Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 255 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Sty 2016 19:06 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja dorzucę miłe wspomnienie z przesiadki we FRA;-) Wracaliśmy z Kenii, gdzie na lotnisku zakupiliśmy 2 butelki afrykańskiego wina i wsadziliśmy je w podręczny. Stoimy w kolejce do kontroli bagażu we Frankfurcie, niestety (później się okaże, że stety) przed nami zdezorientowani dziadkowie blokują kolejkę, więc zmieniamy kolejkę do kontroli obok. Tam Pani interesuje się naszymi winami, radzi się z kolegą stojącym obok. Nie wygląda to za dobrze. Ów kolega patrzy na nasze paszporty i mówi po polsku: Z Afryki do UE nie można przewozić alkoholu w podręcznym, trzeba było je nadać, ale że wy wracacie z Londynu (puszcza nam oczko) to wszystko jest ok:) Także wina uratowane:))
bygones lubi ten post.

Sycylia na przedłużony weekend 🏖️ Wycieczka do Trapani za 871 PLN Sycylia na przedłużony weekend 🏖️ Wycieczka do Trapani za 871 PLN
Wakacyjna przygoda w słonecznej Kalabrii 🌞🏖️ Malowniczo położony hotel z basenem za 2699 PLN ✈🍴 Wakacyjna przygoda w słonecznej Kalabrii 🌞🏖️ Malowniczo położony hotel z basenem za 2699 PLN ✈🍴
#22 PostWysłany: 15 Sty 2016 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
TomekJWZ napisał(a):
Mam bilet Bkk- Fr - Kolonia, z tym ze ostatni odcinek pociągiem (na jednym bilecie). Spotkaliście się z czymś takim? Czy zgrupują nas jakoś i przewiozą na dworzec, czy dostaniemy jakiś voucher na podroż do miasta?

bazx napisał(a):
Dworzec jest usytuowany na lotnisku - musisz tylko odebrać bagaż i pójść na peron :)

Jezeli lecisz Lufa bagaz odbierasz na peronie i tam przechodzisz tez oprawe celna,
musisz wczesniej odprawic sie na pociag i takie tam /nawet dostaniesz M&M za ten odcinek/
http://www.lufthansa.com/online/portal/ ... 77351&l=pl

#23 PostWysłany: 16 Sty 2016 19:17 

Condorem i mam nadzieję odebrać bagaż bez potrzeby jazdy pociągiem, bo będę się kierował do PL. Bilet łączony do Kolonii był tańszy niż do samego Frankfurtu.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lut 2016 19:59 

Terminal B to ten gorszy?
Nic ciepłego do zjedzenia, automaty Lufy z napojami ciepłymi pozamykane.
Na konsumpcje trzeba się przemieszczać do A.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:23 

niebieski
Nigdy nie mialem okazji leciec Lufą, rozważam polaczenie WAW-LUX przez FRA. Wg rozkladu jest godzina na przesiadke. Jak to wyglada w praktyce - w sensie, jak mam sie przesiasc z Lufy do Lufy (w sensie czy daleko i czy trzeba security) i czy wystarczy czasu? Z powrotem to samo przez Monachium. Dzieki za pomoc, te wszystkie low costy tak czlowieka zdegenerowaly, ze jak przychodzi kupic normalny bilet to czlowiek sie stresuje :)
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Security nie ma. I godzina starczy i na FRA i na MUC. W MUC będziesz mieć czasu do wypicia darmowej kawy/herbaty ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:36 

niebieski
Dzieki, chyba sie zdecyduje, bo przez Charleroi jakos nie bardzo mi sie chce Flibcowac.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Cooper84 napisał(a):
Nigdy nie mialem okazji leciec Lufą, rozważam polaczenie WAW-LUX przez FRA. Wg rozkladu jest godzina na przesiadke. Jak to wyglada w praktyce - w sensie, jak mam sie przesiasc z Lufy do Lufy (w sensie czy daleko i czy trzeba security) i czy wystarczy czasu? Z powrotem to samo przez Monachium. Dzieki za pomoc, te wszystkie low costy tak czlowieka zdegenerowaly, ze jak przychodzi kupic normalny bilet to czlowiek sie stresuje :)

Codziennie dziesiątki tysięcy ludzi przesiadają się w tych portach, bardzo często nawet mając rozkładowo jeszcze mniej czasu (40-50 min.). A jak się boisz (chociaż ni ma czego) to przecież LOT lata bezpośrednio WAW-LUX.
 Profil Relacje PM off
Cooper84 lubi ten post.

#29 PostWysłany: 19 Lip 2016 09:44 

niebieski
Nie boje sie, bardziej bylem ciekawy jak to wyglada, bom nieobyty na takich lotniskach :) LOT lata, ale jak zwykle nie bardzo cenowo. Aktualnie mam opcje WMI-CRL i Flibco za lacznie 280 zł, WAW-LUX Lufa za ok. 430 zł z kuponem, a LOT to powyzej 600 zł.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 19 Lip 2016 10:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Lufa lata z FRA do LUX 4 razy dziennie. Jak Ci sie spozni pierwszy lot do FRA, to najwyzej polecisz kolejnym rejsem.
Swoja droga, ciekawe ze na tak krotkim 175-kilometrowym locie LH lata CRJ-900.

#31 PostWysłany: 19 Lip 2016 10:41 

srebrny
kanapa napisał(a):
Terminal B to ten gorszy?
Nic ciepłego do zjedzenia, automaty Lufy z napojami ciepłymi pozamykane.
Na konsumpcje trzeba się przemieszczać do A.

tak, terminal B jest bardzo slaby, lounge LH sa na terminalu A, miedzy terminalami ciezko sie poruszac, raz sie zgubilem podczas powrotu z longua w A w drodze do B musialem ponownie przejsc security i kontrole paszportowa..
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Lip 2016 11:16 

niebieski
Gwoli scislosci:
Slabsza czesc terminal B to ta przed kontrolami paszportowymi. Za kotrolami, w strefie non-Schengen jest wszystko, wlacznie z wypasionymi lounge LH. Przed kontrolami sa miejsca na kupno jedzenia ale darmowego nic nie ma.

Przejscie pomiedzy A i B jest tunelem pod lotniskiem, pare minut piechota i omijajac wszystkie kontrole laduje sie w terminal A. Ja czesto korzystam z lounge w A nawet jak mam wylot z B ze strefy Schengen.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 04 Sie 2016 23:11 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Gregggor napisał(a):

pewnie 90% pasazerow to przesiadkowi.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 04 Sie 2016 23:38 

srebrny
pbak napisał(a):
Przejscie pomiedzy A i B jest tunelem pod lotniskiem, pare minut piechota i omijajac wszystkie kontrole laduje sie w terminal A. Ja czesto korzystam z lounge w A nawet jak mam wylot z B ze strefy Schengen.

zgadza sie, mniej wiecej rozkminilem to 2 tygodnie temu, jest ten magiczny tunel :)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 05 Sie 2016 00:00 

niebieski
rw30 napisał(a):
Gregggor napisał(a):

pewnie 90% pasazerow to przesiadkowi.

Ogólnie we FRA większość to przesiadkowicze.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 05 Sie 2016 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Tunel jak tunel magii w nim zero. Magia to sie zaczyna gdy masz 40 minut na przesiadkę minus 15 minut spóźnienia a w tunelu ... nie działają chodniki bo akurat je remontują/naprawiają. Tylko w jedna stronę ale akurat w Twoją. A gdy już wpadasz do gate'u i na ostatnia chwile zdążasz na swój samolot, siadasz zdyszany i mokry jak szczur. Wtedy okazuje sie ze obok Ciebie siedzi piękne dziewczę (lub w wersji dla pań - piękny chłoptaś) i już wiesz ze straciłeś szanse na ciekawa znajomość...
Pomijając pewne ubarwienia powyższego - na rozebrany, niedziałający chodnik trafiłem pod koniec czerwca. I kiedyś pare lat temu - wtedy nic nie naprawiali ale nie działał.
Z brakiem lounge w B tez jest tak, ze dopiero jak sie wyjdzie do terminalu to sobie człowiek przypomina "szlag, to chyba tutaj nie ma żadnego lounge" a mając umiarkowany czas na przesiadkę najcześciej nie warto specjalnie wracać do A.
We FRA zdarzyło mi sie już mieć lot do PL z terminalu C, co wymagało przejścia kolejnej kontroli podręcznego.
Generalnie nie lubię FRA ale nie zawsze da się ominąć.

#37 PostWysłany: 05 Sie 2016 00:12 

srebrny
rowniez nie lubie FRA... brr.... niestety czesto go sie ominac nie da...
przesiadki w WAW duuuzooo sensowniejsze...
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Sie 2016 00:48 

niebieski
Nie porównujmy Warszawy do Frankfurtu, nie ta skala. Wszystko kwestia gustu, ja z podobnych wielkościowo lotnisk wole Frankfurt od Amsterdamu czy Heathrow.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Profil Relacje PM off
Gregggor lubi ten post.

#39 PostWysłany: 17 Kwi 2017 22:58 
Awatar użytkownika

Niebawem czeka mnie podróż na trasie KRK-FRA-DXB. W związku z tym, że od 7 kwietnia mamy dokładniejsze kontrole paszportowe (a tutaj ewidentnie opuszczam UE) to zastanawiam się, czy wystarczy mi czasu na przesiadkę. Niby mam 2 godziny, ale cholera wie, ile czasu spędzę w kolejce na odprawę paszportową. Połączenie w całości Lufą.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 17 Kwi 2017 23:19 

niebieski
Jak masz paszport biometryczny to postoisz w kolejce pewnie tylko parę minut. Jak nie, to i tak nie będzie wiele dłużej, kontrola pasażerów z paswzportami UE idzie bardzo sprawnie.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 255 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości