Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Gru 2016 19:55 

w związku ze zmianami opłat zastanawiam się nad migracją
http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/wyp ... ow/r53xppl
rozważam Alior bo nie mam karty Ryana od BPH, a z tego co kojarzę promocję BPH przejął chyba alior w ramach obsługi klientów indywidualnych BPH, dobrze rozumiem?
http://www.fuzja.aliorbank.pl/pl/klienc ... we/ryanair

tylko w takim wypadku najlepiej najpierw założyć kartę i dopiero mając ją już u siebie wnioskować o założenie konta?
ktoś ma konto w Aliorze? fajnie gdyby pojawiły się jakieś opinie

oczywiście jeśli macie lepsze propozycje w temacie przeniesienia konta z mBanku do konkurencji, będę wdzięczny za kilka zdań dokąd i dlaczego :)
 Profil Relacje PM off  

To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo To była opcja dla wybranych, ale takich ludzi jest coraz więcej. Jadą po 500 km przez Polskę, bo upolowali bilety za półdarmo
Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎 Cypryjskie lato na wyciągnięcie ręki 🏝️ 🌊 Loty i aparthotel w Protaras za 997 PLN 😎
#2 PostWysłany: 01 Gru 2016 20:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja najprawdopodobniej przeniosę się do Nest Bank. Czekam tylko na kolejną akcję z bonusem za założenie konta (ostatnio było 100 zł do Rossmanna) i uciekam z mBanku.

Najważniejsze plusy:
0zł za założenie i prowadzenie konta
0zł za wydanie i używanie karty płatniczej
0zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce

https://www.nestbank.pl/indywidualny/ko ... medium=www
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Gru 2016 21:06 

Też założyłem sobie konto w Nest, ale to w Mbanku mimo wszystko zostawię, bo do operacji internetowych (zakupy, przelewy) jest idealny. Jedynie pozbyłem się nieużywanych kart.
 PM off  

#4 PostWysłany: 01 Gru 2016 21:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja polecam od siebie w obecnej chwili Millennium. Wszystko bezpłatne, proste warunki - wpływ i 1 transakcja karta. Darmowe wypłaty ze wszystkich bankomatów. Częste bonusy za założenie konta i program polecający. Oprocentowanie konta oszczędnościowego 2,7%, lokata mobilna na 3%. No i dobra aplikacja na telefon. Najpierw miałem jako dodatkowe konto ale na tyle dobrze mi sie korzystało ze stał sie głównym bankiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 01 Gru 2016 21:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja mam Konto Wyższej Jakości w Alior i bardzo sobie chwalę - wpada mi wynagrodzenie na te konto i absolutnie jest wszystko darmowe + 5 lat brak zmiany TOiP w obecnych czasach jest interesującą propozycją
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 02 Gru 2016 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
A co, że tak spytam najbardziej was razi w nadchodzących zmianach w mBanku? wypłaty poniżej 100 zł z prowizją?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Gru 2016 09:46 

niebieski
Ja od 12 lat mam konto w Inteligo, i to jest... inny świat.
To jest konto rodem z XXw, ze wszelkimi tego plusami i minusami.
Minusami jest brak wszelkich bajerów którymi nowe konta tak kuszą: Nie ma cashbacków, nie ma okazji, lokaty trzeba trzymać gdzie indziej, nie ma przelewów ekspresowych (to jest chyba największy minus) oraz bankomaty tylko PKO BP + BZWBK. Za to z kanałów powiadomień możesz sobie dodać maila oraz... GG bądź Google Talk.

Z plusów: Brak tych wszystkich bajerów :D Przez cały okres prowadzenia konta nikt do mnie nie zadzwonił w celu wciskania jakiegokolwiek chłamu. Wszystkie funkcjonalności związane z faktycznym trzymaniem pieniędzy działają bardzo dobrze - przelewy cylkiczne, polecenia zapłaty itd. W ramach jednego konta można zrobić sobie dowolną ilość subkont, z którego każde ma swój numer konta, a do kazdego można sobie wyrobić kartę. Dzięki temu mam osobne subkonto na opłaty stałe na które idzie automatyczny przelew cylkiczny z konta głównego tuż po wypłacie - dzięki temu nie ryzykuję że wydam pieniądze na rachunki bieżące. Karta jest darmowa po wykręceniu 100zł obrotu/mc. Prowadzenie konta jest darmowe. Z komórki jest IKO, które działa w porządku, a do tego obsługuje Blika.

Z interesujących rzeczy: Są dobrzy jeżeli chodzi o weryfikację przelewów niecodziennych. Zapłaciłem kartą w AirAsia za 4 bilety do Australii -> po 5 minutach telefon "Dzień dobry, czy jest pan świadomy że z Pana karty ściągnięto właście X tys. PLN na konto spółki w Malezji... tak? A to ok, miłego dnia". Zakładałem lokaty w Idea Banku, przez co w ciągu 10 min zrobiłem 4 prawie takie same przelewy na sporą kwotę-> "dzień dobry, czy jest pan świadomy... tak? A to miłego dnia". Mała rzecz, a cieszy.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Gru 2016 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
@‌Aclan‌ mam konto w mBanku i w ostatnim roku miałem dwie sytuacje gdy do mnie zadzwoniono w celu weryfikacji transakcji (raz jak kupowałem bilety na expedia.co.jp i raz zakup na powyżej 5k PLN na amerykańskim ebayu), ale nie trwało to 5 min., a max 5 sekund. Po 5 minutach, to już chyba tylko dzwonią po to, aby poinformować o potencjalnym fraudzie, ale kasa z rachunku już pobrana.
Innym razem płaciłem za bilety kartą z Deutsche Bank i z tego banku również zadzwonili po kilku sekundach, aby upewnić się, że transakcja została wykonana przeze mnie.

BTW wątek interesujący.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Gru 2016 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
michzak napisał(a):
Ja mam Konto Wyższej Jakości w Alior i bardzo sobie chwalę - wpada mi wynagrodzenie na te konto i absolutnie jest wszystko darmowe + 5 lat brak zmiany TOiP w obecnych czasach jest interesującą propozycją

Dodałbym jeszcze informację o darmowych przelewach ekspresowych co w niektórych sytuacjach bardzo się przydaje. Konto jak najbardziej godne polecenia (gdzieś już to słyszałem).
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#10 PostWysłany: 02 Gru 2016 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 191
Kilometry: 387 446
Ja tam zostaje z mbankiem. Serio 1.30 zł aż tylu osobom taki kłopot sprawia? Warto zaznaczyć, że występuje tylko przy pobieraniu mniej niż 100 zł. Wydaje mi się, że resztę warunków mają ok. Zwłaszcza, że wraz z tą zmianą wprowadzają także zmianę, że nie trzeba wydać x kwoty w miesiącu, żeby nie płacić, tylko zrobić po prostu 5 transakcji na byle jaką kwotę. Tak samo upraszczają prowizje z zagranicznych bankomatów. Zamiast 3% (tak jak w większości banków jest procentowo), zmienią na stałe 10 zł. Jak dla mnie spory plus.

Dla tych co chcą uniknąć opłat za korzystanie z bankomatów, ja mam złotą kartę debetową (dostępna jest chyba dla wszystkich?), 10 zł miesięcznie i wszystkie bankomaty za darmo bez limitów i jakieśtam dodatkowe darmowe ubezpieczenia.

Ostatnio edytowany przez Czesuaf, 02 Gru 2016 12:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Gru 2016 11:48 
Site Admin
Awatar użytkownika

almukantarant napisał(a):
Dodałbym jeszcze informację o darmowych przelewach ekspresowych co w niektórych sytuacjach bardzo się przydaje. Konto jak najbardziej godne polecenia (gdzieś już to słyszałem).

Wszystko darmowe nielimitowane, prowadzenie konta też (o ile min 2,5k miesięcznie wpływa LUB kartą wydasz 700 zł - jeśli nie zostanie to spełnione, to opłata 12 zł w danym miesiącu schodzi)
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 02 Gru 2016 12:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja niedawno założyłem w Idea Banku - wszystkie standardowe rzeczy za darmo, nie ma żadnych opłat za kartę. Dodatkowo wszystkie bankomaty Euronet za free i dwa darmowe przelewy express eliksir w miesiącu. Jedno z niewielu naprawdę darmowych kont: https://www.ideabank.pl/konto-idealne

#13 PostWysłany: 02 Gru 2016 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 692
Kilometry: 924 529
platynowy
A propos Idea Banku
O ile w krótkiej perspektywie wszystkie bankowe wynalazki Pana Czarneckiego mogą okazać się korzystne, to trzeba być czujnym. Poza tym oni są przeraźliwie natrętni, bezwzględni, a jeśli jakiś format im się już całkiem skompromituje to tworzą nowy.

Ostatnio przytrafiła się sytuacja z Getinem, kiedy nie poinformowali mnie, że wprowadzili opłatę za korzystanie z karty. Oczywiście niepoinformowanie nie przeszkodziło bankowi w naliczaniu prowizji. I teraz czeka mnie długa droga dochodzenia swoich racji o jakieś 70 zł. Bez sensu.

A jeśli chodzi o mBank, to ja z nich nie zrezygnuję póki mogę mieć rachunek bezpłatnie. Oczywiście wkurzają mnie nieustannie. Ostatnio zdaje się pozbawili mnie możliwości przeglądania całej historii rachunku. A Blik jest akurat spoko. Wydaje mi się, że taka forma obniżania sobie kosztów przez bank jest drogą w dobrym kierunku, bo pozostawia nam darmową opcję (małych wypłat w tym przypadku).
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 02 Gru 2016 13:00 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Millenium Bank konto 360* :)
Wymogi dla bezpłatnego konta :
1/ wpływ min. 1000 PLN na konto miesięcznie - mozna wysłać srodki np. na konto w mBanku / możecie zrezygnować z karty a konto dalej zostanie bezpłatne :lol: i przelać z powrotem
2/1 transakcja karta na dowolna kwote w miesiacu / musi być zaksiegowana /
3/ Pakiet Bardzo Pomocny - pierwszy rok gratis
4/ Premia 2% płatności kartą do konta (do 30 zł miesięcznie) oraz 5% płatności BLIKIEM (do 30 zł miesięcznie). Konto w Promocji możesz otworzyć do 05.12.2016.
Zalety :
Wypłaty ze WSZYSTKICH bankomatów w Polsce bez prowizji
https://www.bankmillennium.pl/klienci-i ... Fkonto-360
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Gru 2016 15:11 

Mr.Highlife napisał(a):
A co, że tak spytam najbardziej was razi w nadchodzących zmianach w mBanku? wypłaty poniżej 100 zł z prowizją?

To, że zaczynają coraz bardziej kombinować z wprowadzaniem nowych opłat.
 PM off
baja lubi ten post.

#16 PostWysłany: 02 Gru 2016 15:49 

platynowy
Nie wiem czemu część z Was ma jakieś problemy z tymi kontami ;) i co z tym mBankiem jest nie halo?, dzisiaj przyszły mi papiery do kolejnego nowego konta.
W sumie mam na teraz otwartych jedenaście kont, z czego dziewięć jest mocno czynnych, każde jest do czegoś potrzebne, i było często otwierane dla potrzeb zgarnięcia czegoś tam.
Na te 9 kont w sumie place tylko w jednym za kartę, i tylko w nim tej opłaty nie można nijak zniwelować. Reszta to przewalanie z kupki na kupkę aby karta i konto było za free.
Także można to ogarnąć bez dąsania się na banki: ;) excel wskazany:)

Dla tych co się gniewają na Mbank, załóżcie sobie konto w Orange Finanse, pieniądze miedzy tymi kontami, przelewane sa natychmiast, ta sama grupa.
Wypłaty z bankomatów znieśli bodajże od 10.11.2016, także do stówki macie problem z głowy, a dodatkowa karta debetowa Wam się na pewno przyda ;)
A reszta najważniejsza w OF nic nie kosztuje i żadnych wymagań kartowych/kwotowo/kontowych (jeszcze jakby expresowe były za free, byłoby idealnie).

TOiP
http://www.orange.pl/ocp-http/PL/Binary ... 507742.pdf
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 04 Gru 2016 18:23 

pabien napisał(a):
Ostatnio przytrafiła się sytuacja z Getinem, kiedy nie poinformowali mnie, że wprowadzili opłatę za korzystanie z karty. Oczywiście niepoinformowanie nie przeszkodziło bankowi w naliczaniu prowizji. I teraz czeka mnie długa droga dochodzenia swoich racji o jakieś 70 zł. Bez sensu.

Najgorszy wybór moim zdaniem. Pamiętam głośną sytuację, pracownicy placówki brali kredyty na dane klientów. Sprawa pozornie banalna ale bank postanowił egzekwować spłaty od swoich klientów i sukcesywnie zajmował z pomocą komorników środki finansowe oraz mienie. Był o tym obszerny program w TV. Ludzie dowiadywali się, że mają ogromny kredyt albo od komornika albo np. próbując uczciwie kupić coś na kredyt. Co gorsza w programie wystąpił rzecznik, który zapowiedział wstrzymanie windykacji. Kilka miesięcy potem podczas emisji był komentarz redakcji, że bank nadal nie wstrzymał egzekucji komorniczych. Zgroza...żal ludzi i przestroga, dlatego zapamiętałem. Zresztą to nie są odosobnione sytuacje klik

Poza tym Getin to jeden z banków najbardziej umoczonych w kredyty frankowe. Omijać i ostrzegać :idea:
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.

#18 PostWysłany: 05 Gru 2016 09:53 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Get in czyli GET OFF oraz wszelkie banki ze stajni Czarnieckiego / Idea , Lions / nalezy omijac szerokim łukiem :!:

2 miesiące temu dostałem 400 PLN za nierozpatrzone 4 reklamacje sprzed,,,,,,,,,,,,,,,,,,,3 lat - po karze nałożonej przez UOKIK :oops:
https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=12486
 Profil Relacje PM off
grens lubi ten post.

#19 PostWysłany: 07 Gru 2016 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Dodałabym jeszcze jeden plus konta w Aliorze - przelewy w czasie rzeczywistym do Kantoru Alior, czyli możliwość zakupu waluty kiedy nam sie zamarzy (np. nieplanowany i pilny jakiś zakup w EUR czy USD).
2 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 07 Gru 2016 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
to samo cechuje Synca czyli aktualny T-Mobile. Aliora swego czasu skasowałem, po tym jak wprowadził opłaty za konto "Bez opłat", a synek mi wystarcza do szybkiego przerzucania kasy z/do kantora.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości