Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 03 Lut 2014 21:01 

niebieski
Bez przesady. W USA i tak wiekszosc paczek zostawia sie pod domem wiec nikt na kuriera czekac nie musi.
Amerykanie to bardzo fajny naród, mysle ze jak zapytasz to nawet ma jakiegoś kumpla w NJ gdzie mógłbyś nadać i odebrac.

Nie mierzmy wszystkich naszą polską mentalnością :)
 Profil Relacje PM off
Monty lubi ten post.

Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍 HIT❗🔥 Czarterowy lot na grecką wyspę Kos w jedną stronę za 24 PLN 🤯😱 (+ inne propozycje) 😍
#122 PostWysłany: 03 Lut 2014 22:10 

niebieski
bartek. napisał(a):
Bez przesady. W USA i tak wiekszosc paczek zostawia sie pod domem wiec nikt na kuriera czekac nie musi.

Tak, to prawda, ale pod warunkiem, że dzień wcześniej podpiszesz kurierowi odbiór po tym jak nie zastał Cię w domu i zostawił zawiadomienie. Żaden kurier nie zostawi Ci paczki jak nie będzie miał potwierdzenia.
Nie widzisz się z kurierem, ale to Ty ryzykujesz, bo podpisujesz odbiór, a towar masz dzień później jak wracasz z pracy pod drzwiami...

#123 PostWysłany: 03 Lut 2014 22:15 

na to lekko uważajcie, bo tam są delikatnie rzecz ujmując przewrażliwieni na punkcie samotnie leżących paczek :roll:
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 04 Lut 2014 14:32 

niebieski
A co powiecie na temat Xbox one lub PS4?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 04 Lut 2014 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
nikt nie jest przewrażliwiony, wielokrotnie zamawiałem, czekałem na kuriera, i za każdym razem, rzucał paczkę na ganek dzwonił do drzwi i nie czekając na odzew odjeżdżał i często nawet nie dzwonił.
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 04 Lut 2014 15:03 
Awatar użytkownika

srebrny
bbartekk2 napisał(a):

PS4 kosztuje 399$ + tax w normalnych sklepach. Wychodzi więc trochę taniej, ale też gorzej będzie to przewieźć niż komputer czy telefon ;) Nie wiem, też jaką Sony ma gwarancję, czy światową czy lokalną.

#127 PostWysłany: 04 Lut 2014 15:09 
Awatar użytkownika

niebieski
bartek. napisał(a):
umiem osoby, które np kupują sprzęt fotograficzny tam bo tutaj nie ma.
ale dla 15-20% różnicy i narażając się na takie ryzyko(gwarancja) to ja wiem czy warto...?

Zgadzam się w pełni. Ja kupiłem laptopa bez sprawdzenia gwarancji i teraz się modlę, żeby nic się nie zepsuło. Był tańszy ale w warunkach jest zapis, że tylko w USA i 12 miesięcy.

Co do sprzętu typu P4 to czy tam nie mają innego systemu wyświetlania obrazu?
Chociaż przez HDMI może jest ok.

#128 PostWysłany: 04 Lut 2014 15:12 

dla mnie jeśli różnica nie jest faktycznie prawie 2x to nie wchodzę w temat, bo ryzyko braku gwarancji i zostania potem samemu z problemem mnie nie pociąga.... inne wtyczki, zasilacze itd.
ale oczywiście podejście do tematu dla każdego jest indywidualne
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 04 Lut 2014 15:29 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
bbartekk2 napisał(a):

PS4 kosztuje 399$ + tax w normalnych sklepach. Wychodzi więc trochę taniej, ale też gorzej będzie to przewieźć niż komputer czy telefon ;) Nie wiem, też jaką Sony ma gwarancję, czy światową czy lokalną.

Bardziej chodzi mi o dostępność Xbox one - nie ma, natomiast jak mam gdzieś szukać PS4 po allegro to jakoś mi się nie uśmiecha. Ale faktycznie temat do ogarnięcia.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 04 Lut 2014 15:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie mam teraz czasu szukać po forach, ale przypominam o różnicy systemów PAL/NTSC. Gdzieś mi się obiło o uszy, że PS4/Xbox One są region free, ale może być problem z odtwarzaniem DVD/Blue Ray.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 04 Lut 2014 16:00 

Zbanowany
niebieski
koncentrator napisał(a):
Nie mam teraz czasu szukać po forach, ale przypominam o różnicy systemów PAL/NTSC. Gdzieś mi się obiło o uszy, że PS4/Xbox One są region free, ale może być problem z odtwarzaniem DVD/Blue Ray.

Gry na PS3 i PS4 jak i same konsole sa na 100% region free, sam mam z USA ;)
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:06 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
zna ktoś adres poczty na Manhattanie do general delivery czyli polskiego poste restante ?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:19 

wybierz sobie urząd pocztowy, sprawdź sobie jego kod pocztowy, a potem rozszerz go o -9999 to jest kod "general delivery"
wtedy ta paczka będzie tam na Ciebie czekała do 30 dni
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak jest z cłem na elektronikę? Czy jest możliwy i opłacalny zakup iPhona? Ile maksymalnie można ich kupić?
Będę wdzięczny za odp.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
malaj napisał(a):
Jak jest z cłem na elektronikę? Czy jest możliwy i opłacalny zakup iPhona? Ile maksymalnie można ich kupić?
Będę wdzięczny za odp.

w tym temacie są odpowiedzi na wszystkie tego typu pytania.

#136 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:41 
Awatar użytkownika

niebieski
ok dzięki :) przeczytam temat, potem będę zadawał pytania ;]
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 15 Lut 2014 17:10 

Hej,
ktos z "widerowcow" kupił co wartego uwagi w NY?
Jeśli tak to może napisać co i gdzie?
Bo jak tak chodzę po tych sklepach to szału nie ma. A o tej taniej elektronice to zaczynam myślec jak o micie :)

#138 PostWysłany: 15 Lut 2014 17:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Elektronika jest tania, szczególnie przy zakupach online. Dodatkowo sklepy b.czesto oferuja "price match".
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 15 Lut 2014 17:59 

Ciuchy w outlet Elizabeth Garden - dojazd autobusem 115 i chyba 111. Kindla paperwhita kupiłem w bestbuy za 99$+10$ dwuletnia miedzynarodowa gwarancja + tax. Wyszło taniej niż z Amazona

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka

#140 PostWysłany: 15 Lut 2014 18:19 
Awatar użytkownika

srebrny
mion1976 napisał(a):
Ciuchy w outlet Elizabeth Garden - dojazd autobusem 115 i chyba 111. Kindla paperwhita kupiłem w bestbuy za 99$+10$ dwuletnia miedzynarodowa gwarancja + tax. Wyszło taniej niż z Amazona

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka

Widocznie trafiłeś na promocję. Normalna cena w BestBuy to 119$ + TAX. Co ważne, to wersja z reklamami, nie mająca gwarancji w Europie - wbrew temu co wmawiają sprzedawcy ;]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości