Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Mar 2023 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 191 696
niebieski
Szukając czegoś dla siebie, natknąłem się na taką ofertę.

Z Wrocławia przez Frankfurt/Monachium i Singapur do Bangkoku.

W cenie bagaż 25kg. Loty operawane przez SQ na pokładach B777 oraz A350. 5*

Jak na 5* linie, wylot z regionu plus wysoki sezon na miejscu cena wydaje zie być w miarę atrakcyjna. Przykładowa Data na scr, może komuś uda się jeszcze z tego coś wyciągnąć.

Załączniki:
Screenshot_20230302_175853_Chrome.jpg
Screenshot_20230302_175853_Chrome.jpg [ 127.4 KiB | Obejrzany 3229 razy ]
8 ludzi lubi ten post.
miotaczkiszonki uważa post za pomocny.

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#2 PostWysłany: 02 Mar 2023 23:58 

Warto przez OTA na tak odległy termin?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Mar 2023 23:59 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie, nie warto.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
dansci uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 03 Mar 2023 00:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Widzę, że już przechodzimy na trójkę z przodu :D .
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Mar 2023 10:37 

Oferta bardzo dobra. SQ to inny poziom niż Qatar/Emirates czy linie europejskie. A że 3 z przodu - trzeba się przyzwyczaić bo tak już zostanie. 3000 dziś to jak 1500 10 lat temu, trzeba patrzeć w ten sposób. Średnio wszystko podrożało o 100% w tym czasie więc loty też muszą.

#6 PostWysłany: 03 Mar 2023 10:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ci użytkownicy forum co mieli kupić Azję już dawno to zrobili przy promocji Saudi, taka oferta to może iść na główną nie ma forum. O 25h w podróży nie wspominając…
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
MTalma uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 03 Mar 2023 10:48 
Awatar użytkownika

platynowy
@hansel, ale to 3,1k to nie jest super oferta. Tak serio to jakieś 2,5k by robiło robotę, a 2,1k to już w ogóle.

Chciałem przypomnieć, że z MUC BKK był nie tak dawno za 1,2k, a nawet do tego dolot za 1000 zł z rejestrowanym wychodził korzystnie. :)

1000 zł, przy 4 podróżujących to już spora różnica. Dla wygodnych czas jest najważniejszy, ale w tym wypadku czas netto podróży jest dużo dłuższy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 03 Mar 2023 10:56 

HON fly4free
Pomiajam już mityczne podejście niektórych do SQ i ich rzekomych 5* w Eco ;-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Mar 2023 10:59 

złoty
@MTalma pamiętaj, że nie wszyscy są tu "wytrawnymi podróżnikami" i ktoś może chcieć zapłacić więcej za bilet niż kupić taniej "z dolotem" bo jak "dolot" się omsknie to cała wycieczka się sypie - bo jak rozumiem dolot jest na osobnym bilecie i może się okazać, że nie będzie wyjazdu tylko koszty. Więc wszystko ma plusy i minusy ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:09 
Awatar użytkownika

platynowy
@lluukk

Proszę, to jest normalna oferta. Tutaj pijemy tylko do SQ. :) Zajęło mi to 2 min, co więcej jedynie chodzi o okres styczniowy pewnie. Cena 3k to jest prawie zawsze w kalendarzu, a gdybym poszukał dokładniej... ;)

Załączniki:
WRO-BKK.PNG
WRO-BKK.PNG [ 12.83 KiB | Obejrzany 2663 razy ]
WRO-BKK_2.PNG
WRO-BKK_2.PNG [ 35.01 KiB | Obejrzany 2663 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:10 

złoty
@MTalma a wtym sensie to jasne !
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:18 
Awatar użytkownika

złoty
To już ostatnio jakąś choroba, trochę nowych, trochę starych ale patrząc po ilości postów pewnie dawno nie zaglądali, teraz się obudziło i chcą gdzieś polecieć ale za bardzo nie potrafią szukać, jak chcą kupić to ok ich pieniądze ich sprawa, ale po co zaśmiecają temat byle jaką ofertą, a potem jeszcze ją heroicznie bronią, szkoda słów, idzie nowe, może niech się skupią na stronie głównej, już dawno nie jest dla tych co za free, a odpuszczą sobie forum ?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:27 

MTalma napisał(a):
@hansel, ale to 3,1k to nie jest super oferta. Tak serio to jakieś 2,5k by robiło robotę, a 2,1k to już w ogóle.
Chciałem przypomnieć, że z MUC BKK był nie tak dawno za 1,2k, a nawet do tego dolot za 1000 zł z rejestrowanym wychodził korzystnie. :)
1000 zł, przy 4 podróżujących to już spora różnica. Dla wygodnych czas jest najważniejszy, ale w tym wypadku czas netto podróży jest dużo dłuższy.

Mi akurat szkoda czasu i nerwów na takie kombinowane loty na 2 biletach. Serio wolę zapłacić kilka stów więcej i lecieć ze spokojną głową. A za lot SQ też jestem gotów dopłacić bo nawet w Economy to inne doświadczenie niż linie Qatar czy inny Emirates. Nie wspominając o locie jakimś Saudyjczykiem gdzie nawet się wina nie można napić.
Tak, 3 lata temu leciałem z POL do BKK Qatarem za 1700, ale gdybym chciał znów lecieć teraz to brałbym tego deala.
MTalma lubi ten post.

#14 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:43 
Awatar użytkownika

platynowy
@hansel chwali się, ja też wolę lecieć w biznesie czy nawet premium eco niż w eco... Rozumiesz, ale to nie na tym to polega, bo za chwilę wpadnie właśnie C w cenie eco 5* i będziemy się klepać po plecach, że to jest dobra cena. To, że kogoś stać na te kilka stów więcej to kolejna sprawa, bo za chwilę możemy sobie celować w dowolne loty, bo będą miały dobrą siatkę, godziny. Kolejnym krokiem będzie wrzucenie oferty za 5000 zł, bo jest to połączenie bezpośrednie, a w tej cenie nie było jeszecze na forum. Pomimo takiego z przesiadką za połowę ceny. ;) ;)

W kontekście ceny tanich przelotów ta oferta nie spełnia żadnych kryteriów. Sorry.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:49 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
hansel napisał(a):
SQ to inny poziom niż Qatar/Emirates czy linie europejskie..

SQ to ten sam poziomn co Qatar i Emirates i dokładnie ten sam poziom co LH, KLM, AF.
Ale dawno nie lecialem, moze cos sie zmienilo ;)
Gdybym lecial z SQ tylko A380 SIN-SYD to bym nawet uwazal ze to nizszy poziom bo prawie nie bylo jedzenia, a do tego lot w nagrzanym kadlubie z popsuta klimatyzacja i zero rekompensaty, a personel prawie bez angielskiego. Lecialem tez jednak przy innych okazjach i poziom byl wyzszy, czyli standardowy.
Wysoka jakość eco w SQ to jakiś mit.

Jakieś wyraźnie lepsze eco doświadczyłem tylko w AirNZ
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 03 Mar 2023 11:51 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
hansel napisał(a):
Serio wolę zapłacić kilka stów więcej i lecieć ze spokojną głową. A za lot SQ też jestem gotów dopłacić bo nawet w Economy to inne doświadczenie niż linie Qatar czy inny Emirates.

Obawiam się, że możesz się zdziwić. Leciałem long haul wszystkimi wymienionymi liniami w eko i mój osobisty ranking to 1. EK, 2. SQ, 3. QR a pomiędzy nimi różnice kosmetyczne.
dziamu lubi ten post.

#17 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:15 

benedetti napisał(a):
hansel napisał(a):
Serio wolę zapłacić kilka stów więcej i lecieć ze spokojną głową. A za lot SQ też jestem gotów dopłacić bo nawet w Economy to inne doświadczenie niż linie Qatar czy inny Emirates.

Obawiam się, że możesz się zdziwić. Leciałem long haul wszystkimi wymienionymi liniami w eko i mój osobisty ranking to 1. EK, 2. SQ, 3. QR a pomiędzy nimi różnice kosmetyczne.

Każdy ma widać inne doświadczenia. Dla mnie nr 1 na Longhaul to linie z Azji Wschodniej, SQ, Cathay, Thai, Nr 2 Linie z Zatoki Perskiej, Nr 3 Europa Zachodnia i Nr 4 LOT.
Ale rzeczywiście niektórymi już dawno nie leciałem więc może się pozmieniało.

#18 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@hansel No jasne, dlatego wyraźnie zaznaczyłem, że to moja subiektywna opinia. Na czym w Twojej opinii polega inne doświadczenie w SQ względem linii arabskich? Jak dla mnie samoloty, ilość miejsca na nogi i jakość siedzeń, poziom obsługi i jedzenie porównywalne, a często praktycznie takie same. Nawet SV lata drimkami, więc poziom komfotru nie powinien odstawać wyraźnie od takiego QR (lecę pod koniec roku, to przetestuję), a wina za kilka stów rzadko pijam, tym bardziej takie jak są serwowane w samolotach, więc przeżyję. :D

Ostatnio edytowany przez benedetti, 03 Mar 2023 12:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:24 
Awatar użytkownika

srebrny
rob_sad napisał(a):
hansel napisał(a):
SQ to inny poziom niż Qatar/Emirates czy linie europejskie..

SQ to ten sam poziomn co Qatar i Emirates i dokładnie ten sam poziom co LH, KLM, AF.

do do ostatniej części tego stwierdzenia, jednak mam korektę: poziom w LH raczej nurkuje: brak pełnego śniadania, zamiast tego jakaś bułka, kolacja niby na ciepło, ale dużo gorsza niż w QR, nawet nie dostaliśmy żadnego gadżetu dla córki (jeszcze w wakacje w LH był jakiś drobiazg). LH 747 ma w ECO bardzo przestarzały system rozrywki pokładowej (wymienili tylko w ECO Premium), a odległość między fotelami w ECO też sprawia wrażenie mniejszej (subiektywne odczucie, nie miałem jak tego pomierzyć). Do tego załatwienie czegoś jeśli lot nie odbędzie się planowo w LH wymaga sporo staran. Zdecydowanie wybrałbym QR, EK czy SQ zamiast LH, ale dla mnie jednak decydująca jest cena. Jest tanio - to lecę. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 03 Mar 2023 12:39 

platynowy
W LH dzieci mogą liczyć na kolorowankę i mazaka. Nawet gdybym był rodzicem, to dla mnie nie byłby to czynnik decydujący o wyborze linii lotniczej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 81 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Dmochu, Hexel oraz 16 gości