Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Proszę o nie postowanie informacji o tym, że dostaliście bilety lub nie.
Gratulujemy lub współczujemy, ale nie potrzebujemy tutaj takich niemerytorycznych wpisów.
Tego typu posty proszę wrzucać :
euro-2016-aktualna-sytuacja-na-platformie,1563,90326

Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem UEFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów niezgodnie z regulaminem UEFA będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 181  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 15 Gru 2015 10:29 

Jeżeli wchodzę przez "Your tickets" to mam ten sam komunikat co Ty. Jeśli próbuję zaaplikować od nowa to dochodzę do wyboru drużyny, potem typy biletów i mam takie coś:
Załącznik:
euro.jpg

Wychodzi na to, że tak chyba tak ma być.
 PM off  

Stylowy wypoczynek na Cyprze za 2449 PLN🏝️🌊 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze 😍 Stylowy wypoczynek na Cyprze za 2449 PLN🏝️🌊 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze 😍
Egzotyka czeka 🌤️👣 9 dni w Sri Lance za 3045 PLN 👙🏖️ Loty Etihad Airways i hotel ze śniadaniami Egzotyka czeka 🌤️👣 9 dni w Sri Lance za 3045 PLN 👙🏖️ Loty Etihad Airways i hotel ze śniadaniami
#322 PostWysłany: 15 Gru 2015 11:42 

niebieski
Jakis dziwnt ten portal. Jesli jestem kibicem Polski to ja moge zaaplikowac na przyklad na polfinal ?
Interesuje mnie ten mecz bezwzgledu kto zagra, a na portalu dla kibicow Polski sa tylko bilety warunkowe.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 15 Gru 2015 11:52 

dyneck napisał(a):
Jesli jestem kibicem Polski to ja moge zaaplikowac na przyklad na polfinal ?
Interesuje mnie ten mecz bezwzgledu kto zagra, a na portalu dla kibicow Polski sa tylko bilety warunkowe.

Należało aplikować w pierwszym etapie, teraz w drugim:
Kod:
To drugi etap sprzedaży biletów. Pierwszy był otwarty dla chętnych z całego świata. Ten jest tylko dla 24 federacji mających drużyny w Euro. Każda dostaje na tym etapie sprzedaży ok. 18 procent wszystkich biletów dostępnych na mecz swojej reprezentacji. Liczba biletów zależy więc od tego, na jak dużym stadionie dana drużyna zagra. Polacy pierwszy mecz grają na małym stadionie w Nicei (35 tysięcy, mniej kibiców - o 2 tysiące - mieści tylko stadion w Tuluzie).

Poluj w marcu lub na kilkanaście dni przed półfinałem, jak zagrają tacy Włosi w puli "kto pierwszy ten lepszy" będzie jak w 2012r. jakieś 3000 biletów ;)
 PM off  

#324 PostWysłany: 15 Gru 2015 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Właśnie. A mógłby mi ktoś przypomnieć, jak było w 2012? Tyle było już tych różnych sprzedaży i aplikacji, że nie pamiętam. Czy platforma sprzedaży działała też w trakcie turnieju? Jeśli tak i były dostępne jakieś bilety, to po zakupie wysyłali e-tickety do własnego wydruku na maila, czy jak?

Ja wszystkie wejściówki, zgarnąłem przed ME. Ale coś tak mi się kojarzy, jakby w trakcie też była jakaś szansa, choć może mi się coś pomyliło i to może nawet z zawodami niekoniecznie w piłkę w nożną :)
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 15 Gru 2015 12:06 

na 1 stronie tego tematu, post 4 masz link do tematu z Euro 2012 1642 strony, wystartował 21 listopada 2011r. bo działała już platforma odsprzedaży
 PM off  

#326 PostWysłany: 15 Gru 2015 12:14 
Awatar użytkownika

niebieski
piotrek_ napisał(a):
[...] Ale coś tak mi się kojarzy, jakby w trakcie też była jakaś szansa, [...]

Była taka szansa, a bilety odbierało się w punktach przy stadionach. Tam je drukowali (na nieco innych szablonach jak te sprzed imprezy).

Poszło z Tapatalka!
 Profil Relacje PM off
piotrek_ lubi ten post.
piotrek_ uważa post za pomocny.

#327 PostWysłany: 15 Gru 2015 12:40 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Anonymous napisał(a):
na 1 stronie tego tematu, post 4 masz link do tematu z Euro 2012 1642 strony, wystartował 21 listopada 2011r. bo działała już platforma odsprzedaży

Ten temat jest mi znany. Mam tam prawie 400 postów :D

Image

Dzięki @nikoFTW za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 15 Gru 2015 12:43 

Czyli krótka lektura np. własnych postów i zaraz sobie przypomnisz co i jak, ale już widać, że w związku reorganizacją jest "nieco" inaczej niż przed Euro 2012
 PM off  

#329 PostWysłany: 15 Gru 2015 14:40 

niebieski
andri25 napisał(a):
pytanie zółtodzioba: nie mam karty kredytowej tylko normalna debetowa z pko. Czy mogą jej użyć jej przy rejestracji ?

Mlody napisał(a):
Tak

Na pewno? To nie działa tak jak preautoryzacja kart przez w hotelach rezerwowanych przez Booking? Bo niestety mi nigdy te preautoryzacje nie przechodziły na debetówkach Visy z PKO BP. Dzwoniłem na infolinię PKO BP i mi po prostu powiedziała, że to niemożliwe - tu nie pamiętam ale chyba dodała, że bez CVV nie mogą sobie tak po prostu blokować środków. A na sttronie UEFY nie widzę nigdze pola na CVV.

Proszę o odpowiedź, bo szkoda rejestrować wniosek jak debetówka nie przejdzie..

Ostatnio edytowany przez chris0o, 15 Gru 2015 20:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 15 Gru 2015 15:01 

niebieski
Podobno PZPN jeszcze się waha odnośnie preferowania karty kibica...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,19348 ... nnych.html
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 15 Gru 2015 15:56 

darom napisał(a):
Podobno PZPN jeszcze się waha odnośnie preferowania karty kibica...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,19348 ... nnych.html

nawet jeśli to prawda, to licząc, że 90% posiadaczy kart kibica złoży zamówienia na te 60% puli (nawet przy maksymalnym wykorzystaniu każdego aplikanta) wychodzi około 25% szans na bilety dla każdego posiadacza karty. Jeżeli nie skorzystają z tej opcji, to jestem pewny że każdy klubowicz coś zgarnie, a ŻADEN bilet nie trafi do osoby niemającej karty kibica, nie łudźmy się nawet.

Według mnie to rzeczywiście trochę niesprawiedliwe, ale... po raz pierwszy uśmiechnęło się do mnie biletowe szczęście, bo wyrobiłem sobie kartę na mecz z irlandią we wrześniu i teraz nagle dostaję taki handicap. Nie wylosowałem nic na Niemcy 2006, na Austrię 2008 i Polskę 2012 (chociaż tutaj udało się kupić z dropu Anglików bilety a półfinał), nie zakładam tysiąca kont dla swojej rodziny żeby zwiększyć sobie szansę, dlatego teraz wszyscy płaczą, a ja się cieszę :)
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 15 Gru 2015 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Najmniej biletów do wzięcia (abstrahując czy będzie ułatwienie dla ŁNP czy nie) na spotkanie w Nicei, z kolei najfajniej bo można to zrobić 1 dniem urlopu nazajutrz po spotkaniu..
lahcimmm2 lubi ten post.

#333 PostWysłany: 15 Gru 2015 18:35 

niebieski
Cytuj:
Wcześniej miałem kartę bo była mi potrzebna żeby kupić bilety na Kadrę w Gdańsku (było duże zainteresowanie). Potem nawet maila z przypomnieniem nie podesłali że trzeba przedłużyć. Byłem na MŚ w Niemczech (2 mecze Polski i USA-Czechy), na ME w Austrii (2 mecze Polski), ME w Polsce (wszystkie w Gdańsku, 2 mecze Polski i finał) + kilka meczy z eliminacji (do momentu jak Boniek zmienił na Warszawę) jeździłem do Bydgoszczy, na Łazienkowską, do Chorzowa. Poza tym chodzę od 10 lat na Lechię praktycznie na każdy mecz. Generalnie trochę tego było i teraz dupa bo nie mam karty... Ehh

Nie mogli przysyłać maila z prośbą o przedłużenie, bo to jest kompletnie inna karta kibica. Trąbiono od niej od dawna, działa już też dłuższy czas, jest darmowa i naprawdę nie wiem jak można być zaangażowanym kibicem (nawet klubowym) i o niej nie wiedzieć. Sam potem piszesz, że nie miałeś czasu już jeździć na mecze (z powodu pracy), więc dlatego promuje się tych co ten czas mieli. Proste i sprawiedliwe. W Accorze jak przez rok nie zrobisz noclegów też tracisz swoje statusy i przywileje. Niestety za zasługi, to dostają bilety jedynie byli Reprezentanci Polski. I działacze, ale nie wiem czy za zasługi ;-)

------------------------------------

I już nie róbmy z posiadaczy KK jakiś Januszy czy Pikoli, bo te 21 tys. KK (myślałem że jest ich ponad 500 tys., przecież nawet Legia ma więcej wyrobionych) to są ludzie, którzy na te mecze Reprezentacji Polski jeżdżą. Pewnie nie na każde, ale na większość. Szczególnie tych domowych. Świetnie to było widać przy próbie kupna biletów na Polska - Niemcy czy Polska - Irlandia, gdzie dla kibiców nie mających KK była skromna pula, która rozeszła się migiem. Potem zostawało jedynie F5 ;-)

Niestety ale nawet dla mnie, czyli osoby bardzo zaangażowanej w kibicowskie życie logiczniejszym wyborem jest:

Pikol jeżdżący na mecze kadry w Warszawie > fanatyk klubowy jeżdżący po Polsce, ale na kadrę od święta lub tylko na EURO

Tak samo przecież jest w naszych klubach. Na wyjazdy z ograniczoną pulą bilety dostają najaktywniejsi, jeżdżący wszędzie, a dopiero potem reszta. Jak oczywiście cokolwiek zostanie. Naturalna selekcja.

--------------------------------

Tutaj PZPN popełnił jeden błąd z zakomunikowaniem, że KK nic nie będzie dawać. Szybko to ściągnęli, ale większość, która obecnie się na to powołuje na pewno tego nie widziała wtedy, ale po prostu teraz wykorzystuje. Powinna być zjeba dla tej osoby, która zdecydowała aby taki news umieścić na stronie (bo wstawiający to pewnie szeregowy pracownik) i tyle. Nie można przez błąd jakiejś osoby rozwalać dobrego pomysłu na promowanie posiadaczy KK.

Inna sprawa, że PZPN można zjebywać za inne rzeczy: złą politykę biletową na kadrę, a w sumie jej brak, współpracę z kupbilet.pl, brak promowania posiadaczy KK i całej otoczki wokół tego, utrudnienia dla emigracji w jej wyrabianiu itd. etc.
 Profil Relacje PM off
biedab lubi ten post.

#334 PostWysłany: 15 Gru 2015 19:59 

niebieski
nikoFTW napisał(a):
piotrek_ napisał(a):
[...] Ale coś tak mi się kojarzy, jakby w trakcie też była jakaś szansa, [...]

Była taka szansa, a bilety odbierało się w punktach przy stadionach. Tam je drukowali (na nieco innych szablonach jak te sprzed imprezy).

Poszło z Tapatalka!

A konkretnie jak to było?
Na przykład ktoś miał bilet na półfinał, ćwierćfinał i już MIAŁ GO FIZYCZNIE w domu (bo przecież wysyłka była przed EURO) i nawet wtedy mógł go sprzedać przez portal? A UEFA mu go elektronicznie "anulowała" i przy stadionie drukowało się nowy dla nabywcy?
Czy też w trakcie EURO dostępne były tylko te warunkowe bilety, gdy na przykład jakiś kraj nie wykorzystał swojej puli na półfinał, ćwierćfinał?

Ostatnio edytowany przez grzegorzkatowice, 15 Gru 2015 20:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 15 Gru 2015 19:59 

kosa napisał(a):
Inna sprawa, że PZPN można zjebywać za inne rzeczy: złą politykę biletową na kadrę.

Zwłaszcza, że tutaj nie trzeba niczego wymyślać tylko wystarczy powielić rozwiązania stosowane przez zachodnie federacje. Inna sprawa, że atmosfera wokół kadry od mniej więcej Olisadebe (choć tu pewnie każdy wybierze inny moment) była koszmarna i nie sprzyjała budowaniu trwałej bazy kibiców. Faktycznym dramatem był skład na EURO2012, który uniemożliwiał w większości identyfikację z tymi chłopakami. Wolę z obecną drużyną (minus Cionek) przegrać niż wygrać z przekupnymi graczami drugiej jakości, nieumiejącymi się po polsku poprawnie wypowiedzieć (a czasem nawet niepoprawnie...).

Co do meritum - preferowanie KK: jestem na TAK. Zapis na 4 bilety powoduje, że ktoś bez KK może się podczepić pod kolegę posiadającego Kartę. A jak ktoś nie ma KK, nie ma kolegi z KK, nie sprzyja mu losowanie, nie da rady kupić w rundzie wtórnej sprzedaży na platformie - to TRUDNO. Czy potrzebujemy na trybunach pechowców? :)
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#336 PostWysłany: 15 Gru 2015 20:04 

Kod:
w trakcie EURO dostępne były tylko te warunkowe bilety, gdy na przykład jakiś kraj nie wykorzystał swojej puli na półfinał, ćwierćfinał?

Oczywiście te warunkowe, nie było czasu na ich wydrukowanie i WYSŁANIE, np. na półfinał na Narodowym Włochy - Niemcy jedyne dostępne na kilkanaście dni to ok. 3000 biletów nie kupionych przez kibiców włoskich
 PM off  

#337 PostWysłany: 15 Gru 2015 20:06 

niebieski
Jak według Was robi UEFA:
a/ dzieli pulę na dane spotkanie dla kibiców z Polski na te dla aplikujących o FMT i na te dla aplikujących na pojedyncze sztuki,
b/ najpierw daje bilety dla aplikujących na FMT, a jeśli coś zostanie na jakiś mecz, to dopiero losują na pojedyncze grupowe spotkania?
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 15 Gru 2015 20:13 

Kod:
Dlatego pierwszeństwo dla posiadaczy karty kibica reprezentacji Łączy nas Piłka (to karta typu prepaid wydawana dla PZPN przez sponsora związku, Alior Bank) oznacza zapewne, że to między tymi kibicami zostaną rozlosowane bilety. Rachunek jest prosty: takie karty ma ponad 21 tysięcy kibiców, każdy może zamówić cztery bilety, czyli to już 84 tysiące potencjalnie zamówionych biletów. To już jest ponad dwa razy więcej niż cała pula biletów dla Polaków. A UEFA przydział biletów i ewentualne losowanie robi osobno dla każdego meczu, a nie dla całej puli. Jeśli posiadacze kart zamówią więcej wejściówek niż jest w puli, to UEFA będzie losować tylko między nimi.

http://www.sport.pl/euro2016/1,136510,1 ... oxSportImg
 PM off  

#339 PostWysłany: 15 Gru 2015 20:15 

niebieski
To nie odpowiada na moje pytanie. Chyba że nie miało odpowiadać ;-)
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 15 Gru 2015 20:22 

Jak się przeczyta ze zrozumieniem to raczej odpowiada, a tak na poważnie pytanie do UEFA (jak poszukasz jakiś e-mail czy nr. telefonu do nich znajdziesz)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3613 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 181  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość