Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lis 2016 04:25 

Witam wszystkich forumowiczow. Od dluzszego czasu przegladam to forum, az w koncu zalogowalem sie i moge dodawac swoje komentarze....
Reasumujac polecam wszystkim film o takim wlasnie tytule ,,Filipiny koszmar czy bajka,, na youtube.
Ten film mniej wiecej w 50 procentach pokaze jakie sa prawdziwe Filipiny.
Jest pieknie i jest tragicznie , trzeba pamietac tylko o jednym nie byc w zlym miejscu o zlej godzinie...
Wczoraj akurat podczas gotowania zerknalem ' podali ze zginelo chyba z 5 osob, pewnie jakies porachunki gangow w pasay, makati (przedwczoraj wychadzac z alfa martu(sklep:P) zadzgali kogos 5 sekund wczesniej).
Jezeli ktos potrzebuje jakichs info na temat Filipin co ,,normalnego.. warto zobaczyc i gdzie jechac polecam kontakt mailowy...)
Nie bedzie to El Nido...piekna rajska wyspa z 6 otwartymi barami , tlumem podstarzalych turystow i cala siecia fekalii splywajacych do pieknej zatoczki z ktorej to turysci rozkoszuja sie pieknym widokiem.

Jezeli nie w tym dziale to przepraszam i prosze o przeniesienie watku do innego dzialu.
Tak w ogole to czekam na polski ser:P

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2 20 Lis 2016 07:51, edytowano w sumie 2 razy
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Rajskie all inclusive za 2999 PLN 🌴😍 Wyspy Zielonego Przylądka ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🌊👙 Rajskie all inclusive za 2999 PLN 🌴😍 Wyspy Zielonego Przylądka ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🌊👙
Lato na słonecznej Krecie 🏝️ Tydzień w hotelu z basenem za 1753 PLN 🔥 Lato na słonecznej Krecie 🏝️ Tydzień w hotelu z basenem za 1753 PLN 🔥
#2 PostWysłany: 18 Lis 2016 05:46 

niebieski
Siejesz panikę. Pozdrawiam z Manili.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lis 2016 01:53 

czapla napisał(a):
Siejesz panikę. Pozdrawiam z Manili.

Pozdrawiam z Manili rowniez,
Po pierwsze nie sieje paniki a wyjasniam....
po 2 jestem stalym bywalcem Tondo ,jezeli obejrzales film lub mieszkasz tu dluzszy czaas to wiesz o jaka dzielnice chodzi....(nawet ja nie pozwolilbym sobie na pstrykanie zdjec lub chodzenie z gopro jak robi wiekszosc turystow ,to nie jest north cementary ze ludzie zyjacy na cmentarzu sa mile nastawieni,a przynajmniej procentowo uklada sie to inaczej.)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Lis 2016 11:06 
Site Admin

Ale co wyjaśniasz? Że filipińskie duże miasta są okropne i nie do końca bezpieczne? Myślę że to wie każdy turysta ;) , dlatego stara się ich unikać. Jako turyści chcemy odwiedzać miejsca piękne i niezwykłe - a tych na Filipinach nie brakuje. Jeśli ktoś poszukuje autentyczności to też niekoniecznie musi zapuszczać się do miast - znajdzie ją też w małych i spokojnych wioskach i w autentycznie pięknych krajobrazach
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 19 Lis 2016 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Bylem sam w Bagong Silang w Navotas oraz w Tondo. Nie robilem co prawda zadnych zdjec i staralem sie za bardzo nie wyrozniac ubiorem ale oczywiscie koloru skory nie da sie ukryc. Czulem sie w miare bezpiecznie jednak dalo sie czuc odrobine adrenaliny, w szczegolnosci po wielu ostrzezeniach lokalsow zebym czasem tam sie nie wybieral. Na pewno bym sie tam nie wybral w nocy ani nie zapuszczal gdzies daleko w glab.
Zgadzam sie, Filipiny to piekny kraj, niestety pelen konrtrastow, ktore szczegolnie widac w Manili.

A w El Nido bardzo mi sie podobalo :) szczegolnie plaze i ogolnie krajobrazy na polnoc od miasteczka.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Lis 2016 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
@‌baboy‌ panie, daj Pan spokój.

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lis 2016 17:41 

Washington napisał(a):
Ale co wyjaśniasz? Że filipińskie duże miasta są okropne i nie do końca bezpieczne? Myślę że to wie każdy turysta ;) , dlatego stara się ich unikać. Jako turyści chcemy odwiedzać miejsca piękne i niezwykłe - a tych na Filipinach nie brakuje. Jeśli ktoś poszukuje autentyczności to też niekoniecznie musi zapuszczać się do miast - znajdzie ją też w małych i spokojnych wioskach i w autentycznie pięknych krajobrazach

No wlasnie to chce wyjasnic,ze czasami warto wyjsc po za otoczke ustalonych szlakow i zobaczyc cos bardziej pieknego i nie skazonego stopa bialych twarzy ...
Jezeli mialbym korzystac z przewodnika lonely planet lub czytal opowiesci ,,bacpackersow,,.....jakie to piekne jest el nido ,coron i boracay to nie widzial bym np.100razy piekniejszych miejsc jakimi sa wedlug mnie{subiektywna opinia}Batanes,100 hundred islands-alaminos,bolinao,i moge tak wymieniac w nieskonczonosc....

grzesiekc napisał(a):
Bylem sam w Bagong Silang w Navotas oraz w Tondo. Nie robilem co prawda zadnych zdjec i staralem sie za bardzo nie wyrozniac ubiorem ale oczywiscie koloru skory nie da sie ukryc. Czulem sie w miare bezpiecznie jednak dalo sie czuc odrobine adrenaliny, w szczegolnosci po wielu ostrzezeniach lokalsow zebym czasem tam sie nie wybieral. Na pewno bym sie tam nie wybral w nocy ani nie zapuszczal gdzies daleko w glab.
Zgadzam sie, Filipiny to piekny kraj, niestety pelen konrtrastow, ktore szczegolnie widac w Manili.

A w El Nido bardzo mi sie podobalo :) szczegolnie plaze i ogolnie krajobrazy na polnoc od miasteczka.

Jest fajnie tyle ze trzeba zejsc z utartego szlaku i znalezc swoj ,,raj,,ja akurat nie cierpie towarzystwa bialych:))))

Ostatnio edytowany przez Washington, 20 Lis 2016 11:51, edytowano w sumie 1 raz
wypowiedź lekko edytowana - proszę o trzymanie się tematów a nie dyskusje personalne
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Lis 2016 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Reklamę chcesz sobie zrobić, czy antyreklamę?
Jak dla mnie temat do skasowania.

#9 PostWysłany: 19 Lis 2016 19:38 
Awatar użytkownika

srebrny
ten wątek to prawdziwe "wejście smoka"
niezły start :lol:

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
bzyfon lubi ten post.

#10 PostWysłany: 19 Lis 2016 20:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Z jednym mogę się zgodzić, jak czytam opowieści Muppie o El Nido jakie to nieodkryte i ostatnie autentyczne miejsce na ziemi, to zaczyna mi drgać powieka :D
Na miejscu, po pierwszym zderzeniu z El Nidową rzeczywistością, wsłuchując się w dialogi w slow food eco organic barze o startupach, wyższością jednego Starbucksa nad innym, zrównoważonej karierze i crowdfundingu, w trzybiegowym motocyklu znalazłem czwarty bieg 8-)

#11 PostWysłany: 19 Lis 2016 21:04 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
Każde miejsce ma swoje plusy i minusy i każdy zwiedza na swój sposób. Nie kreśl od razu kogoś kto pójdzie ścieżką LP bo to jego prawo. Nie każdy musi kozaczyć jaki to z niego nie traveler i znawca prawdziwości danego kraju......

#12 PostWysłany: 19 Lis 2016 21:28 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌olir1987‌

Zdaje sie, że nie zrozumiałaś co miałem na myśli. Jadąc w pewne rejony spodziewam się że złapię trochę oddechu, dystansu, odmiennego poglądu na rzeczywistość.
Dlatego regułą dla mnie stało się omijanie miejsc opisanych w LP, a to dlatego, że w każdym z nich spotykałem dziwnie podobnych do siebie, niczym wyjętych z kserokopiarki gości przyklejonych do swoich ajfonów, prowadzących dialogi które spokojnie możnaby zapętlić i odtwarzać z samplera :) Dodatkowo ten specyficzny rynek usług stworzony pod ograniczone potrzeby napływajacych masami czytelników Lonely Planet i Tripadvisora 8-)
Równie dobrze można nie wyjeżdżać z EU :mrgreen:

I żeby było jasne: nikogo nie zaatakowałem, nie poniżyłem a tylko wyraziłem własny pogląd. No i skoro wywołałaś mnie do tablicy, to poczułem się w obowiązku go uzasadnić :D
krasnal lubi ten post.

#13 PostWysłany: 20 Lis 2016 11:55 
Site Admin

baboy napisał(a):
No wlasnie to chce wyjasnic,ze czasami warto wyjsc po za otoczke ustalonych szlakow i zobaczyc cos bardziej pieknego i nie skazonego stopa bialych twarzy ...
Jezeli mialbym korzystac z przewodnika lonely planet lub czytal opowiesci ,,bacpackersow,,.....jakie to piekne jest el nido ,coron i boracay to nie widzial bym np.100razy piekniejszych miejsc jakimi sa wedlug mnie{subiektywna opinia}Batanes,100 hundred islands-alaminos,bolinao,i moge tak wymieniac w nieskonczonosc....

To ja zachęcam do pójścia tym tropem - podzielenia się wiedzą na temat miejsc wartych odwiedzenia, dlaczego - co warto zobaczyć na miejscu, jak i za ile do nich dotrzeć itd :) To będzie dużo cenniejsza wiedza dla innych forumowiczów niż ostrzeżenie przed gangami w Manili ;)

#14 PostWysłany: 20 Lis 2016 14:56 

MaPS napisał(a):
Reklamę chcesz sobie zrobić, czy antyreklamę?
Jak dla mnie temat do skasowania.

Nie potrzebuje reklamy z prostego powodu ze trzymam sie z daleka od [usunięto] (niektorych...) np....,
a jezeli potrzebujesz pieniedzy na odwiedzenie pewnych zakatkow swiata to zycze pomyslowosci,pracy i tanich biletow:)

-- 20 Lis 2016 21:00 --

becek napisał(a):
ten wątek to prawdziwe "wejście smoka"
niezły start :lol:

Dziekuje dziekuje...:)
Jak bym tu nie mieszkal dluzszy czas i nie mial zielonego pojecia lub 100 pewnosci o tym o czym mowie to bym sie nie wypowiadal:))
Ale rozumiem ze jest wiele zdan na ten temat i na turystow wiec jezeli ktos potrzebuje info na ww temat to smialo prosze pisac.:)
Z ostatniej chwili dolar na ta chwile kosztuje 49 peso wiec jest dobrze:)(info z dzisiaj)

-- 20 Lis 2016 21:04 --

nick napisał(a):
Z jednym mogę się zgodzić, jak czytam opowieści Muppie o El Nido jakie to nieodkryte i ostatnie autentyczne miejsce na ziemi, to zaczyna mi drgać powieka :D
Na miejscu, po pierwszym zderzeniu z El Nidową rzeczywistością, wsłuchując się w dialogi w slow food eco organic barze o startupach, wyższością jednego Starbucksa nad innym, zrównoważonej karierze i crowdfundingu, w trzybiegowym motocyklu znalazłem czwarty bieg 8-)

Jezeli chcialbys sie wybrac znowu na palawan to polecam taytay
jezeli el nido to 2 bar wchodzac do miasteczka ,powiedza ci wszystko co chcialbys
wiedziec jako rawdziwy obiezyswiat i nikt nie skasuje nawet grosza:)
Uwazaj na ich goscine bo moze sie zle skonczyc,a w barze jest ogromny zapas przysmakow w dodatku jak dla mnie za free i uzyka na zywo pod gitarke:)

-- 20 Lis 2016 21:07 --

olir1987 napisał(a):
Każde miejsce ma swoje plusy i minusy i każdy zwiedza na swój sposób. Nie kreśl od razu kogoś kto pójdzie ścieżką LP bo to jego prawo. Nie każdy musi kozaczyć jaki to z niego nie traveler i znawca prawdziwości danego kraju......

Nie kresle nikogo ,jednak wedlug mnie lepszym od Lp przewodnika jest chociazby forum jak to:))))w ktorym mozna znalezc o wiele wiecej informacji na temat interesujacych rzeczy,noclegow,cen i fajnych miejsc:)pozdrawiam

-- 20 Lis 2016 21:11 --

Washington napisał(a):
baboy napisał(a):

To ja zachęcam do pójścia tym tropem - podzielenia się wiedzą na temat miejsc wartych odwiedzenia, dlaczego - co warto zobaczyć na miejscu, jak i za ile do nich dotrzeć itd :) To będzie dużo cenniejsza wiedza dla innych forumowiczów niż ostrzeżenie przed gangami w Manili ;)

Panie adminie gangi to gangi i zawsze jest niebezpiecznie wejsc jest na czyjes terytorium dlatego ze mozna byc ,,zle potraktowanym,,NIe powiedzialem w zaden sposob ze Filipiny to kraj ktorego ne warto odwiedzic lub cos brdziej mylnego.
Skoro o jakiejs tam wiedzy mowimy pod koniec roku dorzuce jakis film z drona na 100 hundred islands(jest przepieknie),ale na ta chwile musze uciekac do Honk kongu na 2 tygodnie

-- 20 Lis 2016 21:15 --

Washington napisał(a):
baboy napisał(a):

o interesuje
Panie Admin nie wiem czy byl np temat jak rejestrowac pobyt lub wynajm/kupno domu tutaj,jezeli kogos to interesuje to sluze pomoca:) i czekam na cholerny ser.....bo mi sie konczy..:P

Ostatnio edytowany przez krasnal 21 Lis 2016 08:32, edytowano w sumie 2 razy
Witam na forum. Upraszam o poprawną pisownię, merytoryczność, nie obrażanie innych, Nie chciałbym usuwać postów.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:36 
Awatar użytkownika

srebrny
baboy napisał(a):

Uwazaj na ich goscine bo moze sie zle skonczyc,a w barze jest ogromny zapas przysmakow w dodatku jak dla mnie za free i uzyka na zywo pod gitarke:)

czy mógłbyś to zdanie napisać jeszcze raz, najlepiej w jęz. polskim, i tak żeby sens był ogólnie zrozumiały?
dziękuje

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 21 Lis 2016 00:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Użytkownik zachęca do kontaktu mailowego. Zatem zamykam. Kto będzie chciał, ten się skontaktuje.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
jobi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość