Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sty 2015 16:26 

Cześć, z tego co wyczytałem na stronie KLM za bagaż rejestrowany na trasach europejskich pobiera opłatę, natomiast osoby z Flying Blue mają jakieś promocję. Czy jest sens dołączać do programu jeśli wtedy będę mieć najniższy status, to da mi to jakieś przywileje jeśli chodzi o bagaż ?
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum
Egipt: 5* all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♀️ 7 dni nad Morzem Czerwonym za 2564 PLN Egipt: 5* all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♀️ 7 dni nad Morzem Czerwonym za 2564 PLN
#2 PostWysłany: 03 Sty 2015 16:55 

Z tego co kojarze bagaż jest zależny od klasy biletu. Kilka razy leciałem z KLM do Azji + dolot z WAW, zawsze bilety w najniższych cenach, czyli pewnie w najniższych klasach rezerwacyjnych i bagaż był darmowy podczas całej podróży.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sty 2015 17:24 

niebieski
KLM zmienil polityke bagazowa.
Bylo tak ze jak byles czlonkiem FB to miales bagaz za darmo, teraz juz tego nie ma i tylko dla FB Silver i wyzej jest za free.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sty 2015 17:31 

Ok, dzięki. Wiecie może jaki jest różnica między komfortem lotu z Warszawy do Amsterdamu KLM a LOTem, warto dopłacić ?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sty 2015 17:34 

Leciałem LOT i KLM. KLM samolot starszy ale większy poczęstunek.
LOT mały, nowy Embraer i wafelek gratis. Generalnie jak dla mnie bez większej różnicy.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Sty 2015 17:51 

Myślałem, że jednak KLM bardziej się stara. Nasz narodowy przewoźnik nie dość, że tańszy to jeszcze bagaż wliczony w cenę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Mar 2016 23:43 

Cześć,

Mam pytanie, czy ktoś kupował bilet przez pośrednika np. momondo i następnie dokupował na stronie KLM bagaż rejestrowany? Wychodzi tak taniej, o ile na KLM można kupić bagaż ze zniżką za flying blue.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Mar 2016 01:15 

Ja kupowałem bilet na KLM przez pośrednika, a następnie dokupiłem za mile FlyingBlue posiłek a la carte. Nie jest to co prawda bagaż, ale jeśli mnie pamięć nie myli to możliwy był zakup wszystkich usług dodatowych, w tym dodatkowego bagażu.
jarek176 uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 06 Kwi 2016 18:13 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Hej mam podobne pytanie... z tym że chodzi o lot Alitali-ą. mam 22800 mil we FlyingBlue i zastanawiam się jak to mądrze wykorzystać.. na lot RT nie starczy na OW zostanie ok 7 tyś mil które przepadną w czerwcu.
Pomyślałem że mógłbym kupić lot u pośrednika Alitalią w taryfie bez bagażu a później dokupić za mile - Czy tak się da w tym przypadku? Jak tego dokonać / sprawdzić? Gdzie odszukać cennik milowy?

#10 PostWysłany: 06 Kwi 2016 18:47 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
na lot RT w Europie może nie starczy ale w Azji już tak
w Korei loty krajowe za 20000 mil kupisz RT + jakieś kilka euro dopłaty
jak planujesz jakąś podróż to rozważ wykorzystanie mil po za Europą
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Paź 2019 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 434
Kilometry: 719 327
Nie znalazłem odpowiedzi w innych wątkach, tak więc odgrzebuję lekko stary temat dodawania bagażu w KLM.

Lot KRK-EZE. Realizowany przez KLM i GOL. Taryfa light, bez bagażu (tylko podręczny). Kupowany bezpośrednio na stronie KLM.
Chciałem dodać 1 bagaż do nadania, dla jednej z podróżujących osób.
Nie ma takiej możliwości on-line - ponieważ jeden z odcinków realizowany jest przez partenra (w tym wypdaku GOL) i polecają kontakt z tą linią lotniczą.

Na stronie GOL-a dodanie bagażu na loty międzynarodowe to koszt 15 USD. Na lotnisku 30 USD.
Natomiast strona GOL nie rozpoznaje żadnego z numerów PNR i nie ma możliwości zalogowania się.

Kontaktowałem się z PL infolinią KLM-u i nie ukrywam że otrzymałem lekko zaskakującą informację.
Według agenta nie ma on możliwości dodania bagażu w systemie.
Co ciekawe - nie polecają dodawania bagażu na stronie partnera - gdyż system KLM może tego nie rozpoznać i na lotnisku trzeba będzie ponownie zapłacić.
Według Agenta - gdyby miał on możliwość dodania w systemie - to opłata wynosi około 50 EUR. Ale jedyna opcja to zapłacenie za bagaż na lotnisku za 65 EUR.

Czy może ktoś z Was przechodził przez to?
Nie ukrywam że brak możliwości "zarządzania bagażem" czy rekomendacja by tego nie robic u partnera wydaje się być co najmniej dziwna...

#12 PostWysłany: 04 Paź 2019 21:44 

niebieski
1. Dzwonisz jeszcze raz moze ktos inny jest bardziej sie zna jak dodac bagaz.
2.Placisz na lotnisku 65euro wedlug cennika klm
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Paź 2019 15:02 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
Mam podobną sytuację KRK-GIG, mogę dokupić bagaż online. Powrót EZE-WAW tylko, że pierwszy odcinek argentyńskimi liniami. Przez to nie mogę dokupić bagażu tylko na lotnisku i nikt nie powie mi jaka to jest cena, 50 100 a moze 200 EUR. Czy na lotnisku płacę więcej? Pierwszy przewoźnik obsługuje tylko trasę do GRU, a potem KLM. Nie rozumiem dlaczego miedzy sobą nie mogą tego załatwić.

#14 PostWysłany: 19 Lut 2023 16:41 

Może ktoś już rozgryzł temat czy da się dodać bagaż przy odcinku inna linią? Lot Warszawa - Lisbona, odcinek WAW-AMS KLM, AMS-LIS Transavia i bagażu nie da się na razie online dodać. Niby komunikat że przy odprawie online? Ma ktoś jakieś doświadczenie?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 19 Lut 2023 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Przy jednym bilecie i wielu liniach często są cyrki w taryfach lite za dokupienie bagażu. Czasem można przy checkin online, a jak nie, no to te 65-70 EUR one way na lotnisku (na wszystkie odcinki). Na etixie powinnieneś mieć też informację ile skasują (patrz przykładowy screen).

Załączniki:
Zrzut ekranu 2023-02-19 o 16.23.31.png
Zrzut ekranu 2023-02-19 o 16.23.31.png [ 15.68 KiB | Obejrzany 4451 razy ]

#16 PostWysłany: 19 Lut 2023 23:33 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
ja lecialam KL i CM i też nie dało się dodać bagażu podczas rezerwacji, wiec był cyrk. Infolinia się upierała, że nic nie moga zrobić. Ostatecznie tylko na lotnisku, skasowali 65EUR

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości