Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2014 21:37 
Site Admin

Zwracam się do Was z prośbą o inspirację. Niedawno dowiedziałem się w pracy że dostaję wolne 10tego (czego się nie spodziewałem) i tym oto sposobem zacząłem się zastanawiać jak by tu wykorzystać długi weekend (nic jednak na siłę, w domu też za bardzo nudzić się nie będę ;) ). Na tydzień przed tak gorącym terminem nawet nie szukam połączeń lotniczych (dobra, oszukuje, przeszukałem tak na wszelki wypadek, ale z wiadomym rezultatem ;) ) zawsze jednak pozostaje samochód (lub inna komunikacja naziemna). Tylko gdzie by tu pojechać (z Warszawy)? Macie jakieś nieszablonowe pomysły uwzględniające listopadową aurę ? :)

Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
Madera z kulturką i bez mierzenia bagaży od linijki 🧐🥵 Wyspa wiecznej wiosny z TAP Air Portugal od 741 PLN 💚🔥 Madera z kulturką i bez mierzenia bagaży od linijki 🧐🥵 Wyspa wiecznej wiosny z TAP Air Portugal od 741 PLN 💚🔥
#2 PostWysłany: 02 Lis 2014 21:51 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Ja bym polował na bilety PB z tematu oddam bilet ;)

Z Warszawy, może kajaki na 2-3 dni z namiotem? Temperatury jeszcze znośne, a jesień na Mazowszu z poziomu wody, mgła o poranku... ale nie każdy lubi takie klimaty.
 Profil Relacje PM off
Washington lubi ten post.

#3 PostWysłany: 02 Lis 2014 21:59 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
A 8 i 9 pracujesz? :oops: Wiem,że to dla Ciebie nie będzie nic ciekawego,ale może nad Bałtyk? Krążyłam w zeszłym roku (w drugiej połowie listopada) na linii Gdańsk-Jastrzębia Góra-Władysławowo-Hel i pogodowo było całkiem przyzwoicie (za dnia słonecznie i do 15 stopni,wieczorami pokropiło może ze dwa razy).

#4 PostWysłany: 02 Lis 2014 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Moje ulubione rewiry, niezbyt daleko od Wawy- to 1) Białowieża i okolice oraz 2) Bagna Biebrzańskie. Te drugie można połączyć z Tykocinem i Supraślem, można też zajrzeć do wiosek tatarskich za Białymstokiem (Bohoniki i Kruszyniany). Jeśli pogoda się utrzyma, to w puszczy może być świetnie. Trochę ciekawostek kulinarnych: ser koryciński, kuchnia tatarska- Sokółka, Bohoniki i Kruszyniany, kuchnia żydowska w Tykocinie. Jeśli nurkujesz i masz grubą piankę- zaprasza podwodny szlak Biebrzy, chociaż to hard core o tej porze roku. Mnóstwo informacji i poleconych miejsc miałem od lokalnych, nietuzinkowych ludzi, część z nich określa się jako "biebrznięci".
 Profil Relacje PM off
Washington uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Lis 2014 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 196 798
Może jednak poszukać (przeszukać loty) i podążyć za reprezentacją piłkarzy do Tbilisi ?? Cena biletu na mecz to 20 PLN - reszta ciut więcej :)

Image
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 02 Lis 2014 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Wilno, Druskienniki blisko? Ew. Mińsk, ale przebić się samochodem przez granice białoruską moze być problem. No i kwestia wizy w tak krótkim czasie. Lwów?

#7 PostWysłany: 03 Lis 2014 00:32 
Site Admin

Dzięki za listę pomysłów :) w sumie nie sprecyzowałem - mam wolne od piątkowego popołudnia więc całkiem długo. I współtowarzyszy niechętnych do moczenia się, chodzenia po górach/lasach ;) (które to aktywności ja bym najchętniej wykonywał :) ) Aczkolwiek być może będę negocjował.
Białoruś rozważałem ale to trochę za późno, w normalnym trybie 5 dni roboczych wiza, przyśpieszony za drogo (nie wspominając o samochodzie i ew kłopotach). Z Litwy co dopiero wróciliśmy przed miesiącem z weekendowego wypadu. Lwów brzmi rozsądnie (blisko, fajnie, tanio), ale byłem trzykrotnie, i choć bardzo lubię to miasto to z chęcią zobaczył bym coś nowego. Trochę zastanawiałem się nad wyruszeniem do Czech szlakiem nie-praskich atrakcji, lecz to jednak już sporawo kilometrów.

Tak czy inaczej - dziękuję za pomysły i podrzucajcie ich więcej :)

#8 PostWysłany: 03 Lis 2014 00:55 
Awatar użytkownika

niebieski
No to może autostradą wolności za zachodnia granice. Sprawdz czy np. w norymberdze są już swiateczne markty, bo podobne są bardzo ladne. Dużo lepsze niż w innych miastach niemieckich. Może Hamburg? W Lipsku byłem ale nie ma szału. Ew. Kopenhaga?

#9 PostWysłany: 03 Lis 2014 09:07 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Miałam jeszcze coś dopisać,ale w sytuacji,gdy Twoi towarzysze podróży są nastawieni negatywnie,to ta opcja automatycznie odpada. :(

#10 PostWysłany: 03 Lis 2014 09:26 

Loty: 85
Kilometry: 156 693
niebieski
A może jednak spróbować do Czech? Promocja w Lidlu na bilety sieciowe w dniu 8.11, wygodnie można zacząć np. z Czeskiego Cieszyna ;) http://www.lidl.cz/cs/4926.htm
Jedyny problem to znaleźć Lidla i uzyskać dostęp do internetu aby otrzymać kod do wymiany na bilet, choć to w sumie nie aż tak duży problem :)
 Profil Relacje PM off

#11 PostWysłany: 03 Lis 2014 09:48 

niebieski
Jedziemy nad Biebrzę:) O tej porze jest pusto, bardzo nastrojowo, a ludzie bardzo gościnni i uczynni:) Oby tylko pogoda się nie zepsuła:) polecam!
 Profil Relacje PM off

#12 PostWysłany: 03 Lis 2014 10:23 
Site Admin

Tulsa napisał(a):
Miałam jeszcze coś dopisać,ale w sytuacji,gdy Twoi towarzysze podróży są nastawieni negatywnie,to ta opcja automatycznie odpada. :(

Dajesz :) jak nie na ten wyjazd to moze na inny sie pomysl przyda

#13 PostWysłany: 03 Lis 2014 13:53 

niebieski
Widze ze sa groupony jeszcze na rejsy Stena Line z Gdyni do Karlskrony (jednodniowy pobyt). 299zl za dwie osoby w kabinie z lazienka. Dokladajac np nocleg w 3miescie z soboty na niedziele masz fajny dlugi weekend ze zwiedzaniem 3miasta, rejsem promem i odwiedzeniem Karlskrony (ktora pewnie na kolana nie powala, ale dla mnie glowna atrakcja bylby zapewne sam rejs :) )
 Profil Relacje PM off

#14 PostWysłany: 03 Lis 2014 13:58 

A ja bym po prostu pojechał do Kazimierza nad Wisłą. :D
Żeby nie tracić czasu na uciążliwe dojazdy/doloty. Z Warszawy masz blisko.
Byłem tylko raz w życiu, ale wspominam b.dobrze.
Żeby nie odległość odwiedzał bym częściej.

A tak ogólnie, to ja jak nie wiem, gdzie pojechać na parę dni, to zawsze ląduję w Berlinie. :D
Teraz też tak będzie. W tym mieście, jak dobrze powęszyć zawsze odkryjesz coś nowego i ciekawego.
 PM off

#15 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:38 

Na rejsy Steną w cenie gruponów sa cały czas dostepne rejsy w ofertach partnerskich, a partnerów tylu że chyba każdy jakąś kartę podpasuje. A Karlskrona na dzień, dwa jest naprawdę bardzo fajna
 Profil Relacje PM off
casper.slonina lubi ten post.

#16 PostWysłany: 03 Lis 2014 21:48 

Loty: 8
Kilometry: 17 388
Anonymous napisał(a):
A ja bym po prostu pojechał do Kazimierza nad Wisłą. :D
Żeby nie tracić czasu na uciążliwe dojazdy/doloty. Z Warszawy masz blisko.
Byłem tylko raz w życiu, ale wspominam b.dobrze.
Żeby nie odległość odwiedzał bym częściej.

A z Kazimierza można podjechać do Janowca, Puław, Lublina, Nałęczowa czy Kozłówki :-)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#17 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):

A tak ogólnie, to ja jak nie wiem, gdzie pojechać na parę dni, to zawsze ląduję w Berlinie. :D
Teraz też tak będzie. W tym mieście, jak dobrze powęszyć zawsze odkryjesz coś nowego i ciekawego.

też bym chyba uderzył do Niemiec, blisko, łatwy dojazd z PL, z Wawy tym bardziej. A do tego każde większe czy mniejsza miasto ma coś do zaoferowania.

#18 PostWysłany: 03 Lis 2014 22:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Łaźnie Piwne & Strefa SPA - 140 km od Warszawy
http://www.mercure-piotrkow-trybunalski ... znie-piwne
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Lis 2014 23:02 
Site Admin

jas_wedrowniczek napisał(a):
Łaźnie Piwne & Strefa SPA - 140 km od Warszawy
http://www.mercure-piotrkow-trybunalski ... znie-piwne

to ja może doprecyzuję tylko że wyjazd najprawdopodobniej z narzeczoną i moją mamą :lol:
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości