Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 24 Sty 2015 23:03 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 551
niebieski
Myślę, że jest jeszcze czas na złapanie taniego lotu, jeszcze czeka nas (myślę) kilka wrzutek tanich biletów :)

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 24 Sty 2015 23:56 

niebieski
Osobiście uważam, że bookowanie teraz noclegów jest bez sensu, tym bardziej za taką cenę. 200 zł za pokój dwuosobowy w Dubaju nie jest aż tak białym krukiem. Bez problemu nalazłem taki nocleg na tydzień przed wyjazdem (styczeń 2014). Nie zgodzę się także de Deira jest złą dzielnica. Z pewnością warto poświęcić trochę czasu na pływanie klimatycznymi łódeczkami pomiędzy Deirą a Bur Dubaj i zwiedzanie obu stron. W końcu Dubaj to nie tylko nowoczesność. Co do połączeń komunikacyjnych to metro działa świetnie i jest tanie, więc najlepszym wyjściem się nocleg w okolicy przystanku.
Osobiście uważam, że nie warto mieszkać całych 6 dni w jednym miejscy. Jeżeli planujesz wyjazd również do Abu Dhabi to pomyśl czy nie przenocować w okolicy Ibn Batuta, skąd odjeżdżają autobusy do Abu Dhabi. W moim przypadku samolot Wizz lądował dość późno, bo około 21, dlatego zdecydowałem się nocować właśnie w pobliżu Ibn Batuta, aby nie jechać bez sensu do centrum, tym bardziej, iż kolejnego dnia jechaliśmy właśnie do Abu Dhabi. Padło na nocleg w Easy Hotel na ostatnim przystanku metra. Cena chyba koło 130 zł za prosty pokój dwuosobowy, ale ok.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Sty 2015 00:09 

Sam zaklepałem noclegi za 300 zł i za dwie noce i uważam je za tanie na1 osobę. Ląduję w w Dubaju o 3 w nocy i do rana spedzę noc gdzies tam. Następne noce mam na booking z płatnością na miejscu
 PM off  

#24 PostWysłany: 25 Sty 2015 00:30 

Dziękuję za info.

własnie sledziłam sobie noclegi, 1400/500 najtaniej 7 nocy dla 2 os właśnie dzielnica Diera. nie przeszkadzają mi wcale dojazdy. :) ma byc tanio i już. kto powiedział, że nie mozna zwiedzac świata po kosztach :)

fakt poczekam z biletami lotniczymi i hotelami ale wiecie co mnie zastanawia.. np wybieram termin hotelu na pazdziernik i te tanie.. poazuje ze zostały 2 pokoje :o..

druga sprawa.. 'obczajam to metro" karta srebrna i czerwona dobrze rozumiem?:) srebrna załadowana za 14 a czerwona całodniowa za 20? to chyba bardziej czerwona sie opłaca bo jest całodniowa za tą kwotę a nie na kwotę do wydania? eh no nie mogę się połapać.

grunt to postanowienie, ze w tym roku lece :roll:
sprawdzę sama siebie.. ile uda się wydać najmiej a zobaczyć DubaJJJJJ :roll:
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Sty 2015 02:46 

200 zł w Deirze naprawdę nie jest interesem wszechczasów. Pytanie, czy to cena ostateczna, czy dochodzą jeszcze podatki i opłaty. Nie napisałam, że to zła dzielnica (choć ma mniej lub bardziej interesujące okolice), ale z pewnością jest najmniej godną uwagi. Historyczna część (Bastakiah) znajduje się, natomiast, w Bur Dubai, który leży po drugiej stronie Dubai Creek (jak większość dzielnic i atrakcji).

Dla porównania: za 293 zł ppo możesz mieć duży pokój ( a przy odrobinie szczęścia apartament, czyli ww. pokój z salonem i 2 oddzielnymi łazienkami ) w 4 * (teoria) / 3+ * (praktyka) hotelu w Tecom/ Al Barsha, z porządnym śniadaniem, darmowym basenem na dachu, całkiem fajnym klubem w tym samym budynku i 15-minutowym spacerem do metra. Ale skoro wolisz spędzać czas i pieniądze na transport, to nie będę się wtrącać. ;-)

Dostępność pokojów wynika z minimalnej liczby udostępnionej do sprzedaży przez danego pośrednika (np. booking.com).

Czerwony bilet ważny jest na max. 10 przejazdów wybranym środkiem transportu (np. tylko metrem), a srebrna karta - dowolnym środkiem i bez limitu przejazdów (jest tylko dość wysoki limit dla doładowania).
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 25 Sty 2015 03:09 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja szczerze polecam Deire, w niektorych czesciach tej dzielnicy mozna poczuc sie jak w dalekiej Azji, a do tego smaczne i tanie jedzenie. Najistotniejsze aby mieszkac blisko metra.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 25 Sty 2015 10:11 

Kara dzięki za wyjaśnienia. ależ skad nie chce dojezdzac tylo za tyle i wlasnie tam widzialam hotele. moze zle szukalam na booking itp :) aa myslalam ze czerwona karta tez jest i na to i na to(autobus i metro) to troche lipa szczerze mowiac. wiec juz sama nie wiem :roll:
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Sty 2015 20:00 

Zbanowany
od 1 wrzesnia cena hoteli w UAE skacze do gory bo sie konczy okres upalow, sama Deira nie jest zla tylko trzeba miec swiadomosc ze nie jest to nowoczesny Dubai tylko stara czesc miasta i tam np. jest problem z parkowaniem wynajetego samochodu. Jesli mialo by sluzyc jako baza wypadowa na Dubai to ok, ale jesli chcesz zwiedzac Abu Dhabi to wybralbym tam 1-2 noclegi i wtedy zwiedzal AbuDhabi. Mimo wypasionych samochodow oni poruszaja sie wolno po tej ich autostradzie pomiedzy Dubai i AbuDhabi dodatkowo rano mgly lub burze piaskowe skutecznie utrudniaja jazde.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 30 Lip 2015 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Hej

zastanawiam się czy nie kupić dolotów PRG-DBX w promo Pegasusa... pod Filipiny
DXB-MNL w Cebu mam na przełomie stycznia i lutego. Zakładka w jedną stronę to kilkanaście godzin w drugą 1,5 dnia.

Pytanie do bardziej doświadczonych. Jak myślicie czy nie pozmieniają dat?

Brać czy czekać? Może SmartWings albo FlyDubaj coś jeszcze wrzuci???

#30 PostWysłany: 30 Lip 2015 21:43 

srebrny
Dawno nie było promo od Air Serbia do Abu Dhabi. Nie licząc Wizza to najtańsze w historii bilety do ZEA. Ok. 600 zł rok temu i 2 lata temu.

#31 PostWysłany: 30 Lip 2015 23:01 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
650 zeta za Pegasusa jak najbardziej mi odpowiada...

Pytanie tylko, czy do stycznia nie rozleci mi się składak :o

#32 PostWysłany: 30 Lip 2015 23:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Arekkk napisał(a):
Dawno nie było promo od Air Serbia do Abu Dhabi. Nie licząc Wizza to najtańsze w historii bilety do ZEA. Ok. 600 zł rok temu i 2 lata temu.

Mówisz - masz, nawet taniej :D tylko na lotnisko trzeba 1000km podjechać ;)

http://www.fly4free.com/hot-deal-flight ... ly-87-eur/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość