Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zestawienie kart "dla podróżników" znajduje się w regularnie aktualizowanym poście @seal:

dla-podroznika,181,1454&p=1567188#p1567188

a także poście @piotrkr

viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 208  Następna
Autor Wiadomość
#3541 PostWysłany: 21 Sty 2024 09:01 

Pieka napisał(a):
@maratonczyk Jak to ma być okazjonalnie używana i darmowa kk, to zdecydowanie warto zainteresować się kk z Żubrem z Pekao SA. Jest darmowa bez żadnych warunków.

@Pieka nie wiem do czego ta karta się nadaje, chyba aby do wynajęcia auta w Polsce? Transakcje nie są rozliczane po kursie mastercard?
 PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

Słoneczny Rodos z all inclusive 🇬🇷🍹 Hotel przy plaży w Iksji za 2090 PLN Słoneczny Rodos z all inclusive 🇬🇷🍹 Hotel przy plaży w Iksji za 2090 PLN
Co za ferie🔥 Rejs przez Kanary i Maderę + loty za 2664 PLN 🌤️🛳️ Kajuta z balkonem i 🍺🍷 w cenie Co za ferie🔥 Rejs przez Kanary i Maderę + loty za 2664 PLN 🌤️🛳️ Kajuta z balkonem i 🍺🍷 w cenie
#3542 PostWysłany: 21 Sty 2024 09:28 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
grondo napisał(a):
@eowen - assistance to jedno, ale masz jeszcze oprócz ubezpieczenia rezygnacji z podróży, ubezpieczenie kosztów skrócenia wyjazdu. Powoływałeś się też na to? Za samolot do SIN i noclegi na miejscu powinni zwrócić. Doczytaj w OWU co to jeszcze może pokryć.

Skrócenie wyjazdu to w ogóle dziwny twór w OWU, bo ma okres ochrony wspólny z ubezpieczeniem rezygnacji, czyli od zakupu do daty wyjazdu, więc nie wiem jak z tego skorzystać
 Profil Relacje PM off
pinokio669 lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#3543 PostWysłany: 21 Sty 2024 09:34 
Awatar użytkownika

@M4R10 Szczerze powiem, że nie wiem, nie wnikałem, bo traktuję ją jako zabezpieczenie, w razie gdyby moja główna (Visa) z innego banku nie działała. Jest bezwarunkowo darmowa, więc leży i czeka.
W sumie chwilowo nie do końca leży, bo jest promocja w BC i dodatkowo zarabia punktami (6400 x 10) ;)
 Profil Relacje PM off  

#3544 PostWysłany: 21 Sty 2024 10:07 
Awatar użytkownika

Niczego nie polecam, zwróciłem koledze uwagę na taki produkt, to wszystko. Ma swój rozum i sam sobie odpowie, czy mu to pasuje, czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#3545 PostWysłany: 21 Sty 2024 12:23 

no ale też nic nie daje więc po co w zasadzie ta? żeby mieć karte?
 Profil Relacje PM off  

#3546 PostWysłany: 21 Sty 2024 13:49 

grondo napisał(a):
@eowen - assistance to jedno, ale masz jeszcze oprócz ubezpieczenia rezygnacji z podróży, ubezpieczenie kosztów skrócenia wyjazdu. Powoływałeś się też na to? Za samolot do SIN i noclegi na miejscu powinni zwrócić. Doczytaj w OWU co to jeszcze może pokryć.

Złożyłam dokumenty, ale specjalnie nie wpisywałam żądań odnośnie ubezpieczyciela, by sobie samej nie zawęzić możliwości. Zobaczę, co napiszą, zakładam, że będą chcieli uzupełnić m.in. dokumenty z LH, bo pewnie nie zwrócą kosztów za odcinek WRO-FRA, a rachunki za bilety były za całą trasę (i przekraczały 10 tyś, więc i zwrócą do sumy ubezpieczenia). Problem w tym, że nie umiem od LH otrzymać takiego rozliczenia.

Na szczęście udało nam się kosztowo zwrócić resztę biletów lotniczych + noclegi, bo wtedy bylibyśmy bardzo na minusie . W dzień wyjazdu poniesione koszty wyniosły 20 tyś, a ubezpieczenie jest do 10 tyś.
Teraz walczymy o zwrot kosztów noclegu we FRA i koszty powrotu do kraju + koszty opieki medycznej. Jeśli chodzi o te poniesione w Niemczech, to sprawa jest otwarta, możliwe że otrzymamy rachunek, wtedy też przekażemy je do ubezpieczalni.

Inną kwestią jest ubezpieczenie NNW, według tabelki takie złamanie to 2%, suma ubezpieczenia to 300 tyś.

Dam znać, jak się sytuacja rozwinie.
Tak z perspektywy czasu widzę, że dla rodziny 2+2 suma ubezpieczeń od rezygnacji/skrócenia jest absolutnie niewystarczająca. Przed kolejnym wyjazdem sprawdzę inne możliwości, chcieliśmy po powrocie zmienić na PKO VISA INFINITE, a to ten sam ubezpieczyciel.
 Profil Relacje PM off
opo lubi ten post.

#3547 PostWysłany: 21 Sty 2024 17:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam same pozytywne doświadczenia (2x rezygnacja, raz lekarz w USA bezgotówkowo), dlatego dobrze, że piszesz o problemach. Co do sumy ubezpieczenia zgadzam się, i już ja i parę osób pisało, że to są niskie kwoty, szczególnie na wyjazdy poza Europę.
Teraz jestem ciekaw czy w Twoim przypadku 2x Infinite (lub Platinum) by pomogło w kwestii zostania na miejscu ze względu na opiekę nad dzieckiem (2 posiadaczy).

#3548 PostWysłany: 22 Sty 2024 07:56 

Witam , byłem kilka dni w Abu Dhabi i niestety miałem następujące przygody z Infinite :
1- płatność na lotnisku za kartę sim : udana
2- płatność za taksówkę do Yas Mall : udana
3- płatność w restauracji w Yas Mall dwie próby nie udane , płatność MC Intensive udana
4- płatność za taksówke z Yas Mall do hotelu dwie próby nieudane , płatność MC Intensive udana
5- płatność w hotelu za pobyt : udana za czwartym razem
6- płatność w kawiarni hotelowej: dwie próby nieudane , płatność MC Platinum od PKO BP udana
7- płatność w recepcji hotelu : udana
8- płatność za taksówkę : udana
co o tym myślicie ? , często są takie problemy z tą kartą ?, osobiście straciłem zaufanie do niej , i rozważam zamianę na cos innego ze stajni MC , tylko co ?
 Profil Relacje PM off  

#3549 PostWysłany: 22 Sty 2024 08:18 

płaciłeś fizyczną kartą czy apple/android pay?

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 22 Sty 2024 10:42, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#3550 PostWysłany: 22 Sty 2024 08:30 

srebrny
Notorycznie mam problemy przy płatnościach zagranicą fizyczną Infinite. Irytujące jest to bardzo.
 Profil Relacje PM off  

#3551 PostWysłany: 22 Sty 2024 08:41 

@szad tylko fizyczną kartą płacę :(
@opo pytanie jest , czy problem wynika z tego że to akurat Infinite , czy w ogóle z kartami ze stajni VISA są takie problemy ?
 Profil Relacje PM off  

#3552 PostWysłany: 22 Sty 2024 08:54 

srebrny
Obstawiam problem z infinite pko, problemy mam w różnych częściach globu, nigdy w pl. Co prawda zawsze później wyciągam mc ale nie sądzę, aby był to problem ze wszystkimi kartami Visa, raczej dotyczy tylko zagranicznych transakcji fizycznych Infinite pko.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#3553 PostWysłany: 22 Sty 2024 09:00 

Mimo tylu problemów, dlaczego żaden z Was nie spróbował zapłacić nią poprzez Apple Pay/Portfel Google?
 PM off  

#3554 PostWysłany: 22 Sty 2024 09:15 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
George1 napisał(a):
5- płatność w hotelu za pobyt : udana za czwartym razem

Moim zdaniem to jest najdziwniejsze. Zrozumiałbym jakby blokowali jakieś konkretne punkty albo typy transakcji, ale 3 próby zablokowane ale 4 przeszła? Czy ta ostatnia jakoś różniła się od poprzednich? Może mógłbyś zapytać/reklamować tę transakcje w banku - prosić o wyjaśnienie?
 Profil Relacje PM off  

#3555 PostWysłany: 22 Sty 2024 11:13 

czy z MC Platinum od PKOBP też są podobne problemy?
@piotrkr już nie ma sensu pytać, ta karta już straciła wiarygodność u mnie , jako bezpieczny i niezawodny środek płatniczy, tam gdzie najważniejsza jest niezawodność
 Profil Relacje PM off  

#3556 PostWysłany: 22 Sty 2024 11:15 

srebrny
Niezawodny środek płatniczy to gotówka. Z każdą kartą moje być niekiedy problem.
 Profil Relacje PM off  

#3557 PostWysłany: 22 Sty 2024 11:28 

srebrny
Słowo klucz: niekiedy
Przy Infinite to niestety reguła, nie incydentalny problem.
 Profil Relacje PM off  

#3558 PostWysłany: 22 Sty 2024 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Te problemy z PKO to jest kwestia szczęścia, mi przez prawie trzy lata użytkowania taka sytuacja zdarzyła się może dwa razy, ale fakt, że po drugim zrobiłem solidną awanturę, domagając się żeby nie blokowali jej z byle przyczyny.
 Profil Relacje PM off  

#3559 PostWysłany: 22 Sty 2024 12:52 

przy jednej transakcji kiedy Infinite po dwóch próbach nadal nie działała, KK Platinum PKOBP żony działała beż problemów, natomiast czy faktycznie jest mniej awaryjną kartę od Infinite? pytam bo przychodzą mi do głowy dwie alternatywy :MC Platinum od PKOBP lub MC WE od mBank
 Profil Relacje PM off  

#3560 PostWysłany: 22 Sty 2024 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi zawsze działała Infinite, ale głównie płacę apple pay. Jak ktoś już miał historię blokowania to telefon do nich powinien pomóc (ogólny, czy przed wyjazdem, chociaż przed każdym wyjazdem to upierd trochę)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4149 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181 ... 208  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości