Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:35 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
"Europotwór ciasteczkowy - musimy wiedzieć o "cookies" "

http://technologie.gazeta.pl/internet/1 ... BoxTechTxt
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:42 

Ja rozumiem, że trzeba chronić swoją prywatność, ale cookies były zawsze. I jakoś wcześniej nie było z nimi problemu i nagle UE stwierdza, że trzeba o tym informować internautów. I teraz na jaką stronę nie wejdziesz wyskakuje ci informacja. Odświeżasz stronę znów ci wyskakuje. Wydaje mi się, że jest to zbędne zaśmiecanie internetu, bo tak naprawdę nikt się tym zbytnio nie przejmuje z internautów, a jedynie wprowadzi to zamęt i wielu niewinnych ludzi będzie ciąganych po sądach, bo nie zamieścili informacji, że ich strona korzysta z cookies. Niech mi lepiej podadzą jakąś stronę, która z cookies nie korzysta?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Mar 2013 11:51 
Awatar użytkownika

dokladnie, ciasteczka sa od lat, i wydaje mi sie ze spacjalnie to nic nie zmieni, a ci co ich nie chca tez od dawana sobie z tym radza..
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Mar 2013 12:06 

Zbanowany
niebieski
kiedys nie bylo tez wyznaczonych maksymalnych/minimalnych promieni krzywizny ogorka, czy banana dopuszczonego do sprzedazy. Niestety euromafiozi musza sie czyms 'wykazac' zeby nie stracili cieplego stolka oplacanego z naszych pieniedzy ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Mar 2013 15:09 

Komornik napisał(a):
kiedys nie bylo tez wyznaczonych maksymalnych/minimalnych promieni krzywizny ogorka, czy banana dopuszczonego do sprzedazy. Niestety euromafiozi musza sie czyms 'wykazac' zeby nie stracili cieplego stolka oplacanego z naszych pieniedzy ;)

W chwili obecnej Polska więcej dostaje niż daje od UE. I tak jeszcze będzie jeszcze przez przynajmniej 15 lat.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Mar 2013 15:21 
Awatar użytkownika

Pacjonek: i to raczej nie powod do dumy, w koncu o czyms to swiadczy.. pozatym nie wiem co to ma to postu poprzednika..

co do 'cookies' pomysl ze niesie to rowniez koszty za soba, do prawie kazdego serwisu trzeba dodac taka informacje, myslisz ze ktos zrobi to za darmo ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Mar 2013 15:24 

Pacjonek napisał(a):
Komornik napisał(a):

W chwili obecnej Polska więcej dostaje niż daje od UE. I tak jeszcze będzie jeszcze przez przynajmniej 15 lat.

Ale pamiętaj że wydajemy te pieniądze na niepotrzebnych unijnych urzędników, niepotrzebnne projekty "zgodne z prawem unijnym" i inne pierdoly. To tak jakby dobry wujek dał Tobie 1000 zł na ubranie ale pod warunkiem że kupisz sobie kożuch w żółte kwiatki za 500 zł i klapki plażowe z recyclingowej certyfikowanej 18 unijnymi normami gumy za 350 zł, pozostałe 150 zł możesz wydac dowolnie.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Mar 2013 16:04 

p14c3k napisał(a):
Pacjonek: i to raczej nie powod do dumy, w koncu o czyms to swiadczy.. pozatym nie wiem co to ma to postu poprzednika..

co do 'cookies' pomysl ze niesie to rowniez koszty za soba, do prawie kazdego serwisu trzeba dodac taka informacje, myslisz ze ktos zrobi to za darmo ?

Dodanie banera z informacją o cookies to 3 minuty roboty dla przeciętnego webmastera.
Warto dodać że takie obostrzenia już od dawna obowiązywały w UK.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Mar 2013 16:16 
Awatar użytkownika

wez pod uwage ze nie kazda firma ma swojego webmastera..

a co do UK, i nie tylko, to fakty sa tam nie tylko takie ostrzezenia, ale jest tez wiele roznych rzeczy/przepsiow (dot prowadzenia dzialalonsci, podatkow i wielu wielu innych) ktore pewnie i przez kolejne 20 lat do nas nie dotra, tak wiec wydaje mi sie nie na miejscu jest porownywanie Polski do UK (do ktorej to prawie pod kazdym wzgledem jestesmy do tylu), a druga sprawa ze u nas wprowadza sie glownie te przepisy utrudniajace zycie.. a nie te upraszajace..
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Kwi 2013 20:59 

p14c3k napisał(a):
wez pod uwage ze nie kazda firma ma swojego webmastera..

a co do UK, i nie tylko, to fakty sa tam nie tylko takie ostrzezenia, ale jest tez wiele roznych rzeczy/przepsiow (dot prowadzenia dzialalonsci, podatkow i wielu wielu innych) ktore pewnie i przez kolejne 20 lat do nas nie dotra, tak wiec wydaje mi sie nie na miejscu jest porownywanie Polski do UK (do ktorej to prawie pod kazdym wzgledem jestesmy do tylu), a druga sprawa ze u nas wprowadza sie glownie te przepisy utrudniajace zycie.. a nie te upraszajace..

Święte słowa. Po prostu to jest Polska. A jak ktoś już wcześniej zauważył cookies były już wcześniej. Każdy wiedział, że coś takiego istnieje. I logicznym jest, że strony muszą z tego korzystać, więc po co notka? Która jeszcze wyskakuje ci za każdym razem, zasłaniając cały ekran, aż czegoś nie klikniesz. I ja sie teraz pytam, jak długo takie wyskakujące okienko będzie utrudniało nam teraz zycie? cały czas?

#11 PostWysłany: 16 Kwi 2013 08:09 
Awatar użytkownika

Boavista jedyny mądry komentarz w tym temacie. Podpisuje się pod tym :-)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Kwi 2013 21:48 
Awatar użytkownika

może i funkcja informacyjna, ale mnie sie wydaje, że to przesada gruba...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości