Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Paź 2012 06:57 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Może ktoś polecić jakieś sensowne bungalowy/guesthousy w El Nido? Luksusów nie potrzebuję, byle było czysto
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 31 Paź 2012 08:49 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
ja spałem tu będąc w El Nido: http://www.sei-nazioni.com/index_en.html
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lis 2012 22:59 

W El Nido wysiadasz na "BUS Terminal" ( brzmi dumnie :D ) i idziesz do morza. Na plaży skręcasz w prawo i po piasku maszerujesz do ostatniego budynku-restauracji. ( tego brązowego na zdjęciu jak mi się uda wkleić). Chyba nazywa się El Nido Corner, cała droga to jakieś 300-400m( widać na google maps). Właścicielem jest Duńczyk, mieszka tam już jakiś czas. Napewno namówi was na zamówienie posiłku czy piwa :) jedzenie spoko i ceny OK a po podróży busikiem do El Nido to nawet jest wskazane coś przekąsic. A właściciel Duńczyk to najlepsza informacja turystyczna, bardzo chętnie podpowie różne warianty i ceny noclegów. Można u niego śmiało plecaki zostawić i pomaszerować do różnych hotelików i popytać o ceny.
Z tego co pamietam najtańsze były domki na plaży jak poszło się jeszcze dalej 5-10 min wzdłuż brzegu 500-700 PHP za domek. Niestety jest to droga na piechote w przeciwna strone niż centrum po skraju morza a jak jest przypływ to i wodą trzeba iść. Konieczna latarka - w El Nido niby prąd jest od 18 do 22-23 jak "sołtys" włączy generator, ale to teoria zawsze coś nawali ( nie dziwne jak sie popatrzy na tą plątanine kabli na słupach). Prąd mają z własnych generatorów tylko lepsze hotele i restauracje inni żyją do świeczek - też fajnie np fryzjer dalej strzyże a jeden pomocnik trzyma świeczkę klientowi tuż przy włosach :D

Wracając do hoteli w miescie i centrum też jest ich sporo a Duńczyk podpowie gdzie iść , miasteczko małe więc wszędzie na piechotę blisko.
Można jeszcze tak jak ja spałem u lokalnej rodzinki. Jak u nas np. w Zakopanym prawie każdy coś wynajmuje jak ma tylko większy dom. Taki nocleg łatwo znależć u tych wszędobylskich ajentów co sprzedają różne wycieczki wystarczy się zapytać , zaraz do jakiejś rodzinki cię zaprowadzą. Ja miałem super miejsce w samym centrum , dom pomiędzy jedną z głównych ulic a plażą, wkoło bary disco itd. Rodzinka mieszka na dole a piętro wynajmuja osobne wejscie , łazienka duży 2 osobowy pokój , taras nad plażą warunki super i chyba 500 PHP (ok 40PLN) za noc płaciłem w listopadzie 2011.

Image

To jak się udało wklić zdjęcie to może jeszcze jedno dodam, widok z restauracji

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jobi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 07 Gru 2014 17:12 

cieżko się czytało powyższy post ;)
Ja nocowałem w Francisco Inn za 400/500 peso, przy dłuższym pobycie można stargować do śmiesznej ceny! Jeśli nikt nie ma specjalnych wymagań to jest ok.
W hotelu nocuje dużo młodych i sympatycznych osób, plusem jest taras u góry gdzie wieczorami wszyscy się gromadzą i rozmawiają, poznają, śpiewają, piją rum, który swoją drogą jest jedną z atrakcji Filipin ;)
 Profil Relacje PM off
smarzyk lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Kwi 2015 11:29 

Loty: 143
Kilometry: 326 695
A my tu
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... aropa.html
Cena za pokój 3 osobowy po negocjacjach 1300 PHP za dobę naprzeciwko jest biuro skąd można wynająć łódkę polecam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Kwi 2015 10:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja spędziłem tydzień w El Gordo's Adventures and Guesthouse. Dorm za 500 pesos bez klimatyzacji, jedynie z wentylatorem. Byłem 2 dni sam w pokoju i było ok ale potem jak był komplet powietrze jak to się mówi "można było ciąć nożem".

Brak ciepłej wody, toaleta razem z prysznicem.

Właściciel Kandajaczyk bardzo sympatyczny nie mniej jednak nie korzystałem z jego usług rezerwując czy to tour czy wynajecie czegoś i po kilku dniach zaczął być mniej uprzejmy.

Btw w Puerto Princesa polecam zdecydowanie Tree House Inn, jeden z lepszych hosteli w których byłem.

Jeżeli jedzie się poza Świętami chyba nie warto rezerwować całego pobytu z góry a przejść się i samemu coś znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Sie 2015 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Czy ktoś z Was miał kiedyś przyjemność (bądź nieprzyjemność) nocować w El Nido Islandfront II ? Coś na ten temat?

#8 PostWysłany: 17 Lis 2015 07:23 
Awatar użytkownika

niebieski
podbijam, jakies ciekawe propozycje w el nido?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Lis 2015 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Orange Pearl Beach Resort - na uboczu przy najlepszej plazy w El Nido ( Las Cabanas ) , rozsadne cenowo , przesympatyczny personel , sprawdzone w 2014.

Tres Verdes Resort - przy plazy Corong Corong , rowniez fajne klimatyczne miejsce prowadzone przez tubylcow , bede tam za 2 tygodnie to zdam relacje na swiezo :)

Oczywiscie mozna taniej w centrum El Nido ale ja lubie miejscówki z fajnym widokiem.
fortuna lubi ten post.
fortuna uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 17 Lis 2015 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
a ja polecam chatki w Corong Corong w szczegolnosci Talindak, domki z widokiem na zatoke 20 m od wody (wieczorem ;)) , zaraz za Tay Joe
cena po krotkich negocjacjach na poczatku listopada 2015 to 700 PHP za dwojke ze sniadaniem
dodatkowo zaoferowano Tour A+C za odpowiednio 700 i 900 PHP od osoby /bez negocjacji/, kajak 300 za pol dnia, 500 za pelny dzien, warto poplynac przynajmniej na Banana Beach i 7 Comandos
na Banana beach mozliwosc noclegu w hamaku za 150 PHP od osoby
fortuna lubi ten post.

#11 PostWysłany: 17 Lis 2015 12:03 
Awatar użytkownika

niebieski
super!

szukam czegos w datach 21 grudnia do 2 stycznia ale wiekszosc pozajmowane albo ceny kosmiczne :/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Lis 2015 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Sprawdz via travelbook.ph , La Casa Teresa Beach Resort

Nie korzystalem ale lokalizacyjnie jest bardzo ok i tez rozwazalem pobyt tam ( Corong Corong ).

Deluxe room z klimą i sniadaniem wychodzi na ten termin 1440 PHP / noc , uwazam ze to niezla cena jak na najgorszy ( swiateczno-noworoczny okres ).

Deluxe Room (With Breakfast) (Deluxe Room)
PHP 1,607.14 x 1 Room x 12 Nights PHP 19,285.72
VAT: 12.0% PHP 2,314.28
Applicable Service Charge, Fees, and Taxes: 0.0% PHP 0.00
Subtotal: PHP 21,600.00
Discount Code: TB1110
Change Coupon
– PHP 4,320.00
You have 50 pt(s).
Use - pt(s)
Change Amount
- - -
Total Booking Price PHP 17,280.00
fortuna lubi ten post.

#13 PostWysłany: 17 Lis 2015 14:24 

złoty
fortuna napisał(a):
podbijam, jakies ciekawe propozycje w el nido?

Gdy my szukaliśmy noclegów, najlepsze cenowo przy odpowiedniej lokalizacji wydawało nam się to:

http://www.mgelnido.com/

Spaliśmy w domkach. Narzekać nie mogliśmy, warunki bardzo skromne, ale domki praktycznie na plaży, bardzo ładny widok, są hamaki, żeby sobie poleżeć. Oprócz domków są też pokoje - droższe, ale jednocześnie o wyższym standardzie. Dobry kontakt mailowy. Opis i szczegóły na stronie.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Widok po wyjściu z domku, z terenu ośrodka.
P1040606.jpg
P1040606.jpg [ 203.54 KiB | Obejrzany 3487 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Lis 2015 17:35 

Loty: 436
Kilometry: 1 040 364
ja w lutym bede mieszkal w Desert Rose Hotel przy plazy Corong-Corong za 1500 za noc ze sniadaniem dla 2 osob. Hotelik wyglada niezle, ma dobre opinie i mam nadzieje ze maja wlasny generator.

#15 PostWysłany: 17 Lis 2015 18:06 

niebieski
El Nido Viedeck Cottage, położony w pobliżu dworca autobusowego, pieszo można z łatwością dojść. Hotel zlokalizowany na wysokiej skale, skąd jest fenomenalny widok na zatokę. Cena b. niska, nie pamiętam dokładnie, bo już trochę czau upłynęło, ale ok. 20$ za pokój 2-os. Wyposażenie: 2 łóżka i łazienka, b. proste, ale i tak zaraz po śniadaniu stamtąd znikałam. A śniadanka całkiem dobre, wliczone w cenę.
 Profil Relacje PM off
fortuna lubi ten post.

#16 PostWysłany: 22 Lis 2015 13:42 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Ja spalem niedawno w Dormitels.ph El Nido

Syf,kila ,mogila :D

ale "hotel" nowy, beznadziejnie polozony,ciezko go znalesc,w miare czysty,tylko czego dotykasz to odpada taka tandeta. Cena 440 za noc. :D
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Gru 2015 00:53 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Jeżeli komuś nie zależy na noclegu na plaży (tak jak mi), to warto odejść trochę od plaży i można znaleźć przyzwoite noclegi za 400 PHP za pokój i niżej.

#18 PostWysłany: 04 Gru 2015 04:16 
Awatar użytkownika

Kian napisał(a):
Ja spalem niedawno w Dormitels.ph El Nido

Syf,kila ,mogila :D

ale "hotel" nowy, beznadziejnie polozony,ciezko go znalesc,w miare czysty,tylko czego dotykasz to odpada taka tandeta. Cena 440 za noc. :D

2 pierwsze noce spaliśmy w dormitels.ph - otoczenie masakra i trudno znaleźć, ale w pokoju było czysto. Jednak później przenieśliśmy się do samego El Nido i znaleźliśmy czysty pokoik za 400 peso. Za piekarnią El Nido (idąc w stronę morza) trzeba skręcić w drugą uliczkę na lewo i patrzeć na wywieszki w sklepach. U naszej babulinki były 2 pokoje do wynajęcia, jeden z klimą za 800 peso, drugi (nasz) bez klimy za 400. Łazienka wspólna, ale i tak byliśmy sami na chacie. :) Wi-fi w cenie, ale trochę wolne łącze.

Relacje na bieżąco można znaleźć tutaj: DC Adventures
Szersze info na blogu: www.dc-adventures.pl
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Gru 2015 15:55 

Loty: 133
Kilometry: 291 843
Od kilku dni jestem w Talindak Beach Cottages w Corong Corong, bardzo fajne miejsce. Domki zaraz przy plaży z widokiem na morze. Zaraz za Tay Joe. Na początku usłyszeliśmy cenę 1200 peso ale udało się zejść na 800 peso ze śniadaniem. Biorąc pod uwagę lokalizację i warunki to dobra cena. Zrobiliśmy mały research na plaży w poszukiwaniu noclegu i w tej cenie nie udało się nam nic znaleźć. Ceny dużo wyższe. W Tay Joe byliśmy jedną noc za 700 peso ze śniadaniem, w sumie ok ale w pokoju strasznie zapodawalo wilgocią.W Talindak o wiele lepiej :)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Gru 2015 19:56 

Ja proponuję skorzystać z polecanej na forum Atili - filipinki z PP, która ma również kontakty w El N.

Jej aktualny numer to +63 905 790 22 15 lub mail chernakim@gmail.com

Ja na pewno nie napalałbym się na mieszkanie przy plaży, bo syf w tej zatoce jest nieprzeciętny, szkło i śmieci na plaży.

Jak ktoś chce zażyć chill outu przy czystej plaży proponuję Nacpan Beac - Jack's place albo trochę wcześniej u Ernesto - lepsze ceny. Domek 900 PHP ze śniadaniem. Uważam, że warunki dobre. Czysto. Nr tel: +63 910 61 99996 lub +63 926 703 1507. Warto wziąć tylko jakiś specyfik na muszki piaskowe. Najlepiej kupić miejscowy - Citronella. Nasze nie działają. Problem tylko z logistyką, Jeepney się zepsuł i można dostać się albo na motorze albo trycyklem. Ernesta syn jest kierowcą więc może pomóc.
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość