Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 04 Sty 2018 23:12 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
Autobus 282 jeździ punktualnie i kosztuje 21.5 ils. Korzystałem w obie strony i polecam.
sansibear lubi ten post.
sansibear uważa post za pomocny.

Barcelona bez urlopu❗🔥 Weekend w mieście Gaudiego za 819 PLN (loty + hotel Ibis) 💛😍 Barcelona bez urlopu❗🔥 Weekend w mieście Gaudiego za 819 PLN (loty + hotel Ibis) 💛😍
Super 🔥 Sylwester w Stambule za 1266 PLN 😍 Bezpośrednio PLL LOT + noclegi w hotelu 😎 Super 🔥 Sylwester w Stambule za 1266 PLN 😍 Bezpośrednio PLL LOT + noclegi w hotelu 😎
#22 PostWysłany: 04 Sty 2018 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
A kursuje tak żeby zdążyć Eilat na lot VDA do POZ o 13.45?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 06 Sty 2018 10:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
sansibear lubi ten post.

#23 PostWysłany: 04 Sty 2018 23:22 

Loty: 354
Kilometry: 665 023
niebieski
kursy 282 są ułożone pod wyloty więc w każdy dzień o innej porze może być owy 282 z Eilatu do Ovdy bo w różnych godzinach odlatują samoloty
 Profil Relacje PM off
sansibear lubi ten post.

#24 PostWysłany: 04 Sty 2018 23:26 

Loty: 127
Kilometry: 271 716
Dryblas, najlepiej sprawdź sobie sam: https://reservations.egged.co.il/MKSM/#!/newOrder/0

#25 PostWysłany: 05 Sty 2018 23:59 

niebieski
a ktoś testował tego przewodnika?

https://www.withflo.com

Biorąc pod uwagę dane na stronie (które są prawie kopią Eilat Shuttel), mam wrażenie że to de facto ten sam podmiot.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 06 Sty 2018 00:11 

niebieski
@wercyngetoryx
Flo, FunTime i Eilat Shuttle to jeden przewoźnik.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 06 Sty 2018 00:46 

niebieski
Czyli nie ma nadziei ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 06 Sty 2018 09:42 

Właśnie stoimy przed problemem wyboru powrótu w sobotę z Jordanii do Ovdy.

Kluczowe tutaj jest to, że granica otwiera się dopiero od 8:00.

W rezerwacji eilat shuttle na sobote, czas odbioru ustawiony jest domyślnie na godz. 7, więc teoretycznie nie ma szans, żeby zdążyć (a trzeba jeszcze dodać ok 20-30 minut na kontrole paszportową)

Jeśli jednak przyjmiemy, że ta godz. 7, to jest domyślny czas odbioru dla wszystkich przystanków/pasażerów i fakt, że ponoć bus potrafi krążyć po samym Eilacie przez 1h zbierając ludzi po hotelach, to może się uda. Jednak biorąc pod uwagę to, co napisaliście(bałagan, olewkę przewoźnika), to nawet jeśli przekroczymy granicę, to nie będziemy mieć pewności, czy bus przyjedzie, bo może akurat był tuż przed 8:00 lub tuż po, a nikogo nie bylo i pojechał nie czekając.

masakra!!

dlatego chyba bardziej komfortowym rozwiązaniem jest wydanie nawet tych 300szekli na 4 osoby, tylko pytanie czy w sobotę rano będą jakieś taksówki przypadkowo pod granicą...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 06 Sty 2018 10:46 

Loty: 2
Kilometry: 18 430
Taksówkę mogą Ci wezwać, gdyby akurat nie było. (nam tak pomogła kobieta, która wypuszcza ze strefy granicznej). W styczniu 2017 za taksówkę dla 2 osób płaciliśmy 250 szekli, ale weźcie pod uwagę, że to przejście graniczne czasami się zapycha. My tak mieliśmy, kiedy przyjechaliśmy na granicę a przed nami była 50 osobowa grupa z Polski. I oczywiście nie zlitowali się i nie przepuścili 2, mimo, że na nich czekał autokar a na nas nic. Na przejściu jest też szczegółowa kontrola bezpieczeństwa (z przeglądaniem bagaży jak na lotnisku) - w rezultacie trwało to z 1,5 godziny zanim dotarliśmy do okienka izraelskiej kontroli granicznej. Tam też coś może wzbudzić czujność funkcjonariusza i w rezultacie może być przesłuchanie i znowu czekanie na wpuszczenie do Izraela.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Sty 2018 14:07 

Oooo to nie byliśmy sami;-)))nas 15 osób też Shutle nie przyjeżdżał, też stres olbrzymi, koszty telefonu tylko dlatego nam odpadły, że pani z Hi Hostelu dala zadzwonić za darmo. Koniec końców przyjechali-spóźnieni nie wiem ile, pewnie i już pod godzinę. Ale stres był i to olbrzymi! (A to co przyjechało to jakiś rzęch, w którym drzwi się otwierały przednie i facet jechał z prędkością taką, że chyba piechotą można by przegonić-koszmar!) Zdecydowani byliśmy dłużej nie czekać i jakby jechal 282 to wsiedlibyśmy w zieleniaka. A wcześniej mi się wydawało, że zieleniak to lipa straszna, bo jeździ jak chce-3h przed odlotem-i tez kiedyś stresa mieliśmy na dworcu, bo nie przyjeżdżał...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 21 Sty 2018 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
@maja101 @tweety996
czy próbowaliście chargebacku w banku? usługa nie została wykonana, więc moim zdaniem jak najbardziej się należy (pozostaje kwestia dowodowa i podejścia banku)

#32 PostWysłany: 10 Lut 2018 23:38 

No cóż. Ja mam podwózkę przez tego przewoźnika za 2 dni. Jadąc z lotniska wysiadłem nieco wcześniej niż planowy przystanek CBS. Na lotnisko chcę jednak z dworca jechać. Czy może ktoś się wypowiedzieć gdzie dokładnie zatrzymuje się byś Eilat Shuttle?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:42 

niebieski
Jakieś nowe uwagi co do działania tego przewoźnika? Ktoś był ostatnio, korzystał?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 12 Mar 2018 23:10 

niebieski
Zastanawia mnie motywacja do korzystania z Ejlat Shuttle.

O ile tradycyjnie korzystamy z shuttli, gdyż są szybsze i bardziej komfortowe aniżeli komunikacja miejska, to w przypadku Eilat-u jest dokładnie odwrotnie. Szybszy i bardziej komfortowy jest bezpośredni 282.

Jak ktoś bardzo chce pod sam hotel zostać podwieziony w Eilacie, to i tak chyba lepiej 282 + taxi max 20 szekli.

#35 PostWysłany: 12 Mar 2018 23:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Jechałem z eilatshuttle w styczniu i w lutym. Z lotniska Ovda na granicę Arava Border szybko, sprawnie i bez żadnych problemów. W drodze powrotnej z granicy było nieco gorzej - bus miał odjechać o 9.45. Oczywiście nie było go o czasie. Busik przyjechał o 11.00 i zawiózł nas na stacje benzynową w Ejlacie, gdzie przesiedliśmy się do dużego autokaru na lotnisko Ovda. Przypuszczałem już wcześniej, że w drodze powrotnej może tak być, dlatego wziąłem miejsca w busie 2 godziny szybciej niż wynikałoby to z rozkładu dopasowania do lotów na stronie eilatshuttle :D
Oni są mocno zamotani - jak już siedziałem w dużym busie, dzwonili do mnie na komórkę z biura eilatshuttle gdzie jestem, bo chyba im brakuje ludzi z mojej rezerwacji. Ale w sumie nie było źle, trafiałem już na gorsze transfery :D

#36 PostWysłany: 13 Mar 2018 10:55 

W załączeniu zdjęcia rozkładu autobusów na konkretne loty. Taka informacja była na dworcu.

Eilatshuttle jest o tyle stresujący, że niby godzina odjazdu to np. 7 ale autobus podjeżdża ok 8. Na plus, że zabiera z pod hoteli i nie trzeba iśc na dworzec.

Na 282 na powrót bilety kupimy tylko u kierowcy (chyba, że w kasie powiemy, że mamy tylko kartę - wtedy nam sprzedadzą).

Ja chciałem jechać tym o 8:40 i jako, że nie lubię się przepychać do autobusów postanowiłem wsiąść jako jeden z ostatnich. Jakie było moje zdziwienie, gdy kierowca oznajmił, że jest "pełny", kazał jechać następnym i zamknął drzwi mi i ok 10 osobą. Następny to 9:25 na lot do Baden Baden. Autobus zapełnił się ok 8:55 i pojechał na lotnisko. Nie wiem, czy coś podstawiali zamiast tego o 9:25.

Aha spotkałem na lotnisku ludzi, którzy jechali innym autobusem (wcześniejszym) niz pierwszy 282 o 8:40. Jechali autobusem do Beer Szewa ale zatrzymywał się przy lotnisku. Szczegółów niestety nie znam.

Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Sie 2018 13:54 

Czytam wątek i utwierdzam się w wyborze autobusu 282 jako przejazdu z lotniska OVDA do Ejlatu. To jest zdecydowanie pewniejsza i mniej stresująca opcja.
Do tych którzy korzystali już z linii 282: ile to kosztuje? Czy bilety można kupić tylko u kierowcy?
Nie obawiam się przejazdu z lotniska do hotelu w marinie w Ejlacie, bo nie będzie presji czasu. Gorzej w drodze powrotnej. Samolot odlatuje o 18:00 w poniedziałek, więc o której należałoby się ruszyć z Ejlatu, żeby dotrzeć na 15:00-16:00 na lotnisko OVDA?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 10 Wrz 2018 12:55 

sansibear napisał(a):
Czytam wątek i utwierdzam się w wyborze autobusu 282 jako przejazdu z lotniska OVDA do Ejlatu. To jest zdecydowanie pewniejsza i mniej stresująca opcja.
Do tych którzy korzystali już z linii 282: ile to kosztuje? Czy bilety można kupić tylko u kierowcy?
Nie obawiam się przejazdu z lotniska do hotelu w marinie w Ejlacie, bo nie będzie presji czasu. Gorzej w drodze powrotnej. Samolot odlatuje o 18:00 w poniedziałek, więc o której należałoby się ruszyć z Ejlatu, żeby dotrzeć na 15:00-16:00 na lotnisko OVDA?

Tu znajdziesz wszystkie informacje o linii 282
http://www.egged.co.il/Article-4917%2C1 ... rport.aspx
 Profil Relacje PM off

#39 PostWysłany: 18 Lis 2018 13:58 

Loty: 55
Kilometry: 76 411
Czy ma ktoś może rozkłady jazdy 282 i eilat shuttle z ovda do eilat?
Mam pytanie czy zdarzylo się komuś nie wsiąść do 282 z powodu, że było tyle ludzi?
Pokazuje mi na googlach autobus 392- jechał ktoś tym?
Czy ewentualnie znajde na lotnisku taxówy na 7 osób (leci nas 5 osób)?
Lece z Krakowa do OVDA 24.11
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 01 Gru 2018 16:22 

Loty: 1
Kilometry: 1 957
zdecydowanie trzeba uważać, bo mi sprzedano transfer do Jordanii (na 12 listopada 2018) - do konkretnego hotelu pod Akabą , ale dojechaliśmy jedynie do granicy, a po stronie jordańskiej nie było autobusu i zmuszeni byliśmy za kolejne pieniądze jechać taksówką
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość