Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 10 Lip 2013 19:32 
Awatar użytkownika

Filmy będą starał się robić w stylu shoguna, np.

,

. Mnie i wielu użytkownikom taki styl odpowiada.
 Profil Relacje PM off  

MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍 MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍
Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
#42 PostWysłany: 10 Lip 2013 19:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 267
Kilometry: 338 273
mkobyszewski napisał(a):
"klapio" jesli zaliczyłeś Paryż bądź Londyn w weekend to gratuluję...ja osobiście pochwalam ideę BBarwik'a, jeśli ma czas i fundusze to sądzę, że kwestia ewentualnego zmęczenia jest kwestią drugorzędną (owe zmęczenie zawsze może zapić...btw loty o których wspominasz np. wizzairem czy ryanem, nie uwzględniają np. kosztów bagażu rejestrowanego...znajdź mi "kobiętę", która poleciałaby na weekendowy wypad do np. Paryża czy Wiednia z plecaczkiem typu Wizzair...krzyż na drogę...

a co do postów namteH'a to widzę, że kolega jest zazdrosny o podróże innych towarzyszy tutaj...więc radowałbym się ,gdyby sam przedstawił jakiegokolwiek swojgego tripa (ale proszę bez jednodniówek lub z koczowania na lotnisku)...wysil się kolego...

Z tym "wypadem weekendowym" to był taki skrót myślowy, zresztą weekend nie zawsze trwa bite 2 dni. Lece do Paryża w listopadzie na siedem dni i zdaje sobie sprawę że i tak mało zobaczę przez ten czas.
A idąc tym tropem to i miesiąc to czasem może być za mało żeby dokładnie poznać takie miasto co nie znaczy że jak ktoś nie dysponuje środkami na krótsze pobyty to ma z tego zrezygnować .

Ale obawiam się że wliczając czas przejazdów pociągu to jednak przez te 30 dni każde z tych miast tylko się liźnie.

Niemniej życzę powodzenia i vlogi będę śledził ;)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 10 Lip 2013 19:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
BBarwik napisał(a):
...Ktoś tu powiedział że jestem kolejarzem, nie wiem skąd te myślenie...

ja to napisałem i nie widzę w tym nic pejoratywnego. taka długa podróż koleją jest bardzo romantyczna. cierpią z tego powodu osoby, które codziennie lub bardzo często muszą spędzać dużo czasu np jadąc do pracy ale ja np osobiście z wielkim rozrzewnieniem wspominam czasy gdy jeszcze parę lat temu jechałem 8 godzin z krakowa do warszawy(2 dni (!!) wcześniej linie zerwało i nie wiedzieli co robić) czy godzinę z dębicy do mielca (ok 25km). w TGV nie uświadczysz tego co jeszcze nie tylko w Polsce ale np na bałkanach można spotkać.
nie traktuj moich/naszych uwag w jakiś ujmujący sposób bo nie takie są nasze intencje, a ja, gdyby nie to, że dla mnie bilet 10/23 kosztuje chyba ze 450euro, sam bym się wybrał przetrzeć nowe szlaki i przypomnieć te z przeszłości ;)

#44 PostWysłany: 10 Lip 2013 19:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Prosze od tego miejsca o dyskusje na temat i powstrzymanie sie od wycieczek osobistych.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 10 Lip 2013 21:13 
Awatar użytkownika

niebieski
jobi napisał(a):
Dzisiaj jak zawsze liczą się pieniądze, ale przede wszystkim czas - i ten bilans jest zdecydowanie na korzyść latania.

Autor wątku ma chyba status studenta czy ucznia, więc myślę, że jego głównym kapitałem, oprócz kasy, jest właśnie czas ;) Jest bardziej elastyczny pod tym względem.
adriano84 napisał(a):
jak wideo/recenzje będą zwięzłe i niesztampowe to z chęcią obejrzę/przeczytam. powodzenia! :)

Ja też. Co do samego robienia vlogów - wydaje mi się, że jest to jednak duże poświęcenia energii i czasu, jeśli robi się to na bieżąco. Dlatego też podziwiam takie relacje na bieżąco.

Zgadzam się jednak co do jednego - BBarwik po około 7-10 dniach raczej poczuje już lekkie zmęczenie. Choć pewnie na korzyść pod względem wypoczynku wyjdą te noclegi w nocy. Ja sama za 2 tyg. wybieram się pociągami/autokarami do Czarnogóry i Bośni, ale z moich doświadczeń wynika, że pewnie zanim dojadę do Czarnogóry (niezależnie od trasy i środków lokomocji i tak będę podróżować w nocy) to jednak będę bardzo zmęczona. Jeszcze jednak trochę mnie to cieszy :D
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 10 Lip 2013 21:52 
Awatar użytkownika

invasion napisał(a):
jobi napisał(a):
Dzisiaj jak zawsze liczą się pieniądze, ale przede wszystkim czas - i ten bilans jest zdecydowanie na korzyść latania.

Autor wątku ma chyba status studenta czy ucznia, więc myślę, że jego głównym kapitałem, oprócz kasy, jest właśnie czas ;) Jest bardziej elastyczny pod tym względem.
adriano84 napisał(a):
jak wideo/recenzje będą zwięzłe i niesztampowe to z chęcią obejrzę/przeczytam. powodzenia! :)

Ja też. Co do samego robienia vlogów - wydaje mi się, że jest to jednak duże poświęcenia energii i czasu, jeśli robi się to na bieżąco. Dlatego też podziwiam takie relacje na bieżąco.

Zgadzam się jednak co do jednego - BBarwik po około 7-10 dniach raczej poczuje już lekkie zmęczenie. Choć pewnie na korzyść pod względem wypoczynku wyjdą te noclegi w nocy. Ja sama za 2 tyg. wybieram się pociągami/autokarami do Czarnogóry i Bośni, ale z moich doświadczeń wynika, że pewnie zanim dojadę do Czarnogóry (niezależnie od trasy i środków lokomocji i tak będę podróżować w nocy) to jednak będę bardzo zmęczona. Jeszcze jednak trochę mnie to cieszy :D

Mam mniej niż 20 lat, ale czasu aż tyle nie mam, choć ten miesiąc przerwy w ciągu roku się znalazł.
10-20 min dziennie nagrać to będzie jakaś godzina-dwie łażenia z kamerą, potem trzeba materiał przejrzeć (najczęściej w trafie na laptopie) i posklejać, jakoś to będzie.
A co będzie gdy się zmęczę? Posiedzę dzień,dwa dłużej w hotelu i wypocznę, może w Nice i Amsterdamie ;)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:18 

niebieski
Nie rozumiem skąd tyle głosów na temat kosztów. Jeśli kogoś stać, to nie zwraca uwagi na pieniądze i bardzo dobrze :) 2-3 miesiące w Azji - super, ale nie każdy chce spędzić te 2 miesiące w Azji. Nasz kolega ma ochotę zwiedzić Europę i super, że go na to stać :)

Co do filmiku na youtubie - masz trochę irytujący głos :D

Jestem bardzo ciekawy Twojej relacji i będę śledził ją na bieżąco, ale chyba moderatorzy powinni przenieść ten temat do innego działu :D

Będąc na Twoim miejscu sporządziłbym dokładny plan zwiedzania miejscowości, w których bym się zatrzymywał :)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Jednak może przemyśl te 10/20 min po każdym dniu podróży, bo razem da to jakieś 5/10 godzin, a naprawdę nawet bardzo zainteresowani poznaniem Twych przygód i miejsc, które zwiedziłeś nie będę mieli możliwości i czasu na oglądanie tak długiego materiału. Tym bardziej, że nie każdy trafi na Twoje relacje od razu, jeszcze przed publikacją kolejnych części. Podniosłoby Ci to oglądalność i zainteresowanie, w obecnej dobie internetu mało kto przebrnie przez tak obszerny materiał. 8-) Przeważnie takie relacje trwają 2/3 min., a ewentualnie po zakończeniu podróży robi się dłuższą kompilację.
miszti napisał(a):
Nie rozumiem skąd tyle głosów na temat kosztów.

No jak to skąd? Przecież to forum jest głównie właśnie na ten temat. 8-)

#49 PostWysłany: 10 Lip 2013 22:40 
Awatar użytkownika

Pabloo napisał(a):
Jednak może przemyśl te 10/20 min po każdym dniu podróży, bo razem da to jakieś 5/10 godzin, a naprawdę nawet bardzo zainteresowani poznaniem Twych przygód i miejsc, które zwiedziłeś nie będę mieli możliwości i czasu na oglądanie tak długiego materiału. Tym bardziej, że nie każdy trafi na Twoje relacje od razu, jeszcze przed publikacją kolejnych części. Podniosłoby Ci to oglądalność i zainteresowanie, w obecnej dobie internetu mało kto przebrnie przez tak obszerny materiał. 8-) Przeważnie takie relacje trwają 2/3 min., a ewentualnie po zakończeniu podróży robi się dłuższą kompilację.
miszti napisał(a):
Nie rozumiem skąd tyle głosów na temat kosztów.

No jak to skąd? Przecież to forum jest głównie właśnie na ten temat. 8-)

Jak wrócę to zmontuje dodatkowo 1.5h godzinny film z całej podróży ;)
Wyjdzie w praniu co i jak.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 11 Lip 2013 20:45 
Awatar użytkownika

mkobyszewski napisał(a):
"klapio" jesli zaliczyłeś Paryż bądź Londyn w weekend to gratuluję...

Paryz, Londyn czy inne miasta które kolega chce odwiedzić są tak blisko, ze pewnie odwiedzi je jeszcze wielokrotnie w ciagu życia, szczególnie, jak za kilka lat bedzie chciał się gdzieś dalej wybrać, bo wiele promocji obejmuje wyloty/przyloty z tych właśnie miejsc. Wydaje mi sie, ze lepiej zwiedzać je 'przy okazji' (albo przy promocjach typu <100zł RT) - cenowo wychodzi za pół darmo, bo i tak musi się tam dostać, a odwiedzanie znanych miejsc po latach, odświeżanie wspomnień i obserwowanie zmian jakie tam zaszły to świetna sprawa!

mkobyszewski napisał(a):
znajdź mi "kobiętę", która poleciałaby na weekendowy wypad do np. Paryża czy Wiednia z plecaczkiem typu Wizzair...krzyż na drogę...

Jadę w sierpniu z taką jedną do Paryza, z małym podręcznym Wizza, a przesiadkę trwajacą ok 36h traktuje właśnie jako odświeżenie (po raz kolejny, nudzi już mnie to miasto) swoich wspomnień o Paryżu, a dla niej jako liźnięcie klimatu miasta i pokazanie tych najbardziej znanych atrakcji owego miejsca. Dzieki za krzyż na droge, ale nie wejdzie mi do plecaka ;)

#51 PostWysłany: 13 Lip 2013 12:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Wydzielilem osobny temat z relacja w stosownym miejscu:
eurotrip-z-interrail,209,32051
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości