Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 22 Sie 2023 10:36 

srebrny
-- 22 Sie 2023 10:12 --

Ogólnie w US jest inna mentalność i nigdzie nie robią problemów ze zwrotami czegokolwiek, nawet napoczętego, ugryzionego itd. Po prostu są nastawieni bardzo pro konsumencko - widocznie nie smakowało, przykro nam, bierzemy na klatę, dostajesz zwrot, przyjdź następnym razem kup to co lubisz. Zawsze bez mrugnięcia okiem.
Co niestety swego czasu wykorzystał "po polsku" niejaki Kuźniar. Dlaczego do takiego podejścia Polacy jeszcze nie dorośli pokazuje m.in. swego czasu promocja Lidla (https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/l ... ich-opinie).

-- 22 Sie 2023 10:36 --

Zeus napisał(a):
Nie można przewozić innych owoców, warzyw, nasion ani kwiatów. Wszystkie rośliny przywożone na terytorium UE, z wyjątkiem wymienionych pięciu rodzajów owoców (ananasy, kokosy, duriany, banany i daktyle), muszą być zaopatrzone w świadectwo fitosanitarne, wydane przez urzędową służbę ochrony roślin państwa pochodzenia.

Zawsze mnie ciekawiło dlaczego akurat te owoce są wyłączone? Ktoś wie?
Przy okazji żeby nie być OT - kiedyś przemyciłem jednego banana (albo jabłko, nie pamiętam już) w locie do US (ach te loty z dziećmi...), wyczuł go pies w bagażu podręcznym, spędziłem extra godzinkę na lotnisku, spisali protokół itp., nie poniosłem z tą kontrabandę żadnej kary finansowej.
 Profil Relacje PM off  

🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍 🔥 Mega okazja 🚨 Kaukaz za grosze🚨 City break w Gruzji za 298 PLN 😍
Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷 Greckie wczasy z widokiem na Morze Egejskie ☀️ 4* hotel na Kos od 2218 PLN 🇬🇷
#642 PostWysłany: 22 Sie 2023 10:43 

złoty
Z owocem miałem podobnie... Zabrałem ze sobą jabłko, które było podane na śniadanie w samolocie amerykańskich linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 22 Sie 2023 12:37 

srebrny
opo napisał(a):
Zawsze mnie ciekawiło dlaczego akurat te owoce są wyłączone? Ktoś wie?
Przy okazji żeby nie być OT - kiedyś przemyciłem jednego banana (albo jabłko, nie pamiętam już) w locie do US (ach te loty z dziećmi...), wyczuł go pies w bagażu podręcznym, spędziłem extra godzinkę na lotnisku, spisali protokół itp., nie poniosłem z tą kontrabandę żadnej kary finansowej.

z tym to trzeba uwazac, konsekwencje moga byc powazne, dobrze sie skonczylo tylko na stracie czasu i nerwow, slyszalem o przypadku ze za "przemyt" 5 kilo bawarskiej kielbasy
jegomosc dostal 500 dolarow kary, darmowy nocleg w celi i deportacje do Niemiec.
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 15 Mar 2024 08:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Gdzie polecalibyście zrobić zakupy ubraniowe w Nowym Jorku dla osoby bez auta?

#645 PostWysłany: 15 Mar 2024 09:09 

platynowy
W jednym z 2827372727 T.J. Maxx'ów ;) im dalej od Manhattanu tym lepiej.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#646 PostWysłany: 15 Mar 2024 09:42 
Awatar użytkownika

srebrny
No właśnie to się domyślam, że czym dalej od centrum tym lepiej, dlatego też myślałem o tym, żeby wsiąść w metro i pojechać gdzieś dalej do centrum handlowego gdzie byłoby dużo sklepów - tylko pytanie gdzie?

#647 PostWysłany: 15 Mar 2024 09:58 

srebrny
Kiedyś fajny był jeszcze Century21 ale nie wiem jak teraz, nie byłem już tam lata.
 Profil Relacje PM off
Piatek lubi ten post.

#648 PostWysłany: 15 Mar 2024 10:58 

niebieski
Queens Center Mall - subway E,F,R
Atlantic Center Mall - subway 2,3,4,5,B
Fulton Street na Brooklynie można dojść na piechotę przez Brooklyn Bridge albo 2,3,4,5
I wiele innych
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#649 PostWysłany: 30 Sie 2025 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 225 398
srebrny
Gdzie na Florydzie (konkretnie w pasie od Kendall na południu, przez Miami i Fort Lauderdale po West Palm Beach na północy) polecacie kupić dobre jakościowo i cenowo (w stosunku do cen w Polsce) duże buty? Duże to nasze 48-49, ichnie pewnie 13-14. Chodzi mi o buty typu "reboki/najki", a także o jakieś "miejskie/półformalne".

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 649 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: grodek oraz 7 gości