Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Paź 2015 08:57 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Dwa lata temu spędziłem świeta w Izraelu - http://dad.fly4free.pl/blog/881/izrael- ... na-swieta/

Nie byłem tylko na południu kraju, czyli w Ejlat. Zastanawiam się gdzie poleciec na święta i gdzie będzie chociaż trochę cieplej.
Znalazłem lot na 5 dni (wtorek - sobota). Pytanie do tych co tam juz byli. Czy jest tam co robić przez 4 dni ( z dziecmi) w zimie?

Poprzedni pobyt była bardzo udany, ale przemieszczałem się po niemal całym kraju. Teraz nie chciałbym jechac w te same miejsca, więc chyba stacjonarnie.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 25 Paź 2015 17:58 

Byłem w Ejlacie dwa razy. Jeden raz w grudniu. Nie było źle. Nie da się porównać do kwietnia czy maja, ale jest całkiem przyjemnie, szczególni w porównaniu z pogodą w kraju nad Wisłą. Wieczory były dosyć chłodne i wietrzne, ale w dzień dało się nawet poopalać a nawet popływać. Woda jak w Bałtyku w sierpniu. Sporo osób się kąpało, zwłaszcza Rosjan :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 13 Lis 2015 23:00 

Ja polecam. Niedaleko od Eilatu jest biblijne safari (nam się podobało), szlak migracji ptaków, w samym Eilacie bardzo ładny ogród botaniczny. Ponadto - trochę dalej (nie pamiętam, chyba z 30- 40 min autem) Timma Park.

Kierunek zdecydowanie bardziej komercyjny, no ale co kto lubi :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lis 2015 23:24 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
W Eilacie koniecznie King David Park. Katolik nie Katolik ale większość będzie się swietnie bawić. Polecam koszulkę na zmianę do kolejki wodnej ;)

#5 PostWysłany: 14 Lis 2015 17:33 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Dziękuje za odpowiedzi. Zdecydowaliśmy się jednak odpuścić ten Izrael tym razem, ale z pewnością komuś się może tak informacja przydać.

pozdrawiam

#6 PostWysłany: 14 Lis 2015 21:05 

My mamy bilet na 1 grudnia. Jakoś niepewnie podchodzimy do tego wyjazdu. Jeszcze nie zarezerwowałam hotelu.
Ostatnie wydarzenia sprzyjają wahaniom decyzji.

Nie słyszałam o tych newsach, dopiero jak poszukałam dziś w internecie to mi wpadły informacje z ostatniego tygodnia:
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ael-432684

http://aranews.net/2015/11/isis-in-sina ... my-israel/

Tylko szkoda 500zł za bilety, bo kupowaliśmy na samym początku.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2015 01:57 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Shila napisał(a):
My mamy bilet na 1 grudnia. Jakoś niepewnie podchodzimy do tego wyjazdu. Jeszcze nie zarezerwowałam hotelu.

Nie słyszałam o tych newsach, dopiero jak poszukałam dziś w internecie to mi wpadły informacje z ostatniego tygodnia:
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Confl ... ael-432684

http://aranews.net/2015/11/isis-in-sina ... my-israel/

Tylko szkoda 500zł za bilety, bo kupowaliśmy na samym początku.

Chyba większość ludzi którzy wybierają się w tamte rejony, a w szczególności pierwszy raz mają wątpliwości. Ale powiem tak, że ja nie widziałem lepiej zorganizowanego kraju, przynajmniej pod względem bezpieczeństwa jak Izrael.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lis 2015 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Shila napisał(a):

Jeśli chodzi o Eilat to wydaje się on miejscem zdecydowanie spokojniejszym i bezpieczniejszym od reszty kraju. Jest to małe i dość ciche miasteczko, w którym nie uświadczyłem ani jednego Araba, ani też nikogo kto wyglądałby na ortodoksyjnego żyda. Przy wjeździe do miasta wszystkie samochody poddawane są kontroli i nie zdziwiłbym się gdyby ci pierwsi w ogóle nie byli wpuszczani. Większość napotkanych przeze mnie osób to rosyjscy turyści lub Żydzi rosyjskiego pochodzenia, ewentualnie jeszcze Francuzi. Ani przez moment nie odczułem tam napięcia.

#9 PostWysłany: 07 Sty 2017 21:23 

niebieski
...że małe owszem, ale że "ciche"? Tam jest w centrum klub na klubie! :D
Potwierdzam: Rosjanów jak mrówków, w grudniu da się opalać i kąpać, ale jakby ktoś pytał to tanich sklepów nie znalazłem. Ale co się dziwić: taki kraj! Ma inne zalety! :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Sty 2017 21:49 

Czy ktoś posiada info ile kosztuje wstęp do King David Park? żadna strona o parku nie pokazuje cen... albo nie mogę takiej stronki znaleźć...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lut 2017 12:52 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
niebieski
@‌AnnaIlona‌
King David Park (King's City) w tej chwili wygląda na opuszczony jakiś czas temu...
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4736190,00.html - tutaj więcej o zamknięciu obiektu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość