Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lis 2019 13:34 

niebieski
Czy w podczas podróży zimą (sezon), opłaca się robić rezerwację kwater bez użycia internetu, szukając na mieście obiektów, czy korzystniej wychodzi z wcześniejszą rezerwacją?
A jeżeli przez internet czy robiąc rezerwacje z dnia na dzień łatwo znaleźć coś sensownego, czy lepiej z dużym wyprzedzeniem?
Jakie portale polecacie na rezerwacje? Booking.com, Airbnb, inne?
Jakie są wasze doświadczenia?

Image
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 15 Lis 2019 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Naprawdę ktoś stąd miałby badać czy korzystniejsze będzie rezerwować wcześniej czy szukać na miejscu? Bo odczucia to będą niemiarodajne.

Niektóre rezerwowałem wcześniej na bookingu, niektórych szukałem na miejscu i nie było z tym większych problemów. Większość noclegów nastawionych na turystów i tak jest na wszystkich możliwych portalach, więc można nie tracić czasu na szukanie na miejscu. Zależy to standardowo od tego jaki rodzaj podróżowania preferujesz. Ceny też raczej umiarkowane.
LonDynia uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Lis 2019 18:58 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Ja zawsze rezerwowałem wcześniej, bo szkoda mi było tracić czas na miejscu na szukanie lokum, ale śledząc te lokalizacje raczej później było drożej (choć jest też sporo hoteli niedostępnych w popularnych systemach rezerwacyjnych). Sprawdzaj też serwis agoda, często mają więcej ofert i można też trafić dużo taniej niż booking/hotels

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

#4 PostWysłany: 15 Lis 2019 19:05 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Nie wiem, czy ja bym chciała w tym ukropie chodzić z plecakim/walizką i szukać lokum ;)
Też zamawiałam wcześniej. Agoda/booking w zależności co było taniej.

#5 PostWysłany: 15 Lis 2019 19:38 

niebieski
W Manili najlepiej pytać na miejscu. Jest dużo hoteli więc gdzieś dostaniesz najlepszą cenę :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość