Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sty 2015 12:14 

Witam, zastanawiam się nad Dubajem w listopadzie. będzie to bój debiut w te rejony. ma to byc wyjazd po kosztach czy jak najtasze spanie jak najwięcej chodzenia zwiedzania itp. :) bo czemu nie zwiedzac dubaju o studencku :D chceny leciec na 6 nocy. moze pazdziernik? nie wiem ile wczesniej kupuje sie bilety i noclegi do Dubaju?! znalalzam pare hoteli w okolicach 1200zl/1300 za 6 nocy dla 2 os. jakis burj nahar hotel, shangrila hotel, ana palace, zagy hotel, saffron hotel,

czy takie cos juz bukowac za taka cene czy nie będzie rowniez z tym problemu pozniej ? wszytskie wskazówki co do noclegu po kosztach mile widziane!!
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 18 Sty 2015 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Jeśli w warunkach rezerwacji masz możliwość darmowego anulowania, to zarezerwuj a przez następne miesiące kontroluj, czy nie pojawiło się nic tańszego. Do października/listopada jeszcze sporo czasu. Na pewno pojawią się jakieś promocje/kody zniżkowe na hotele i wtedy ewentualnie dokonasz zmiany. Pamiętaj o podatkach i opłatach, które trzeba zazwyczaj doliczyć do ceny końcowej.

Image
 Profil Relacje PM off
chaleanthite lubi ten post.

#3 PostWysłany: 18 Sty 2015 20:09 

dziękuję za info. widze ze te najtansze hotele znajdują sie w dzielnicy Diera.. to chyba trochę daleko? jeszcze mało 'kumam' te ich dojazdy metro itp. No ale w hotelu zamierzam tylko spac.. wiec nie widze sensu kupowania droższego :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Sty 2015 20:19 

Deira to najmniej interesująca część Dubaju, a niektóre z hoteli śmiało można nazwać robotniczymi. Jeśli zdecydujesz się coś zarezerwować, sprawdź, czy pokój będzie miał okno i - poza miesiącami zimowymi - klimatyzację.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sty 2015 20:50 

Dokladnie tak myslalam. jednak w tym przedziale cenowym raczej nie ma szans na znalezienie czegos innego. ma to nam sluzyc tlyko do spania glownie chcemy jezdzic zwiedzac plazowac jesc smakować :D no chyba ze jakies mieszkanie? ale widzialam ze chyba drożej wychodzą. coś z cyklu' chce sprawdzic jak najtaniej mozna 'zaliczyc' Dubaj na mojej mapie" :)))
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Sty 2015 21:06 

Cały Dubaj jest dobrze skomunikowany, metrem dojedziesz wszędzie. Deira to nie jest taka zła dzielnica, wygląda lepiej niż większość polskich osiedli. Wszędzie jest bezpiecznie i czysto więc jeżeli znalazłeś hotel w dobrej cenie to rezerwuj. Hotelu przy plaży to raczej nie znajdziesz w cenie którą masz na ten wyjazd ( chyba że na jedną noc)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Sty 2015 19:38 

Dziekuje za info.

jaka cena jest ceną okazyjną na loty do Dubaju:> pytam tu nie bede zakladac specjanie wątku.
znalazlam za 970zl z Pragi w 2 str z jedną przesiadką. jest tak dobra ze kupowac czy jednak wskakują w ciągu roku lepsze oferty? nie mam doswiadczenia z biletami do ZEA:P
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Sty 2015 19:43 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
Wizzair do Dubaju z Budapesztu , Sofii lub Bukaresztu można złożyć r/t za 500 zł
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Sty 2015 01:32 

Zbanowany
mni 'udalo się' kupic Wizza za 285PLN tam i z powrotem Budapeszt-Dubai ale to ostatni raz jak polakomie sie na 'tansze' bilety.
Doliczajac nocleg w Budapeszcie i koszt, czas stracony na dojazd do Budapesztu to sie nie kalkuluje. Ale pewnie sie wpisuje w to forum ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Sty 2015 03:07 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Potwierdzam. Lepiej trafić na deala za 500-600zł z Polski.

Kupiłem BUD DWC BUD za jakieś 200zł ale doliczając inne koszty wyszło pewnie z 450zł. Czas od wyjścia z hotelu w UAE do wejścia do domu w PL jakieś 24h :D

#11 PostWysłany: 21 Sty 2015 08:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Możecie wrzucić parę informacji dotyczących zakupu biletów BUD DWC RT w tak niskich cenach? (kiedy zakup, z jakim wyprzedzeniem itp)
Zaglądam czasem do wizza na tę trasę lecz tak niskich nie udało mi się wyhaczyć.
Może tak było tylko na początku, po uruchomieniu trasy?

#12 PostWysłany: 21 Sty 2015 08:49 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Ponieważ dopiero co wróciłem z Dubaju, a też kokosów nie wydałem to dopiszę: lecieliśmy w grudniu 14' , bilety kupowałem w promocji UIA w czerwcu 14'. Płaciłem kartą w EUR, bo tak było najkorzystniej. Wyszło wg tego za ile kupiłem euro coś koło 530zł/bilet RT. I nie polecam się przejmować opiniami na temat UIA, co wielokrotnie podkreślałem. Normalna linia, normalne standardy. Trasa VNO-KBP-DXB-KBP-WAW.

My byliśmy tylko na 4dni i to wystarczający czas na sam Dubaj. Spaliśmy w Ibis Al Rigga (tu link). Często mają promocje 3=2. My właśnie z takiej opcji skorzystaliśmy. W sumie za 4 noclegi zapłaciłem 908 AED (ze śniadaniem, które w promocji Accor'a kosztowało 1 AED/os).

Najtańsze jedzenie w restauracjach koło stacji tramwaju (nie metra) - płaciliśmy ok 20-25 AED/os lub w starym Dubaju (sporo restauracji gdzie jedzą miejscowi). Ostatniego dnia blisko Gold Souk, za 2 daniowy obiad zapłaciliśmy łącznie 52 AED.

Na biletach nie oszczędzaliśmy, więc codziennie nawet nie kalkulowałem i brałem całodniowy. Zdaję sobie sprawę że gdyby lepiej zaplanować czas i zwiedzanie po kolei można by kwotę biletów zbić o połowę. Polecam pływanie Abrą za 1 AED między Deirą a Bur Dubai.
 Profil Relacje PM off
Marcin Jurkiewicz 1 lubi ten post.
Marcin Jurkiewicz 1 uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 21 Sty 2015 10:12 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 201 994
niebieski
inna877 napisał(a):
Dziekuje za info.

jaka cena jest ceną okazyjną na loty do Dubaju:> pytam tu nie bede zakladac specjanie wątku.
znalazlam za 970zl z Pragi w 2 str z jedną przesiadką. jest tak dobra ze kupowac czy jednak wskakują w ciągu roku lepsze oferty? nie mam doswiadczenia z biletami do ZEA:P

Ja kupiłem Wilno-Dubaj-Warszawa na 10 dni Ukraińskimi liniami za 697 zł/os + 8 zł/os Waw-Białystok Podlasie Express + Białystok-Wilno PB za 15,5 zł - razem z dojazdem do Wilna 720,5 zł ( loty oczywiście z bagażem rejestrowanym) :)

#14 PostWysłany: 21 Sty 2015 23:26 

kurdeee gdzie i ile przed wyjazdem szukacie tak tanich biletow?
poki co z wawy 1400 to dziekuje.
z pragi 970 ale z 1 przesiadka, ukrainskie linie.
bez przesiadki z pragi za 1000 jakos smartwings
budapeszt raczej odpada doliczajac dolot( poki co tez mega drogi) odpada, dojazd to juz w ogole mieszkam w Polsce wyzej troche ;) wiec praga najlepiej z dojazde.
jak to jest kupowac pol roku przed czy czekac? do innych krajow kupowalam duzo wczesniej, ale to nie takie dalekie loty.

hotele widze najtaniej na 7 nocy 1400... na 2 os bez sniadania. przekowalam duzo portali wiec nie wiem kiedy i gdzie wyczajacie takie promocje. ja chyba nie umiem :( :P
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Sty 2015 23:47 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Nie chcę nikogo drażnić, no może trochę...

Ja z W-wy w 2 strony zapłaciłem 465 PLN.

Bilety kupione we wrześniu, wylot na początku lutego (jeszcze tylko 10 dni).
anulkax7 lubi ten post.

#16 PostWysłany: 22 Sty 2015 00:11 
Awatar użytkownika

niebieski
sylwia73 napisał(a):
Cały Dubaj jest dobrze skomunikowany, metrem dojedziesz wszędzie.

co do metra to się nie zgadzam. jest parę ciekawych miejsc w Dubaju, gdzie metrem nie dojedziemy. polecam taksówki - szczególnie jak jest się w kilka osób (optymalnie do 4). wychodzą tanio i bardziej komfortowo niż komunikacją miejską. można złapać je na każdym kroku.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 22 Sty 2015 00:29 

Sudoku napisał(a):

a jak się szuka takich lotow? wchodzisz co dzien od jakiegos czasu i patrzysz czy cena spada/ czy dostajesz jakies powiadomienia whatever

niech mi ktos powie jak sie kupuje/szuka takie bilety nie wiem jak sie za to zabrac :( bede wdzięczna za pomoc w mojej przygodzie szukania lotu samemu ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Sty 2015 00:58 

Loty: 125
Kilometry: 265 458
inna877 napisał(a):
kurdeee gdzie i ile przed wyjazdem szukacie tak tanich biletow?
poki co z wawy 1400 to dziekuje.
z pragi 970 ale z 1 przesiadka, ukrainskie linie.
bez przesiadki z pragi za 1000 jakos smartwings

Sprawdziłem przypadkowe daty lotu z Pragi do Dubaju (flydubai) i wychodzi około 845 zł (bezpośrednio).
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Sty 2015 10:48 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
inna877 napisał(a):
Sudoku napisał(a):

a jak się szuka takich lotow? wchodzisz co dzien od jakiegos czasu i patrzysz czy cena spada/ czy dostajesz jakies powiadomienia whatever

niech mi ktos powie jak sie kupuje/szuka takie bilety nie wiem jak sie za to zabrac :( bede wdzięczna za pomoc w mojej przygodzie szukania lotu samemu ;)

Niestety trzeba być (tak, jak wiele tu obecnych osób) uzależnionym od latania - zaglądać na F4F i forum po co najmniej kilka razy dziennie. Są promocje lub błędy, które żyją nawet kilka dni, a są i takie, po których nie ma śladu w ciągu 2-3 godzin. Więc być gotowym, elastycznym i działać szybko - ale nie za szybko, żeby nie popełnić błędów, które mogą się zdarzyć, a w takich sytuacjach najczęściej nie ma już odwrotu.

#20 PostWysłany: 24 Sty 2015 20:06 

no za 800zl na kwiecien albo pazdziernik,listopad, grudzien to ja jakos nie widze.

tez sprawdzam te rozne strony robie się maniakiem. ale spodobało mi się organizowanie samemu :) mam nadzieje ze wpadnie coś atrakcyjnego i zabukuje, gorzej z tanimi hotelami. chyba jednak przerzuce się na pazdziernik/listopad/grudzien. cos w tym terminie. :)) tak na bank. postanowione. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość