Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 24 Maj 2023 20:56 

niebieski
Jeden bagaż to jedna walizka, nie dwie (lub więcej). Może jakbyś je jakąś taśmą połączył stabilnie... ale nie wiem. Ale jakbyś jeszcze je czymś owinął, np. mały brezent i to pewnie by przeszło.
Ważne żeby się nie rozpadło przy rzucaniu.
 Profil Relacje PM off
digger uważa post za pomocny.

Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
#62 PostWysłany: 24 Maj 2023 21:05 

niebieski
@piwili

I, patrząc na dostępne opcje dokupu 1- 2,5 -5 kg excessu podejrzewam, że nie ma nawet takiej możliwości jak w Ryanair - że mając wykupione dwa bagaże 20kg jedna waliza może mieć 18 a druga 22? Zgadza się?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 07 Cze 2023 20:29 

Witajcie. Mam głupie pytań, czy Corendon umieszcza dziecko np. 9 lat z automatu przy jednym z rodziców bez wykupionych miejsc? Nie leciałem jeszcze tymi liniami a kupiłem bilety do Turcji
Będę wdzięczny za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 07 Cze 2023 20:40 

niebieski
@lazaj007
Nie, sadza wszystkich po kolei, jak leci. Dlatego warto po odprawie online zagadać o to jeszcze przy zdawaniu bagazu, aby ewentualnie skorygowali (pomimo odprawy i tak drukują wszystkim papierowe karty pokładowe, jak nie przy check into przy wsiadaniu)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 07 Cze 2023 21:54 

digger napisał(a):
@lazaj007
Nie, sadza wszystkich po kolei, jak leci. Dlatego warto po odprawie online zagadać o to jeszcze przy zdawaniu bagazu, aby ewentualnie skorygowali (pomimo odprawy i tak drukują wszystkim papierowe karty pokładowe, jak nie przy check into przy wsiadaniu)

dzięki za odpowiedź. szkoda że nie przydzielają :( lecimy z podręcznymi bo u nich są dosyć spore 55x40x25 + ten do 3kg więc chyba będę zmuszony wykupić miejsce bo nie wyobrażam sobie aby dziecko leciało z randomami a nie przynajmniej z jednym z rodziców .... a miało być tanio ;)
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 07 Cze 2023 21:59 

niebieski
Nie jest tak źle - podkreślam, że sadza po kolei, tzn nie rozrzuca po samolocie jak Ryan. Czyli będziecie prawdopodobnie koło siebie/sasiedni rząd (alex wtedy po przeciwnych stronach korytarza)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 07 Cze 2023 22:18 

Loty: 26
Kilometry: 38 375
9 latka nie posadzą Ci oddzielnie. Dwa lata temu leciałem w 4 osoby. 2 siedziały razem w tym córka 14 lat, starsza coś koło ,tylko mnie posadzili na środkowym miejscu w 2 rzędzie i tu ciekawostka ,byłem jedyną osobą w 3 pierwszych rzędach.
Potem obsługa, przesadziła na 3 rząd jakąś rodzinę z małym dzieckiem i niemowlakiem
Idziesz po karty to spokojnie Cię posadzą. razem.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 07 Cze 2023 22:43 
Awatar użytkownika

złoty
@lazaj007, nie musisz się martwić, dzisiaj wracałem i wszystkie rodziny siedziały razem, a było tego dość dużo, jak np 2+2 to w jednym rzędzie.
Kilka uwag dla tych co będą lecieć corendonem, odprawa on-line tylko w Warszawie z polskich lotnisk, przy check-in ważyli nam bagaże podręczne, ale wymiary już nie były brane pod uwagę, w Antalyi można się odprawić on-line i nie trzeba podchodzić do check-in, po pokazaniu bp w telefonie Pani przy gate coś wpisała na kartce i wchodziliśmy do autobusu, bagaży nikt nie sprawdzał.
Najważniejsze, Corendon lata z i do 2 terminala w Antalyi, w związku z tym jest pewien problem z transportem, podobno kursuje bus 800 ale go nie widziałem, zostaje taxi, do centrum chcieli 350 lir, do terminala 1, 50 lir, a tam tramwaj nr 1 na estakadzie, opłata na bramce kartą, niecałe 10 lira i jedziemy do centrum lub dalej na dworzec autobusowy jak ktoś się wybiera do np side czy alanyi, kartą można płacić na wszystkich przystankach, ale tylko na tej linii, na inne linie i busy miejskie trzeba kupić kartę miejską w automacie i ją doładować.
Powrót na lotnisko podobnie tramwajem na 1 terminal i taxi na drugi trzeba od razu ustalić cenę z gościem który przydziela pasażerów do taxi, bo potem mogą wołać nawet 5€, za ten krótki 3 km odcinek, ale można też negocjować w taxi.
Jak ktoś wraca busem z alanyi lub innych miejscowosci po drodze to kierowca busa lub jego pomocnik pytają przed Antalyą gdzie kto chce wysiąść i można powiedzieć lotnisko, wtedy bus zatrzymuje się przy Antalya Mall i przystanku tramwaju na lotnisko skąd w 5 minut dojedzie się do 1 terminala

Ostatnio edytowany przez kostek966, 08 Cze 2023 08:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
kotek.miauek uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 08 Cze 2023 00:13 

kostek966 napisał(a):
@lazaj007, nie musisz się martwić....

wielkie dzięki za sporą garść przydatnych informacji :) na pewno się przydadzą bo lecę właśnie z Warszawy a później planuje kierunek na Side ;) jeszcze raz dziękuje wszystkim, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 20 Cze 2023 20:08 

niebieski
Można oddać bagaż podręczny do luku czy robią z tym problem?

Edit
Sam odpowiadam: można
;)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 04 Wrz 2023 09:31 

Dzień dobry. Zarejestrowałem się aby zadać pytanie jednak śledzę forum od dawna :D

Zakupiłem ostatnio loty relacji Warszawa - Antalya oraz Antalya - Gdańsk. Cena była dobra więc za długo się nie zastanwialiśmy jednak teraz mamy wątpliwości. Przy potwierdzeniu zakupu dostaliśmy komunikat typowy z czasów Covida. Ponoć trzeba posiadać świeży certyfikat szczepienia lub negatywny test nie starszy niż 72h. Ponadto trzeba się zalogować na jakiejś Tureckiej stronie ministerstwa zdrowia, która już jest nieaktywna.... Szukałem więcej informacji na ten temat na ich stronie, ale ten komunikat po kupnie biletu to tak naprawdę jedyne miejsce gdzie piszą o tych wymaganiach. Napisałem do nich maila oraz wypełniłem formularz informacyjny, od ponad tygodnia zero odzewu.

Leciał ktoś ostatnio tymi liniami do Turcji i jest w stanie powiedzieć, czy serio są wymagane te wszystkie rzeczy, czy to jakaś nieaktualna informacja z czasów pandemii? Boje się, że pojadę do Warszawy i nigdzie nie polecę przez takie błachostki.
Trochę zaczynam żałować, że chciałem przyoszczędzić i zdecydowałem się na lot taką firmą krzak...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Wrz 2023 09:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie są wymagane żadne papiery/certyfikaty COVID
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 04 Wrz 2023 10:26 

Skopiowałem dokładny komunikat. Treść poniżej

Cytuj:
Wszyscy pasażerowie podróżujący do Turcji są zobowiązani do przedstawienia negatywnego wyniku testu PCR na Covid-19 wykonanego w ciągu 72 h lub negatywnego wyniku testu antygenowego w ciągu ostatnich 48 h przed przylotem. Negatywny wynik testu PCR nie będzie wymagany oddzielnie od tych, którzy przedstawią dokument wydany przez władze danego kraju, aby udowodnić, że zostali zaszczepieni co najmniej 14 dni wcześniej „i/lub” chorowali w ciągu ostatnich 6 miesięcy przed przybyciem do Turcji.
Od 15 marca 2021 r. wszyscy obywatele tureccy i cudzoziemcy (w wieku 6 lat i powyżej) podróżujący do Turcji są zobowiązani przez tureckie Ministerstwo Zdrowia do wypełnienia Formularza Zgłoszeniowego Dla Podróżnych na stronie register.health.gov.tr w ciągu 72 godzin przed swoim lotem.
W celu zapoznania się z aktualnymi informacjami na temat międzynarodowych ograniczeń i środków w podróżowaniu, odwiedź Międzynarodowe Zrzeszenie Przewoźników Powietrznych (strona IATA).

Trochę to niepoważne, że wysyłają taką wiadomość i w dodatku nie odpisują na pytania.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 04 Wrz 2023 17:39 

niebieski
Pewnie wysyła automat, którego nikt nie wyłączył?
To prawda, wygląda niepoważnie, ale pewnie niewiele wpływa na obroty firmy, więc...
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 04 Wrz 2023 18:06 
Awatar użytkownika

złoty
Leciałem corendonem w maju a wcześniej w styczniu i lutym TK i do głowy by mi nie przyszło żeby czytać takie bzdury, nie wiem dlaczego ludzie stwarzają sobie problemy tam gdzie ich nie ma ?,
Co innego było w listopadzie 21 gdy leciałem z Meksyku do Italii przez Stambuł, a Włosi nie wpuszczali turystów z tych rejonów i też dało radę bez problemu wszystko załatwić, a dzisiaj po co odgrzebywac stare zapisy jak już wszyscy o nich zapomnieli
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 29 Lut 2024 13:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Promocja -20% na wybrane loty

Szczegóły:
Reservation dates: 29 February 2024 - 3 March 2024
Flight dates: 1 April 2024 - 30 June 2024
Flights: On selected flights
Discount: 20% discount on the net ticket price

Link: https://www.corendonairlines.com/explor ... ed-flights

Załączniki:
corendon.png
corendon.png [ 320.36 KiB | Obejrzany 1374 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 16 Mar 2024 10:04 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 71 891
srebrny
Lot waw-ayt taryfa promo, bagaż osobisty 3kg. Nikt nie patrzył na plecaki, a przekraczały wagę ;) przy bramce drukowali bilety fizyczne (miałem mobilny QR).
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 29 Mar 2024 15:37 
Awatar użytkownika

platynowy
Promocja do -20 eur na loty w kwietniu.
Szczegóły zrzut ekranu.Image
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 27 Maj 2024 15:42 

Zachęcam do spojrzenia na wątek z newsach z połączeniami dedykowany tej linii. Wiele osób pewnie nie wie, że lata Corendon w ruchu regularnym i można kupować bilety na jego samoloty. Lotniska mają Corendona jako przewoźnika regularnego na stronach internetowych więc polecam zapoznać się z listą obecnych połączeń.
 Profil Relacje PM off
xyrxis lubi ten post.

#80 PostWysłany: 20 Sie 2024 08:47 

Leciał ktoś ostatnio Corendonem z Antalyi?
Czy sprawdzają bagaż podręczny przy bramkach?
Chodzi mi konkretnie o ważenie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 80 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości