Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Kwi 2015 02:08 

Rezerwowałam 15.04 wieczorem bilety na lot z Singapuru do Darwin. Ze znalezionych ofert wybrałam tę, która pasowała mi datami (wylot 26.08, powrót 23.09 23.09) i przeszłam do rezerwacji, zakupiłam bilety (płatność kartą, dostałam bilet od linii lotniczej na maila). Ale patrzę w bilet a tam nie te daty (wylot zamiast 26.08 jest 23.08)... Przejrzałam jeszcze raz screeny, które robię rezerwując bilety a tam zapisane jest dużymi literami Singapur -> 26.08.2015 -> Darwin -> 23.08.2015 - > Singapur, ale już w wyszczególnieniu jest małymi literami zmieniona data wylotu na 23.08.2015 (dołączam screeny żeby można było zobaczyć sytuację)

domyślam się, że teraz już nic nie uda mi się z tym zrobić, choć napisałam już maila do flipo i spróbuję się połączyć telefonicznie. Ale może ktoś miał podobną sytuację - czy na Flipo takie historie się zdarzają ? Ja pierwszy raz korzystałam z kupowania biletów za ich pośrednictwem i czuję się trochę oszukana bo na stronie widziałam błędną informację - nie spodziewałam się rozbieżności w datach ?!

edytowałam daty na poprawne - brożka 16.04.12:27

Załączniki:
Komentarz do pliku: wybrana oferta z wyszukanych
krok1.jpg
krok1.jpg [ 165.68 KiB | Obejrzany 1544 razy ]
Komentarz do pliku: krok drugi rezerwacji - na górze inne daty niż w szczegółach
krok2.jpg
krok2.jpg [ 226.17 KiB | Obejrzany 1544 razy ]

Ostatnio edytowany przez brożka, 16 Kwi 2015 12:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis Mikołajki w Dubaju za 2948 PLN 🎅🌤️🏖️ Loty Turkish Airlines z Warszawy i 8 nocy w hotelu Ibis
Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
#2 PostWysłany: 16 Kwi 2015 02:15 

niebieski
brożka napisał(a):
Ze znalezionych ofert wybrałam tę, która pasowała mi datami (wylot 26.08, powrót 23.08)

wybacz bezpośredniość, ale chyba ciężko byłoby Ci znaleźć agencję, która byłaby w stanie zarezerwować Ci powrót wcześniej, niż przylot... no chyba, że wycieczka miała się odbyć w odwrotną stronę.
stąd zapewne przesunięcie daty w trakcie rezerwacji tak, aby lot był możliwy do wykonania, prawdopodobnie przed samym potwierdzeniem zatwierdziłaś nowe daty.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2015 02:49 

niebieski
Brożkę witamy,

Wbrew pozorom to wszystko (niechronologia dat) jest możliwe.
Nie zapominajmy że to inna sterfa czasowa i czasami można gdzieś przylecieć wcześniej niż się wyleciało. To norma.
Zastanawiać może kilkudniowa różnica czasowa ale naukowcy radzieccy znajdą na to wyjaśnienie.
;)
Tak na serio to kluczowa sprawa o której piszesz jest na początku Twojego posta:
"Ze znalezionych ofert wybrałam tę, która pasowała mi datami (wylot 26.08, powrót 23.08)"
Naprawdę chciałaś wrócić wcześniej niż poleciałaś?

Mam nadzieję że wszystko będzie OK.

#4 PostWysłany: 16 Kwi 2015 05:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Każdemu może się zamiast 9 nacisnąć 8.
Dla testu powtórzyłem process rezerwacji i... nie udało mi się uzyskać opisanego zachowania:
Załącznik:
1.png
1.png [ 24.3 KiB | Obejrzany 1496 razy ]
Załącznik:
2.png
2.png [ 30.2 KiB | Obejrzany 1496 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 16 Kwi 2015 06:11 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Ej eksperty, zamiast jeździć po dziewczynie, która majtnęła się w cyferkach podczas pisania posta spójrzcie na screeny i wam się rozjaśni o co chodzi.... Miało być 26.08 - 23.09 a wyszło 23.08 - 23.09.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:18 

Tak to bywa jak się pisze posty po nocy. Oczywiście chodzi o daty ze screena czyli zamiast 26.08 - 23.09 jak jest zapisane w górnej części 23.08-23.09. Waldekk ja też próbuję tę sytuację wykonać sztucznie, ale nie udaje mi się jej powtórzyć.

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
W oprogramowaniu może istnieć coś takiego jak random bug (nie da się tego przetłumaczyć za bardzo na polski), czyli losowo lub w bardzo specyficznych sytuacjach dla takiego samego wejścia można dostać różne wyjście. Mogłaś mieć wielkiego pecha i natrafić na taką właśnie sytuację.

Dzwoń, pisz (prześlij screeny), do Flipo, może coś uda Ci się ugrać. A jak nie, to mam tylko nadzieję, że nie przylatujesz do Singapuru np we wtorek i mimo tego całego pecha, który Cię spotkał uda Ci się wykorzystać te i inne bilety.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:43 

lot do Singapuru mam na 26.08, więc przez tę sytuacje potrzebuję wehikułu czasu żeby się cofnąć o trzy dni...

#9 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:51 
Awatar użytkownika

niebieski
No to niefart. W normalnych liniach niewykorzystanie wcześniej części biletu anuluje resztę, w lcc (np Wizz, Ryanair) nie. W AirAsia - nie wiem. Jeśli nie i nic nie załatwisz z flipo pozwoliłoby Ci to nie stracić aż tak bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 16 Kwi 2015 09:59 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Mozliwosc jest jeszcze jedna.
Czy mialas w innych zakladkach tej samej przegladarki otwarte wybrane polaczenia na inne daty? Czesto takie cos powoduje problemy i przekazuje do rezerwacji daty wybrane w innej karcie niz ta na ktorej obecnie dzialasz.
 Profil Relacje PM off
WaldekK lubi ten post.

#11 PostWysłany: 16 Kwi 2015 11:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Sugestia xyrxis'a i trochę klikania dało
Załącznik:
3.png
3.png [ 31.76 KiB | Obejrzany 1242 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 16 Kwi 2015 11:25 
OFICJALNY PROFIL
Awatar użytkownika

WaldekK napisał(a):
Sugestia xyrxis'a i trochę klikania dało
Załącznik:
3.png

Cześć

mozesz tutaj umiescic też link?

Jacek
Flipo.pl – codziennie tanie loty i świetne oferty biletów lotniczych. Sprawdź naszą aplikację mobilną i blog podróżniczy Flipohity.pl pełen porad, inspiracji oraz pomysłów na niezapomniane wyjazdy! Znajdź swój kolejny lot z Flipo.pl!
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 16 Kwi 2015 12:26 

Flipo.pl ja mogę podać do mojej (tzn najprawdopodobniej to jest ten link, bo znalazłam go w historii wyszukiwarki i zgadza się pierwsza część z tą którą mam na print screenie), ale teraz wchodząc w ten link automatycznie przekierowuje na listę rezerwacji , a jak dam cofnij w wyszukiwarce to już pojawia się błąd,ale wczoraj w czasie rezerwacji była sytuacja z mojego screena

link:
https://www.flipo.pl/pl/reservation/sho ... &view=list

#14 PostWysłany: 16 Kwi 2015 20:10 

Tak więc finał sytuacji

Po 17:00 zadzwonił do mnie Pan z Flipo i przekazał informację, że przebukowali mi lot na ten który chciałam kupić. Już dostałam bilet, więc sprawa zakończona jest miłym finishem :)
10 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 16 Kwi 2015 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
"Wąski, jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili..." :mrgreen:
gienuu lubi ten post.

#16 PostWysłany: 17 Kwi 2015 09:05 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Brawo dla Flipo.pl!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości