Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dubaj we wrześniu
#1 PostWysłany: 29 Cze 2016 16:56 

Dokąd
  • Dubaj

Data wylotu
  • 06.09.2016

Data powrotu
  • 10.09.2016

Długość pobytu
  • 3-5dni

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • PRG-DXB-PRG za 818zł UIA

Dodatkowe informacje
  • Początkowo planowałem kilkudniowy trip po Stambule, ale chyba trzeba będzie zmienić plany. Przeglądałem dział z Waszymi relacjami i bardzo spodobał mi się Dubaj, tak więc zabieram się za planowanie krótkiego pobytu w pierwszym tygodniu września. Mieszkam w okolicy Katowic, więc najbardziej odpowiadają mi loty z pobliskich lotnisk - KTW, KRK, PRG (mogę dojechać busem albo pkp), ewentualnie WAW. Znalazłem lot z PRG, i cena wydaje mi się całkiem niezła, no i linie też nie low costowe. Nie wiem, czy brać już teraz, czy wstrzymać się jeszcze z tydzień-dwa z nadzieją na lepszą cenę...

No i już tak poza tematem - może macie jeszcze pomysł na jakiś ciekawy, bliskowschodni kierunek na kilkudniowy wypad?
 PM off  

W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️ W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️
Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴 Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴
 Temat postu: Re: Dubaj we wrześniu
#2 PostWysłany: 29 Cze 2016 17:40 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
brać, taniej (a jeśli już to kilka zł) nie będzie.

#3 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:23 

No to biorę. Dziękuję :)
 PM off  

#4 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:25 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
nie bierz - na pocz wrzesnia bedzie tam >45 stopni, kiepski termin na wyjazd tamze
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Cze 2016 18:36 

Kurde, większość stron podaje tempy w okolicach 37-39 stopni, a Ty mi wyskakujesz z 45 :/
 PM off  

#6 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:04 

Loty: 290
Kilometry: 498 863
złoty
38 czy 45 stopni co to za różnica i tak ładna pogoda na spacery
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:26 

niebieski
@kloose84 W Dubaju 39 a 45 stopni nie robi większej różnicy. Jest piekielnie gorąco i już :D

#8 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:36 

Kurcze, to się trochę zmartwiłem :/ tzn wiem, że tam gorąco mają, ale że piekielnie :D
Najwyżej będę zwiedzał galerie handlowe i metro ;)

No ok, a może macie pomysł na jakiś inny ciekawy kierunek (poza EU), który nie będzie aż tak bardzo zabijał temperaturą w tym okresie? Na bilet chciałem przeznaczyć max 1000zł
 PM off  

#9 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:38 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Gruzja zakochasz się.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:45 

niebieski
Gruzja + Armenia

#11 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:50 

Ok, to zabieram się do czytania relacji :)
 PM off
krystoferson112 lubi ten post.

#12 PostWysłany: 29 Cze 2016 19:56 

niebieski
@kloose84
Jakbyś miał ochotę na Gruzję i Armenię, to na zaś, WAW-TBS, EVN-WAW za 828 zł, między Tbilisi a Erywaniem pociągi za 65 zł OW.
Zapewne można taniej, znalezione na szybko
Image

-- 29 Cze 2016 19:59 --

Ewentualnie można jeszcze UIA, z dlugim stopem w Kijowie żeby trochę połazić.
Image

#13 PostWysłany: 29 Cze 2016 20:30 

Ok, skończę czytać relację i oglądać filmiki na Youtubie, i chyba zdecyduje się na Gruzję lub/i Armenie, a Dubaj zostawię na ciepłe a nie piekielne miesiące ;)

Dziękuję za pomoc :)
 PM off  

#14 PostWysłany: 30 Cze 2016 22:46 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
Wrzesien Gruzja ok 600pln z Wawy (uia). Z tbs do Armenii busiki, pociag ?

Ps 38-45c...to nie to samo co unas. Wilgotnosc etc

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Lip 2016 22:10 

Pozwolę sobie odświeżyć temat i poprosić raz jeszcze o pomoc.

Udało mi się odrobinę zwiekszyć budżet na latanie - moge na sam bilet przeznaczyć ~2000zł i chyba można już za taką kwote lekko zaszaleć. Przeglądam forum i stronę główną, kombinuję z wyszukiwarkami i prawdę powiedziawszy już mam lekki mętlik w głowie, gdzie można za taką kasę polecieć, a chciałbym już kupić bilety bo czas ucieka. Polecane przez Was Gruzja i Armenia to fajne kierunki, ale skoro już udało się zwiększyć $, to i chciałbym polecieć trochę dalej - zwłaszcza, że poza EU się dotychczas nie ruszałem :(
Szkoda, że deal z tematu 3w1 do Australii przez SIN/KUL nie był na wrześniowe terminy, bo raczej bym się nie zastanawiał, wiec pozostaje szukać czegoś innego.

Coś takiego udało mi się wyszukać do 2000zł (przepraszam za brak screenów, ale urządzenie z którego piszę ma z tym problem):
WAW - HKG - WAW 7-13.09 ET/AB za 1950zł,
WAW - CGK - WAW 7-13.09 ET/AB za 1950zł,
WAW - KIX - WAW 5-12.09 KLM/AF za 1825zł,
WAW - PEK - WAW 7-13.09 UIA za 1550zł + koszt wizy przez pośrednika

Wydaje mi się, że HKG lub Jakarta byłyby świetnymi kierunkami na pierwszy dłuższy lot, no i ceny na miejscu aż też nie zabijają (nie zamierzam jakoś specjalnie szaleć z wydatkami). Chyba, że macie jeszcze jakiś pomysł na ciekawy kierunek w tych pieniądzach (~2k PLN) i terminie 6-13.09 (+/- 2 dni) i moglibyście coś podpowiedzieć? Myślałem jeszcze nad BKK, ale wrzesień to pora deszczowa, więc różnie może być...
 PM off  

#16 PostWysłany: 11 Lip 2016 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Może WAW - PEK - WAW i zamiast wizy poleć do Hongkongu? Porównasz Chiny tradycyjne i nowoczesne ;) Bez bagażu nie będzie bardzo drogo, a wtedy Pekin zrobisz na dwóch wizach przejazdowych (5 dni masz na wyjazd - testowane 2 miesiące temu).

#17 PostWysłany: 11 Lip 2016 17:07 

Zbanowany
Najlepiej borac pod uwage ceny udac sie ostatni tydzien sierpnia do 4-5 wrzesnia, temperatury letnie juz spadaja i temperatury sa takie jak podaja strony na ktore patrzyles czyli 35-38 stopni oczywiscie nie w sloncu. Wszedzie klimatyzacja nawet na przystankach, lekki wiaterek wiec to nie to co w polsce 35stopni.
A zaleta tego okresu jest to ze ceny hoteli sa jeszcze przezd sezonowe mozna wziasc cos lepszego z pozadnym basenem i plaza.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Lip 2016 18:12 

srebrny
@Gadu-777 Kolega już nie szuka opcji na Dubaj -zwiększył budżet i poszerzył plany,choć nie zmienił tematu :P
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 11 Lip 2016 22:01 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Gadu-777 napisał(a):
Najlepiej borac pod uwage ceny udac sie ostatni tydzien sierpnia do 4-5 wrzesnia, temperatury letnie juz spadaja i temperatury sa takie jak podaja strony na ktore patrzyles czyli 35-38 stopni oczywiscie nie w sloncu. Wszedzie klimatyzacja nawet na przystankach, lekki wiaterek wiec to nie to co w polsce 35stopni.
A zaleta tego okresu jest to ze ceny hoteli sa jeszcze przezd sezonowe mozna wziasc cos lepszego z pozadnym basenem i plaza.

dokladnie, to nie to co w Polsce, jest sporo gorzej.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Lip 2016 10:28 

miriam napisał(a):
@Gadu-777 Kolega już nie szuka opcji na Dubaj -zwiększył budżet i poszerzył plany,choć nie zmienił tematu :P

Chyba nie mogę zmienić nazwy tematu w trakcie?

Ok - ostatnie pytanie - jest to wykonalne i trzyma się kupy?

KRK<->BUD na pokładzie Lux Express (zapas czasu na krótkie zwiedzenie BUD), no i ewentualnie mogę zaoszczędzić te 15zł i skorzystać z PB w drodze powrotnej (BUD->KRK za 29zł) ;)
Image

BUD<->HKG (długa przesiadka w Pekinie i szansa na krótką wycieczkę - wiza chyba nie będzie potrzebna)
Image
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości