Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sie 2012 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Witam
Tak sie zastanawiam jak wygląda sprawa zarostu / brody jesli na foto w dowodzie / paszporcie jestem ogolony.
W najnowszych paszportach jak wiemy sa zdięcia tzw "biometryczne" czyli teoretycznie mogę mieć zarost inna fryzurę nikt nie moze sie doczepić, dowód to inna bajka juz chyba.
Jak to wygląda w praktyce jeśli będe leciał z paszportem ze zdjęciem biometrycznym? Może ktos umi sie podzielic swoimi doświadczeniami w tej materii :)
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#2 PostWysłany: 25 Sie 2012 17:36 

Ja sądzę, że nikt nie ma prawa Ci robić kłopotu z takiego powodu

Jest wolność i możesz robić ze swoim ciałem co chcesz, chyba nie ma obowiązku wymieniać zdjęcia gdy się coś nam w wyglądzie zmieni

Ja w ogóle na każdym dokumencie wyglądam inaczej i wszyscy nie wierzą że to ja na zdjęciu (ale oczywiście jest to w formie żartu i powoduje wręcz uśmiech przy przejściach granicznych w urzędach itp. - bynajmniej żadnych problemów nie mam)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sie 2012 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Nie będzie problemu. Ja sama siebie bym nie poznała na zdjęciu w paszporcie :D

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Sie 2012 18:11 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Z zarostem nie będzie problemu. Nie mają problemu nawet pięcioletnie dzieci, które często mają paszport ze zdjęciem niemowlaka :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sie 2012 18:57 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 72 216
niebieski
Wlasnie studiowalem google i na jednej ze stron bylo napisane ze ktoś widział jak ludzie musieli sie golic przed check-in . No ale to wpisy z 2004 roku wiec teraz sa zdjęcia biometryczne.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Sie 2012 21:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Ładnych parę lat temu miałem problemy z powrotem na ziemię ojczystą. Po przylocie w Gdańsku przy kontroli paszportowej okazałem dokument wyrabiany w wieku 4 lat, bo wtedy były darmowe, a w opisywanej sytuacji miałem ok. 12-13 lat. Zostałem wzięty na bok i po konkretnym przemaglowaniu, okazaniu legitymacji szkolnej zostałem wpuszczony na teren kraju. Czasami więc nie ma lekko :)

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Sie 2012 23:44 

Dłuższy czas latałem z dowodem, w którym na zdjęciu miałem długie włosy. Co najwyżej na żartach się kończyło, ale żeby kazali się ludziom golić to chyba urban legend.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości