Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2016 00:13 

niebieski
Jako ,ze niedlugo wybieram sie na Filipiny i niestety nie mam za wiele czasu(7 dni) ,ktore miejsce polecilibyscie na 3 dni.El Nido czy Coron jako baza wypadowa do snorkli ???Wiecej czasu nie moge poswiecic bo lece odpoczac na Boracay.

Tanie latanie do Kambodży z Etihad Airways od 2253 PLN 🤭✈️🎒 Podróż z Warszawy Tanie latanie do Kambodży z Etihad Airways od 2253 PLN 🤭✈️🎒 Podróż z Warszawy
🔥HIT❗🔥 Bardzo tanie loty na Zanzibar za 1145 PLN ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Bardzo tanie loty na Zanzibar za 1145 PLN ☀️🌴
#2 PostWysłany: 26 Lut 2016 00:57 
Awatar użytkownika

@lukste9
Czekając aż wypowie się ktoś, kto faktycznie był na Filipinach, ja na podstawie researchu, który właśnie prowadzę, myślę, że Wyspa Coron.

Z Coron można się wybrać na wycieczkę do SIETE PECADOS. Rafa zgarnia świetne recenzje. http://www.tripadvisor.com/ShowUserRevi ... aropa.html

El Nido natomiast sprawia wrażenie miejsca raczej do island hoppingu niż do snorkli.

Mam nadzieję, że to Ci pomogło.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
lukste9 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 26 Lut 2016 01:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Na Twoim miejscu to bym odpoczął te 7 dni na Boracay i tam posnorkował (uff, co za słowotwór mi wyszedł).
Jest tam rafa i rybki, nie bezpośrednio na plazy, ale bardzo niedaleko.
 Profil Relacje PM off
lukste9 lubi ten post.
lukste9 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 26 Lut 2016 02:05 

Loty: 258
Kilometry: 467 830
Mysle ze rada jobiego jest jak najbardziej słuszna - przy 7 dniach szkoda marnowac czas na przemiaszczanie sie z Boracay na Coron czy do El Nido - jakby nie patrzył zajmie ci to cały dzien.

Natomiast co do samego snoorklowania - dla mnie zdecydowanie Coron. Moze nie to ze rafy jakos wyjatkowo lepsze - ale zdecydowanie spokojniej i mniej tłoczno nia nich :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lut 2016 02:10 
Awatar użytkownika

A czy nie łatwiej i przyjemniej byłoby spędzić wszystkie 7 dni właśnie na Coron? Te jeziora w środku wyspy wyglądają meeega obiecująco! Zresztą Washington chwalił w swojej relacji Coron, a ja mu wierzę :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lut 2016 11:23 

Loty: 258
Kilometry: 467 830
Coron ma do zaoferowania duzo czy nawet bardzo duzo - ale niestety takich plaz jak na boracay za bardzo nie ma. A zapewne o nie chodzi lukste skoro sie zdecydował odpoczywac w tym tłumie na boracay :)
 Profil Relacje PM off
Koala22 lubi ten post.

#7 PostWysłany: 26 Lut 2016 12:52 

niebieski
Sam sie jeszcze nie zdecydowalem.Mamy bilety do Manilli i teraz musimy sie zdecydowac gdzie uderzac dalej.Nie jestem milosnikiem lezenia na plazy w tlumach ale moi znajomi juz tak wiec moze raz w roku sprobuje poczuc sie jak turysta:D Bez biegania z plecakiem itp.

#8 PostWysłany: 26 Lut 2016 13:11 

Byłem na Boracay około tydzień, poza sezonem - więc tłumów nie było i miło spędziliśmy tam czas.
Jeżeli jedziesz ze znajomymi którzy lubią leżeć na plaży to byłby dobry wybór. A ty też pewnie znajdziesz coś dla siebie(dużo atrakcji wodnych, piękna długa plaża), jeżeli będziecie tam do tygodnia to nie powinniście się nudzić.
Plusem jest że dotarcie na tą wsypę nie jest bardzo męczące i skomplikowane.

Co do snorklowania to Boracay ma też kilka ciekawych plaż z których możesz odpłynąć wpław kilka metrów i coś zobaczysz pod wodą. Oczywiście najlepiej będzie podpłynąć łodzią do Crocodile Island i tam posnorklować. (odradzam wycieczkę island hopping)

I oczywiście zgadzam się z przedmówcami, żebyś wybrał tylko jedną destynację, bo transport na Filipinach jest bardzo czasochłonny ;)
 Profil Relacje PM off
Koala22 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości