenie nie dotyczy sieci komórkowych, stacjonarnych, satelitarnych ani Skype ani GG ;)

Jest to inny bajecznie prosty sposób!

Kto chce go poznać - proszę pisać!

Śladami Śladami "Gry o Tron" ⚔🎬 Czerwcowy Dubrownik za 803 PLN ✈️ + 🛌
Oblotówka po najlepszych zakątkach Malezji za 2805 PLN ☀️ Plażowanie 🏝 zabytki UNESCO 😍 i baseny infinity 💦 Oblotówka po najlepszych zakątkach Malezji za 2805 PLN ☀️ Plażowanie 🏝 zabytki UNESCO 😍 i baseny infinity 💦
#2 PostWysłany: 07 Cze 2011 04:04 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
to forum sluzy wymianie informacji, ktore to informacje maja na celu zaoszczedzenie pieniedzy przez uzytkownikow

wiec badz tak uprzejmy kolego i podziel sie z nami ta jakze przydatna informacja bez koniecznosci pisania do Ciebie

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Cze 2011 09:16 

Loty: 79
Kilometry: 115 952
Popieram - skoro wiesz to się podziel.
Jaki to sposób?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Cze 2011 09:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Mi to przypomina słynny cytat - "wiem, ale nie powiem" ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Cze 2011 10:54 
Moderator forum

Cytuj:
Połączenie nie dotyczy sieci komórkowych, stacjonarnych, satelitarnych ani Skype ani GG
to co zostaje? pójść na piechotę aby osobiście zapytać in person ?
zawracasz głowę .
Uświadomię Cię że mając 1 post na koncie nie będziesz mógł odpisać na pw nawet mając "cudowne recepty"

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Cze 2011 15:49 

Zbanowany
Troche pokopalem, oto efekty moich poszukiwan:

PolskiBus.com:
Wchodzimy na http://voipdiscount.com, http://freecall.com lub innego, podobnego operatora z darmowymi polaczeniami, wpisujemy swoj numer (stacjonarny!) + numer PolskiBus.com dla zagranicy: +48224176227 i klikamy "Make a Call".
Numer +48224176227 nie dziala z polskich telefonow, ale z zagranicznych VoIP jak najbardziej.

WizzAir:
+448714234223 - numer dla Cypru (chyba po angielsku, bo tak gadal automat) - z polskiego HaloNet kosztuje 1,29zl/min, z zagranicznego Voipdiscount - 0,21€, moze gdzie indziej jest taniej.

#7 PostWysłany: 07 Cze 2011 17:14 
Moderator forum

ms93 napisał(a):
moze gdzie indziej jest taniej.

z heyah (nova) 59 gr ,
z tym że to juz jest na nowy wątek , z innym tytułem. :)

A.

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Cze 2011 20:44 

ms93 napisał(a):
Troche pokopalem, oto efekty moich poszukiwan:

PolskiBus.com:
Wchodzimy na http://voipdiscount.com, http://freecall.com lub innego, podobnego operatora z darmowymi polaczeniami, wpisujemy swoj numer (stacjonarny!) + numer PolskiBus.com dla zagranicy: +48224176227 i klikamy "Make a Call".
Numer +48224176227 nie dziala z polskich telefonow, ale z zagranicznych VoIP jak najbardziej.

WizzAir:
+448714234223 - numer dla Cypru (chyba po angielsku, bo tak gadal automat) - z polskiego HaloNet kosztuje 1,29zl/min, z zagranicznego Voipdiscount - 0,21€, moze gdzie indziej jest taniej.

No cóż takie są efekty pracy nocą, że nie zdążyłem napisać co i jak. Kolega ma rację można dzwonić z programów Betamax ja używam 12Voip i oba połączenia są ZA DARMO. Odbiorca widzi nas jako numer zastrzeżony.
Jeśli chodzi o Wizz to trzeba zadzwonić na numer z Niemiec operujący infolinią w języku polskim i również mamy połączenie za free ;)

No i nie ma takiego zdzierstwa 8-)

Ms93 nie wie, że trzeba kupić kredyt bo jeśli dzwonimy przez stronkę mamy tylko 5 min na każdego operatora w ramach próby.
Wiem co mówię bo korzystam z tych programów od lata 2006 roku! Pozdrawiam

#9 PostWysłany: 07 Cze 2011 21:02 

Abcn napisał(a):
Cytuj:
Połączenie nie dotyczy sieci komórkowych, stacjonarnych, satelitarnych ani Skype ani GG
to co zostaje? pójść na piechotę aby osobiście zapytać in person ?
zawracasz głowę .
Uświadomię Cię że mając 1 post na koncie nie będziesz mógł odpisać na pw nawet mając "cudowne recepty"

Abcn. To, że mam 1 punkt nie znaczy,że jestem jakimś świeżakiem. Zwiedzam sporo, jeżdżę po Europie, nie jestem jakimś gówniarzem, mam skończone 27 lat i sporo doświadczenia w podróżowaniu

Pracuję na zmiany nocne, w dzień zazwyczaj śpię. Chyba wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie...

#10 PostWysłany: 07 Cze 2011 21:37 
Moderator forum

Tveety84 napisał(a):
... Abcn. To, że mam 1 punkt nie znaczy, że jestem jakimś świeżakiem. Zwiedzam sporo, jeżdżę po Europie, nie jestem jakimś gówniarzem, mam skończone 27 lat i sporo doświadczenia w podróżowaniu
Pracuję na zmiany nocne, w dzień zazwyczaj śpię. Chyba wyczerpująco odpowiedziałem na Twoje pytanie...

To że miałeś 1 post oznacza 1 post , ile razy byś nie okrążył ziemi,
użytkownicy z 1 postem nie mogą wysyłać pw (można się zorientować czytając forum)
[to ile np mam ja nie zależy od od tego ile podróżuję]
Nie rozumiem dlaczego nie mogłeś napisać od razu na forum :?:
mam nadziejś że sie nie uraziłeś
niepotrzebnie tyle zamieszania.
DZięki,
rozwiązanie dla niektórych bardzo dobre,
w Nonoh też stacjonarne UK i DE za darmo w ramach okresu po doładowaniu
Ktoś ma dane co do innych voipów?

A.

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Cze 2011 22:26 
Awatar użytkownika

Tveety84 - nie denerwuj się :) sam pomyslalem, ze cos z toba nie tak, skoro zostawiłes lakoniczną informację, że wiesz. Myslalem, ze dzisiaj dodasz posta z linkiem do swojej aukcji. Jednak sie myliłem i chwała CI za to, ze sie podzieliłeś. Mam nadzieje, ze admin podwiesi gdzies ten temat i niepotrzebne posty skasuje :)

Browar dla Ciebie Image

#12 PostWysłany: 07 Cze 2011 22:42 

www.kktelekom.pl

Tu masz stawki w zakładce "o usłudze" jednak warto sprawdzić samemu na stronce czy aktualne.

W bodajże każdym programie masz możliwość tak zwanego połączenia phone-2-phone czyli w pierwszym okienku wpisujesz numer z którego ma się dzwonić (może być to numer w każdym miejscu świata z numerami kierunkowymi np z Krakowa wpisujesz 004812....... albo +4812....... gdzie kropki to Twój numer. Cena jednorazowa zestawienia połączenia to 5 eurocentów czyli jakieś 20 groszy płatne raz na połączenie.

Dzswoni najpierw piewszy numer podnosisz słuchawkę a w niej już sygnał wybierania drugiego numeru (w TPSA tych rozmów nie ma na billingach! rozliczasz się tylko jak prepaid

Jeśli łączysz 2 numery stacjonarne w krajach oznaczonych jako SUPER SEAL płacisz tylko te 5 ct za zestawienie, Nic nie schodzi kasy z konta tylko limit 300 minut na tydzień.

Gdy łączysz np numer bezpłatny (np. stacjonarny polski z polskim numerem komórkowym, który już płatny jest to płacisz 5ct za zestawienie jednorazowo i cenę połączenia do sieci komórkowej wg cennika usługi, którą wybrałeś).

Można wyłączyć komputer i rozmowa może trwać równo 1 godzinę. Po tym czasie rozłącza się i trzeba drugi raz wybrać.

Po prostu możesz połączyć 2 osoby na 2 krańcach świata jeśli znasz ich numery one nic nie zapłacą za to a ściągnie z Twojego konta

Usługę można skonfigurować w telefonach posiadających usługę VoiP takich jak u mnie w Nokii e51 i rozmawiać przez hot spoty albo jeśli masz pakiet MB tam gdzie jest zasięg sieci 3G i wzwyż (polecam program Fring) ok 133kb za 1 min rozmowy (brak tych rozmów w billingach operatora jeśli są internetowe)

http://www.nokia-e51.net/konfiguracja-voip-vt726.htm tu opis jak skonfigurować nokię E51, jeśli wybrałeś inny program podmieniasz tylko nazwy ;)

Mam nadzieję, że pomogłem choć trochę

#13 PostWysłany: 02 Kwi 2014 16:19 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Jakaś porada, jak zadzwonić za free, albo za grosze do Wizzaira ?

Na numer z Niemiec operujący w języku polskim 09001205021, przez 12voip się nie udało. Wczoraj chciałem po godzinie 17 wysłać fax, na numer warszawski (+22) 763 61 02. Dzwoniłem ale na sygnał faxu się nie doczekałem.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Kwi 2014 16:24 

piotrek_ napisał(a):
Jakaś porada, jak zadzwonić za free, albo za grosze do Wizzaira ?

Na numer z Niemiec operujący w języku polskim 09001205021, przez 12voip się nie udało. Wczoraj chciałem po godzinie 17 wysłać fax, na numer warszawski (+22) 763 61 02. Dzwoniłem ale na sygnał faxu się nie doczekałem.

spróbuj na podany przez forumowicza numer izraelski - 0097237630911 - dzwonił przez VoIP HaloNet po 9gr/min i rozmawiał z konsultantem ... ja bez żądnego problemu dzwonię przez FreecoNet pod ten numer by rozmawiać po polsku wybieramy tonowo "6" koszt 0,09 gr/minuta
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Dzięki, przez Izrael poszło.

A jak wygląda sprawa z Ryanairem. Tylko angielska infolinia, np. pod +44 871 246 0003 ?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Kwi 2014 18:55 

Mam pytanie, jak przeniose numer do telefoni Freeco Net to ile wynosi opłata miesięczna? I jak z niej później zrezygnować?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Kwi 2014 19:01 

malusia_tczew napisał(a):
Mam pytanie, jak przeniose numer do telefoni Freeco Net to ile wynosi opłata miesięczna? I jak z niej później zrezygnować?

Ja kilka lat temu jak przenosiłem nr. telefonu z TP do Freeconet do teraz nie płacę w ogóle abonamentu, teraz jest to 2 zł/miesiąc potrzebny zakup u nich lub np. na znanym portalu zakupowym bramki voip
poczytaj, zapytaj:
https://www.freeconet.pl/pl/obsluga-klienta/faq

https://www.freeconet.pl/pl/na-skroty/przenies-numer
 PM off  

#18 PostWysłany: 02 Kwi 2014 23:30 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Mam freeconet na stacjonarnym, połączony do routera.
Ale najprościej wgrać program do VoIP na smartfona doładować konto na freeconet i dzwonić :)
Chociażby przez WiFi za granicą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 18 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości