Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Kwi 2013 15:29 

Witam czy ktoś się orientuje czy do rezerawcji w aircaraibe można dopisać infanta?
Type de tarif : Soleil
Tarif de base : XLPROM1

Ostatnio edytowany przez mashacra, 16 Maj 2014 15:25, edytowano w sumie 1 raz
poprawa tytułu, literówki
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 17 Kwi 2013 15:42 

srebrny
zazwyczaj można, trzeba się w tej sprawie skontaktować z pośrednikiem gdzie kupowałeś bilet lub linią lotniczą.
Nie spotkałem się, aby mozna to było zrobic on-line
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Kwi 2013 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
infant
infant «tytuł nadawany dzieciom rodziny królewskiej w Hiszpanii i Portugalii» • infantka

...polski trudna język.

#4 PostWysłany: 17 Kwi 2013 19:14 

niebieski
może to jakieś królewskie dziecię :D
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Kwi 2013 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
ale ten infant przyjął się w polskim języku lotniczym - "pasażerów mamy 175 plus infant" :)

#6 PostWysłany: 18 Kwi 2013 20:29 

Dziecko jest powyżej >2 lat a Infant jest do 2 lat wiec jak nie masz nic do powiedzenia w tej sprawie to się nie wypowiadaj. Sam sobie tego nie wymyśliłem, dzwonie do biura i pytam czy można dopisać dziecko poniżej 2 lat do rezerwacji a pani po studiach lub kierunku związanym z turystyką sama mnie poprawia że pewnie chodzi mi o infanta. wiec jak widać ktoś używa tego zwrotu... a ty nawet nie potrafisz sie ustosunkować do zadanego pytania wiec po co te dyskusje? Na bilecie też nie jest napisane Niemowlak..

a dziecko jest z rodziny królewskiej... :P
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Kwi 2013 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
11deep11 napisał(a):
Na bilecie też nie jest napisane Niemowlak..

Na bilecie też masz napisane "meal" czy "aircraft", ale czy wtedy mówisz, że leciałeś aircraftem i jadłeś meala?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Kwi 2013 06:33 

niebieski
Dopisywałem ostatnio infanta do rezerwacji w Lufthansa i Austrian - nie było żadnych problemów, opłata symboliczna.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Wrz 2013 18:23 

Temat już nie aktualny ale napisze dla potomnych:
Airberlin - 13 zł i jeden telefon na polską infolinie 4 min :) + miejsce w pierwszym rzędzie gratis.
AirCaraibes nowa rezerwacja za 53$ przez amerykańskie travelpapa.com. (temat załatwiony w 4 h przez email) i na lotnisku wymagali wydrukowanego potwierdzenia wiec warto je mieć przy sobie.
Air caraibes - wózek dla infanta bezpłatny lecz wymagają by wózek leciał zawiniety w folię - (worek dostępny na lotnisku) i zdajemy razem z bagażem gdy wchodzimy z rękawa a wiadomo do A333 nie wpuszczają po schodach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości