Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ceny w Airbnb i wimdu
#1 PostWysłany: 12 Lip 2012 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie korzystałem nigdy z serwisów typu Airbnb czy wimdu gdzie ludzie wynajmują swoje mieszkania. Wybieram się 5tka osób i podając taką ilość serwisu przeliczają wynajem danego mieszkania/pokoju np. na 40€/noc czy to oznacza, że każda osoba będzie płacić te 40€/noc czy to jest cena za całość niezależnie ile osób jest w mieszkaniu/pokoju?

Sorry za głupie pytanie, ale chce się upewnić :)
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 13 Lip 2012 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Każda oferta ma swoje zasady (bo pochodzą od prywatnych osób) i różnie to bywa. Raz depozyt, raz sprzątanie, raz opłaty za dodatkowe osoby (na ogół powyżej 2). Musisz po prostu sprawdzić zasady DANEJ OFERTY. Nie ma czegoś takiego jak "jak to jest w tym serwisie".

#3 PostWysłany: 13 Lip 2012 00:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, rozumiem.

Trafiłem na dosyć tanią ofertę: http://www.airbnb.pl/rooms/569510 gdzie nie ma opisanych warunków, a więc czy te 169zł/noc będzie liczone niezależnie od ilości osób?

z kolei oferta: http://www.airbnb.pl/rooms/567018 jest już bardziej rozbudowana i tutaj doskonale rozumiem, za co i jak będę płacił.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Lip 2012 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
W tej konkretnej ofercie masz: max. 6 osób, bez dopłat.

Ta następna to Dodatkowe osoby:zł42 / noc więcej niż 6 gości.

Pamiętaj jeszcze o dodatkowej opłacie serwisowej.

--

Jeżeli mogę coś doradzić to szukanie poprzez cenę ale patrzenie na ilość RECENZJI. Jeżeli ktoś tam już był - zawsze lepiej. Miejsca bez recenzji - odpuszczam. To są prywatne oferty i niestety trzeba uważać. Na razie mam jeden nocleg za sobą poprzez Airbnb (bardzo pozytywny, było fajnie). Zawsze patrze co bardziej w danej sytuacji się opłaca (nie tylko bezpośrednio przez cenę ale także warunki).

#5 PostWysłany: 13 Lip 2012 08:36 

W wimdu płacisz od razu za nocleg kartą. Więc ostateczną cenę za grupę będziesz widział na ekranie i na miejscu już nic nie dopłacasz :)
Ja korzystałem dwa razy z wimdu i zawsze trafiałem na bardzo sympatycznych gospodarzy, w sierpniu mam kolejny nocleg :)
Tak przy okazji kupon rabatowy do wimdu:
http://www.awin1.com/cread.php?awinmid= ... %2Flp19%2F

#6 PostWysłany: 13 Lip 2012 10:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki:) rozejrzę się za jakimś mieszkaniem na wimdu.

Czy jeśli posiadam wypukłą kartę do konta walutowego to będę mógł z niej skorzystać zamiast karty kredytowej?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Lip 2012 11:03 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
nrm napisał(a):
Jeżeli mogę coś doradzić to szukanie poprzez cenę ale patrzenie na ilość RECENZJI. Jeżeli ktoś tam już był - zawsze lepiej. Miejsca bez recenzji - odpuszczam. To są prywatne oferty i niestety trzeba uważać. Na razie mam jeden nocleg za sobą poprzez Airbnb (bardzo pozytywny, było fajnie). Zawsze patrze co bardziej w danej sytuacji się opłaca (nie tylko bezpośrednio przez cenę ale także warunki).

AirBnB: 5 wizyt zawsze udane.
Ten serwis ma także możliwość weryfikacji uczestnika przez różne serwisy społecznościowe: facebook, twitter, linkedin, a także weryfikację nr telefonu.
Uwaga!
Właściciel mieszkania ma prawo zrobić depozyt za każdy pobyt w kwocie $100-$1000. W dniu przyjazdu kwota depozytu zostanie zablokowana na Twojej karcie kredytowej i automatycznie zwolniona w ciągu 48godzin po wyjeździe. Chyba że jest jakiś "kwas" i właściciel chce Cię dodatkowo obciążyć za straty.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lip 2012 12:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Z wimdu korzystałem będą w Londynie - brałem to co najtańsze, co by wyjazd był po kosztach (1 nocleg w tune hotels + wimdu )
Z Aribnb jeszcze nie miałem styczności lecz najbliższy swój wypad obłożyłem noclegami tylko z tego portalu, 5 noclegów, 4 różne rezerwacje. Żadnych dodatkowych kosztów. Dam znać po 24.07 jak było.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Lip 2012 00:43 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Skorzystałem ostatnio z AirBnB i jakoś tak zwlekałem z napisaniem recenzji. Wszystko było OK, ale raz nie miałem czasu raz zapomniałem i tak zeszło około 3 tygodni.
Po tym czasie dostałem maila, że jak napiszę recenzję to dostanę voucher na $25. I tak tez się stało :-) Voucher ważny rok, dający $25 zniżki przy następnej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lip 2012 15:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Ooo:) fajna opcja z tym vocherem;) Ja zrobiłem 2 rezerwację na sierpien w Portugalii. Dobry kontakt z wynajmujacymi, wiec poki co jestem równiez zadowolony.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Sie 2012 18:05 

A ja mam pytanie jak się użyje tego kodu 25$ to wtedy hostowi-gospodarzowi przelewaja mniej kasy za apartament . bo uzylem i gosciu sie pluje ze inna byla stawka a inna mu sie na airbnb pokazuje
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Sie 2012 22:19 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
krzaktak napisał(a):
A ja mam pytanie jak się użyje tego kodu 25$ to wtedy hostowi-gospodarzowi przelewaja mniej kasy za apartament . bo uzylem i gosciu sie pluje ze inna byla stawka a inna mu sie na airbnb pokazuje

z mojego doswiadczenia z airbnb - host i tak dostaje cała kwotę ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Sie 2015 00:26 

Witajcie, szukam noclegu w Rzymie i chyba zwariuję. Z airbnb już korzystałam i wiem jak to działa. Nie do końca rozumiem ceny w wimdu. Wpisuję daty, określam przedział cenowy i korzystam z mapy - chcę widzieć rejon. No i tak klikam na oferty i są od 70zł za noc, ja potrzebuję 3 noclegi, co daje 210zl plus jakaś opłata serwisowa, a tu co? Wchodzę w ofertę a tam cena za noc wyższa, razem prawie 900 no i nie mam żadnej informacji o dodatkowych opłatach. W przypadku airbnb jest to jasne, cena za noc, podliczenie za ilość noclegów i informacja o opłacie serwisowej. Od razu widzę ile to będzie kosztować. Co robię nie tak w wimdu? Korzystając z listy ofert znalazłam pokój za 154zl/noc, pokazuje informacje suma cząstkowa 463zl - co do tego doliczą? dlaczego jest odpowiednia do ilości noclegów a nie podwyższona jak inne? gdzie znaleźć informacje? uff... ale powieść.. Z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości