Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 102 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 15 Cze 2023 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
No tak - ale teoretycznie apka działa - bo podaniu przez chat danych lotu (najpierw numer, potem data) informuje, że dodało.

Ale nigdzie nie ma kafelka z tym dodanym lotem.

Ja w zasadzie w całości przesiadłem się na TripCase, ale z ciekawości chciałem dziś sprawdzić CMT i dramat jest.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
danziger lubi ten post.

Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎 Wakacje po czarnogórsku ☀️🏞️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 1712 PLN🌊😎
Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰 Wakacyjny czar we Francji 😍 🇫🇷 Paryż + Disneyland (z weekendem) od 707 PLN 🎡🏰
#82 PostWysłany: 15 Cze 2023 17:41 
Awatar użytkownika

złoty
Kafelki pojawiają się z pewnym opóźnieniem. Są jakieś alternatywy dla checkmytrip oprócz tripcase?
 Profil Relacje PM off
etnomalczik lubi ten post.

#83 PostWysłany: 15 Cze 2023 19:05 

srebrny
Kayak trips
Marco Manno lubi ten post.
ncn uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 15 Cze 2023 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 493
Kilometry: 770 717
platynowy
@ncn - minęło pół dnia i kafelek się nie pokazał.
Jak na 2023 rok to absolutnie dyskwalifikuje.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 16 Cze 2023 09:03 
Awatar użytkownika

Loty: 428
Kilometry: 456 011
niebieski
Osobiście z darmowych polecam Kayak Trips. Dodaję tam rezerwacje od kilku lat. Czasami "z automatu" (przekierowanie maila), a czasami wpisuję ręcznie (jak jakaś krajówka kupowana przez OTA i nierozpoznawalna). Tam po dodaniu lotu można dodać wszystkie szczegóły (edytować i dodać np. numer biletu, wybrane miejsca, itp.). Jest to o tyle fajne, że mamy pod ręką wszystko, co dotyczy danej podróży. CMT rozbijało albo pokazywało nielogicznie. Tutaj od razu jest karuzela bagażowa pokazana po wylądowaniu, itp. Jest to wygodne. Natomiast jeśli ktoś lubi płacić, to absolutnie fenomenalną apką jest AwardWallet. Ja nie kupowałem, ale przechodziłem kiedyś wersję próbną. Zanim nawet na screenie lotniskowym pojawiła się informacja o opóźnieniu, apka już wyrzucała stosowną informację. Albo zmieniony czas boardingu (pokazywany na screenie z oryginalnej 10:00 na 10:15, a apka pokazywała zmianę na 10:05 i rzeczywiście otwierali boarding o 10:05). Spróbujcie sobie triala, a jak podpasuje, dla często podróżujących warto sobie to kupić. Tam też manualnie można dodawać loty.
 Profil Relacje PM off
danziger lubi ten post.

#86 PostWysłany: 16 Cze 2023 09:50 
Awatar użytkownika

Loty: 608
Kilometry: 954 297
niebieski
Również polecam Kayak oraz AwardWallet (ale tylko płatną wersję za $30/rok).
Kayak oczywiście darmowy. Fajne jest to, że oferuje powiadomienia SMS, co się przydaje w sytuacji braku połączenia z internetem. Alerty przychodzą wcześniej niż w aplikacji linii lotniczej.
AwardWallet to także (a może przede wszystkim) kombajn do monitorowania kont w programach lojalnościowych (także "cashbackowych"). W wersji bezpłatnej są dość nachalni z ofertami amerykańskich kart kredytowych (dla użytkowników spoza US :roll:). Powiadomienia real time nie działają w wersji darmowej.
Aktualnie testuję TripIt. Funkcjonalność podobna do kayaka, jednak powiadomienia o lotach, opóźnieniach, zmianach bramek itp. w czasie rzeczywistym są dostępne dopiero w wersji Pro ($49/rok).
CMT w tej chwili to zupełne nieporozumienie i brak funkcjonalości.
Summa summarum - Kayak wygrywa bezapelacyjnie.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
danziger lubi ten post.

#87 PostWysłany: 21 Lip 2023 16:26 
Awatar użytkownika

Loty: 488
Kilometry: 935 848
złoty
Wypróbowałam Kayak trip i zadowolona nie jestem. Przesłałam 3 potwierdzenia rezerwacji mailem i mam pomylone daty, przestawioną kolejność odcinków, a loty na 2024 w podróżach, które się już odbyły. Wychodzi na to, że bez płatnej wersji nie ułatwię sobie życia;-)

#88 PostWysłany: 22 Lip 2023 14:22 

HON fly4free
@p.wl: awardwallet monitoruje także na bieżąco zmiany w rezerwacjach dokonane przez linie? Czy tylko status konkretnych lotów z rezerwacji pod kątem opóźnień ito w dniu wylotu? Jeśli to pierwsze to da się dodać wszystkie rezerwacje bez względu jak wstawione (Amadeus, Sabre itp.)?

CMT stał się rzeczywiście kompletnie bezużyteczny.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 24 Lip 2023 11:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011, tak, AwardWallet na bieżąco monitoruje status lotów w rezerwacji i przysyła powiadomienia o zmianach.
W mailu pokazane są szczegóły przed i po zmianie, jak na obrazku poniżej.

Załączniki:
AW1.png
AW1.png [ 15.9 KiB | Obejrzany 2214 razy ]

Także = również / też
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#90 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:05 

HON fly4free
Rzeczywiście w AW można sobie dość fajnie wszystko układać ; ale z automatu dodaje się jednak tylko część rezerwacji; wiele trzeba wklepywać ręcznie więc nie jest to też idealne rozwiązanie, no ale pewnie takiego nie ma :)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:15 
Awatar użytkownika

niebieski
@marek2011 - a jak w tym wypadku wypada porównanie Kayak TRIP do AW w wersji Free ?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:41 

HON fly4free
Nie wiem, bo nie używam Kayaka. AW używałem sporadycznie wiele lat temu pod kątem FFP ale potem zarzuciłem.
Generalnie zależy mi na takim narzędziu które samoczynnie monitoruje rezerwacje i wychwytuje zmiany wprowadzone przez linie lotnicze a nie tylko czysty status danego lotu zapamiętanego z rezerwacji. Nadal nie wiem, czy AW to robi rzeczywiście skutecznie - na pewno da się tam dodać wszystko w jednym miejscu bez względu gdzie zrobione, w jakim systemie wystawiony bilet itd.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:46 

Loty: 721
Kilometry: 1 258 866
srebrny
Kayak to robi ale tylko w wersji desktop. W apce są oryginalne godziny. Natomiast jak zaakceptujesz je na kompie to apka pokazuje już te właściwe.

#94 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:54 
Awatar użytkownika

platynowy
@OSK: kayak chyba nie do końca robi to, na czym zależy @marek2011 (z resztą mnie również). Owszem wersja desktop pokazuje zmiany w godzinach, ale wydaje mi się, że kayak wyłapuje po prostu zmiany w rozkładzie danego lotu na podstawie danych ogólnodostępnych, a nie na podstawie danych "zasysanych" z naszych rezerwacji. Najczęściej jedno z drugim będzie się pokrywać, ale może być potencjalnie też tak, że godzina danego lotu się nie zmieni (więc kayak nic nie pokaże), ale akurat - z jakiejkolwiek przyczyny - linia potraktuje nas indywidualnie i np. przerzuci na jakiś inny lot. Z kayaka się o tym nie dowiemy.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:59 

HON fly4free
Dokładnie o to chodzi o czym wspomniał @tropikey: lot może być nieruszony w systemach rezerwacyjnych, ale linia z jakiegoś powodu nas z niego "wyrzuci" - wtedy dane z tego pierwszego źródła są bezużyteczne. Dawniej CMT dość skutecznie monitorował status biletów (rezerwacji), ale to umarło; z resztą ograniczeniem zawsze tam było to, że łykał część rezerwacji; trzeba było mieć rownolegle jakiś tripcase czy coś.

Ostatnio edytowany przez marek2011, 26 Lip 2023 12:59, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 26 Lip 2023 12:59 

Loty: 721
Kilometry: 1 258 866
srebrny
Tylko,że w takiej sytuacji po zmianie mamy maila z linii czy OTA i wystarczy go przesłać do Kayaka. W większości przypadków dzieje się to i tak automatycznie.

#97 PostWysłany: 26 Lip 2023 13:10 
Awatar użytkownika

platynowy
To ja jestem jakiś pechowy, bo zdarza mi się od czasu do czasu, że zmiana jest, a po mailu od linii ani śladu :D (na szczęście, sam to wyłapuję).
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 28 Lip 2023 08:35 
Awatar użytkownika

niebieski
We wcześniejszym wpisie #86 wspominałem o wersji płatnej AwardWallet ($30/rok, nie tak dużo, a przydaje się, jeśli ktoś często podróżuje).
AW "zasysa" dane bezpośrednio z rezerwacji przypisanej do konta FFP i wysyła powiadomienia "real time", często zanim dostaniemy od linii maila ze zmianami. Oczywiście monitoruje też status samych lotów.

Także = również / też
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 28 Lip 2023 08:47 

platynowy
Ja tam płacę co roku 10 USD
Poza tym to nie ten watek, przenieście dotyczące AW tutaj:

awardwallet-plus-na-pol-roku-za-darmo,222,47418&p=957176&hilit=AwardWallet#p957176

Załącznik:
AW.jpg
AW.jpg [ 59.28 KiB | Obejrzany 1908 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 11 Lut 2025 18:03 

srebrny
Sabre likwiduje TripCase.
Checkmytrip stało się parodią aplikacji do zarządzania rezerwacjami.
Kayak potrafi integrować różne rezerwacje, ale powiadomienia o zmianach rozkładu ostatnio działają na nim fatalnie albo wcale.

Ktoś zna jakąś dobrą aplikacje?

Hello,

Please be aware the TripCase app will be sunsetting. Starting on April 1, 2025 you will no longer be able to access and use the app. Sabre will delete all TripCase-related trip and traveler data as part of the decommissioning process. You are free to choose an alternate itinerary management app.

Thank you for using TripCase.

Sincerely,

Sabre
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 102 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości