Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zalecane jest sprawdzenie informacji na stronach:
https://www.gov.pl/web/hiszpania (strona MSZ z informacjami nt. wymogów wjazdowych do Hiszpanii)
https://www.hellocanaryislands.com/coronavirus/ (strona organizacji turystycznej Wysp Kanaryjskich)

Lista autoryzowanych laboratoriów na Wyspach Kanaryjskich
https://turismodeislascanarias.com/site ... 0A4_EN.pdf

Co jeśli na Wyspach Kanaryjskich wyjdzie mi pozytywny test na COVID?
https://www.hellocanaryislands.com/covi ... ce-policy/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 96  Następna
Autor Wiadomość
#1021 PostWysłany: 12 Sty 2021 02:48 

srebrny
czyli wracają do korzeni, dokładnie tak samo to wyglądało na początku lipca tego roku
 Profil Relacje PM off  

Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐 Neapol na przedłużony weekend za 679 PLN 🏛️🍕 Loty + hotel ze śniadaniami ☕🥐
#1022 PostWysłany: 12 Sty 2021 03:07 
Awatar użytkownika

niebieski
To jest swoją drogą ciekawa sytuacja, że bezwarunkowe wsparcie rządu dostały tylko duże sieci hoteli, te nieco mniejsze zasłoniły nazwy i żyją z imigrantów z Afryki, za których pobyt płaci również rząd (z publicznych informacji wynika że płaci pełną stawkę - bez żadnych rabatów) a reszta dyktuje ceny na wolnym rynku :lol:
Jestem w tej trzeciej grupie więc nie narzekam, ale czuję się niekiedy jak w powieści political-fiction. Jeśli ktoś na Kanarach nie robi biznesu dla sportu, a tylko dlatego że musi spłacać kredyt i utrzymać rodzinę to mu szczerze współczuję.

Ostatnio edytowany przez nick, 12 Sty 2021 13:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1023 PostWysłany: 12 Sty 2021 07:26 

niebieski
Nie jest tak źle z tymi cenami, jak sie dobrze poszuka. Mieszkamy w Las Americas, bardzo zacna miejscówka, podgrzewany basen, przy samej plaży, codzienne sprzątanie itp. Hotel prawie pusty, za dwupoziomowy apartament z 3 sypialniami płacimy 100 EUR. Bez problemu wystawiają faktury, więc po powrocie dostanę zwrot połowy tej kwoty. Ja jestem zadowolony i nie narzekam.
 Profil Relacje PM off  

#1024 PostWysłany: 12 Sty 2021 09:22 

złoty
Czyli normalne stawki czy ciut taniej niż przed covid 8-) dla 90% turystów korzystających głównie np z oferty na Booking

700 euro tydzień (tyle płaciłem za 4 osoby podobne warunki, często w cenie śniadania), 3000 euro miesiąc
 Profil Relacje PM off  

#1025 PostWysłany: 12 Sty 2021 15:30 

niebieski
Blackall napisał(a):
Rockriderr napisał(a):
To jest dobre pytanie, po anulowaniach z Krakowa, Modlina i Wiednia to Berlin jest tak naprawdę jedyną opcją żeby się dostać na Kanary.

jeszcze lufa jest. Nie wiem jak teraz, ale parę tygodni temu mieli bardzo rozsądne ceny.

dalej maja, wczorajszy bilet w dwie strony 150euro, wiec jesli ktos np z Krakowa, to juz o wiele bardziej sie oplaca niz waw i pociag. (czasowo rowniez)

#1026 PostWysłany: 12 Sty 2021 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Z Waw LH też miała niezle ceny, poza tym daje fajne opcje dostania się też min. na GC i La Palmę
Zeus lubi ten post.

#1027 PostWysłany: 12 Sty 2021 18:01 

srebrny
No ale u większości osob chyba chodzi o kwarantanne po powrocie
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#1028 PostWysłany: 13 Sty 2021 02:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
09.01 WAW-ACE sprawdzali tylko kody QR po wylądowaniu na Lanzarote, testy tylko u nas sprawdzali w hotelu.
 Profil Relacje PM off
Akna uważa post za pomocny.

#1029 PostWysłany: 13 Sty 2021 16:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Jednak cofam słowa o lufie: wlasnie zmienili nam godziny lotu powrotnego do KRK - jest w tym samym czasie co lot z LPA.... inne opcje to kiblowanie 20h w Niemczech lecąc 3 dni wcześniej/później. Zobaczymy jeszcze co zaproponuje infolinia :)
 Profil Relacje PM off  

#1030 PostWysłany: 13 Sty 2021 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@Blackall kiedy macie wracać? Mój marzec ok póki co

#1031 PostWysłany: 13 Sty 2021 18:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Akna napisał(a):
@Blackall kiedy macie wracać? Mój marzec ok póki co

Początek lutego. Przez zmianę godzin FRA-KRK (czy tam odwołaniu wieczornego lotu - nie wiem) nie ma teraz opcji zrobienia szybkiej przesiadki we FRA i w zasadzie nie ma normalnych lotów (tylko dzikie przesiadki MUC-FRA z nocą w DE)
 Profil Relacje PM off  

#1032 PostWysłany: 13 Sty 2021 21:00 

Piszę w tym wątku ponieważ dotyczy lotów na TFS. Otóż, w dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość z app Colibra (zajmują się wypłacaniem odszkodowań za opóźnione loty), że lot W6 1495, 31.01. WAW-TFS został anulowany. Dziwi mnie to trochę ponieważ na rozkładzie Wizzaira nie ma żadnych zmian, a ostatnio nawet W6 cięło swoją siatkę połączeń, ale Teneryfę akurat zostawili. Czy ktoś-coś na temat kasowania lotów na Kanary w styczniu bądź w lutym? W ubiegłym roku miałem zeskanowaną kartę pokładową na jakiś lot, który został odwołany przez Wizzaira. Wcześniej otrzymałem właśnie info z Colibry, że lot został odwołany. Nie wiem czy mam się tym sugerować, ale biorąc przytoczony przeze mnie przypadek trochę się obawiam, że jednak nie był to jakiś błąd z ich strony. Na infolinii, Wizaair póki co zaprzeczył, że odwołuą loty na Teneryfę, ale oni tak naprawdę nie wiedzą wszystkiego ponieważ maile o anulacji przychodzą najpierw bezpośrednio do pasażerów z centrali w Budapeszcie.
 Profil Relacje PM off  

#1033 PostWysłany: 15 Sty 2021 00:26 

srebrny
W TV Canarian mówią, że sytuacja na Lanzarote jest dramatyczna.
Arecife notuje 740 zakażeń na 100.000 w siedmiu dniach.
Od 22.00 wszystko zamknięte i jeszcze chyba zakaz ruchu lotniczego i promowego. Były ikonki z przekreślonym promem i samolotem.
 Profil Relacje PM off  

#1034 PostWysłany: 15 Sty 2021 00:56 

srebrny
Inne mają niepownywalnie lepszą sytuację. +-100przypadkow i są w większości na poziomie jeden, podczas, gdy Lanzarote na najwyższym, trzecim.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 15 Sty 2021 10:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1035 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:04 

niebieski
well, glowne wyspy nie sa na jedynce. Teneryfa jest na trojce, z szansami na obnizenie. Gran Canaria na odwrot, na dwojce ale z tendencja wzrostowa. Fuerta tez na dwojce.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik

Ostatnio edytowany przez pbak, 15 Sty 2021 01:04, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#1036 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:12 

niebieski
vasil napisał(a):
( ...) @pbak Teneryfa jest na trojce, z szansami na obnizenie

Co znaczy na 3?
tak na szybko:
https://www.lavanguardia.com/vida/20201 ... vid19.html

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Profil Relacje PM off
vasil uważa post za pomocny.

#1037 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:15 

srebrny
@pbak to już Teneryfa jest na dwójce, bo tylko Lanzarote była na trójce.
Ok, główne faktycznie na dwójce i to za sprawą stolic, które mają kilkukrotnie większą ilość zakażeń, niż reszta wyspy. Małe na jedynce.

@pabien dlatego ignoruję gościa. Myślałem, że zainteresowany sytuacją na wyspach, a szukał jedynie zaczepki do hejtu i trollingu.

Ostatnio edytowany przez jacek96, 15 Sty 2021 01:21, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1038 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:21 
Awatar użytkownika

@pbak @jacek96 dzięki. Mało o tym na pl stronach. Acz nadal jak się to ma do tych ustaleń, które dają co 2tyg. Bo jeśli tak dynamicznie się zmienia to nadal trzymają się tego co było?
 Profil Relacje PM off  

#1039 PostWysłany: 15 Sty 2021 01:24 

niebieski
jacek96 napisał(a):
@pbak to już Teneryfa jest na dwójce, bo tylko Lanzarote była na trójce.
Ok, główne faktycznie na dwójce i to za sprawą stolic, które mają kilkukrotnie większą ilość zakażeń, niż reszta wyspy. Małe na jedynce.

@pabien dlatego ignoruję gościa. Myślałem, że zainteresowany sytuacją na wyspach, a szukał jedynie zaczepki do hejtu i trollingu.
z tego co widze obnizenie ma byc dopiero zdecydowane:

Respecto a Tenerife, el consejero de Sanidad, Blas Trujillo, ha explicado que si los indicadores continúan como hasta la fecha, con una tendencia descendente, la isla bajará a nivel 2 (frente al 3 actual) a las 00.00 horas del lunes 18 de enero.

Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#1040 PostWysłany: 16 Sty 2021 22:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Na GC podnieśli alarm Covidovy na 14 dni do 3 stopnia, na Teneryfie obniżyli do 2
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1901 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 96  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość