Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6259 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 09 Maj 2014 22:37 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 590 205
niebieski
Aga_podrozniczka napisał(a):
Expedia zmienila chyba swoj system jakis czas temu. Wszystkie stare rezerwacje zniknely i logowanie jest przy uzyciu emaila, a nie uzytkownika jak kiedys. Kazalam skasowac swoje konto tam, bo opcja skasuj konto jakos nie chce dzialac.

Ja jestem w Expedia Rewards od początku 2012. Od tego czasu nie było zmian w sposobie logowania. Loguje sie przez email do profilu, na którym mam wszystkie rezerwacje.

Wybierz się na Ligę Mistrzów ⚽️ Wyjazd na mecz FC Barcelona - Olympiakos FC za 752 PLN 🔥😎 Wybierz się na Ligę Mistrzów ⚽️ Wyjazd na mecz FC Barcelona - Olympiakos FC za 752 PLN 🔥😎
Zobacz najwyższe góry świata 🏔️ Tanie loty do Nepalu od 1715 PLN ✈️ Zobacz najwyższe góry świata 🏔️ Tanie loty do Nepalu od 1715 PLN ✈️
#502 PostWysłany: 09 Maj 2014 22:42 
Awatar użytkownika

niebieski
olszyn napisał(a):
ZFR napisał(a):
Powyżej 20 rezerwacji na booking.com dostaje się status "Genius", który to skutkuje dodatkowymi zniżkami.
Z tego co patrzyłem, całkiem dużo hoteli ma zniżkę dla stałych klientów.

Ok, nie wiedziałem. Tak czy inaczej uważam, ze lepiej zbierać punkty od pierwszej rezerwacji, a nie od 21 :) Dobrze, ze jest wybór.
Plusem booking.com jest to, ze zazwyczaj płaci sie w hotelu a nie w momencie rezerwacji.

#503 PostWysłany: 09 Maj 2014 23:09 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
olszyn napisał(a):
ZFR napisał(a):
Booking wydaje sie być ok. Szkoda, ze nie ma programu lojalnościowego tj np Expedia

Powyżej 20 rezerwacji na booking.com dostaje się status "Genius", który to skutkuje dodatkowymi zniżkami.
Z tego co patrzyłem, całkiem dużo hoteli ma zniżkę dla stałych klientów.
Mam Genius, zniżki są w wybranych hotelach, bardzo często ceny na "własnych" stronach hoteli są niższe niż te w booking.com z Genius...

#504 PostWysłany: 09 Maj 2014 23:15 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
booking ostatnio coś obniżył loty w mojej opinii,
ceny rzeczywiście bywają gorsze niż na stronach hoteli,
a ostatnio nawet dostałem jeden z najgorszych pokoi w hotelu nad Balatonem (od strony drogi nie jeziora)
podczas gdy osoby rezerwujące przez hotel dostawły z drugiej strony

#505 PostWysłany: 09 Maj 2014 23:19 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
lahcimmm2 napisał(a):
booking ostatnio coś obniżył loty w mojej opinii,
ceny rzeczywiście bywają gorsze niż na stronach hoteli
Są też często gorsze od konkurencji, choćby orbitz.com i cheaptickets.com...

#506 PostWysłany: 10 Maj 2014 00:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Booking, Expedia....obecnie nikt nie pobije Airfasttickets :)
2 ludzi lubi ten post.

#507 PostWysłany: 10 Maj 2014 00:56 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
Zauważyłem dość duży wzrost cen na booking.com w ciągu roku. W lipcu 2013 byłem w Berlinie, teraz też jadę i ceny nie są fajne.
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 11 Maj 2014 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
PawelGa napisał(a):
Zauważyłem dość duży wzrost cen na booking.com w ciągu roku. W lipcu 2013 byłem w Berlinie, teraz też jadę i ceny nie są fajne.
lipiec+Berlin to nie jest mieszanka która wskazywała by na obniżki
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 11 Maj 2014 17:39 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
zulu napisał(a):
PawelGa napisał(a):
lipiec+Berlin to nie jest mieszanka która wskazywała by na obniżki

Bardziej chodziło mi o to, że rok temu było taniej.
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 28 Maj 2014 22:26 

niebieski
Witam. Do tej pory miałem jedynie dobre zdanie o tym serwisie.
Jednak w dniu 17.05.2014 r. po wielu godzinach podróży o godzinie 8.00 dojechaliśmy do Royal Hotel w Batumi. I o dziwo okazało się, że nikt na nas nie czeka. Hotel zamknięty na wszelkie możliwe sposoby. Jak się dowiedzieliśmy Hotel zamknięty z powodu remontu.
Dzwonimy na Booking.com ...włącza się fax. Powtórka i po dłuższej chwili odbiera Pani z USA. Polskojęzyczni pracownicy są ponoć zajęci. Pani nic nie wie. Po kilku minutach oczekiwania na linii, Pani informuje, że faktycznie trwa remont i że oni nic o tym nie wiedzieli. Po kilku minutach oferują nam inny hotel.
Tylko czy tak ma to wyglądać? Hotel rezerwowany w marcu 2014 r. A gdyby człowiek nie miał na koncie odpowiedniej sumy pieniędzy, albo nie znał języka obcego? Koszt rozmowy telefonicznej 106 zł. Na ządanie zwrotu pieniędzy odpowiedz od portalu...prześlą żądanie do Hotel Royal Batumi. Przecież to ich partner nie mój, wg. nas najpierw zwrot nam a potem dochodźcie się pomiędzy sobą. Jesteśmy bardzo zawiedzeni tą sytuacją.
Niemniej nie zamierzam rezygnować ze współpracy z nimi. Pozdrawiam

#511 PostWysłany: 28 Maj 2014 22:34 

generalnie masz rację, choć i waszej winy trochę w tym całym zamieszaniu jest, a mianowicie: "Brak jakiegokolwiek kontaktu z hotelem przed pobytem" (sam dla świętego spokoju przed pobytem ponownie z hotelami bukowanymi i oferowanymi za pośrednictwem booking się skontaktuję potwierdzając swój pobyt)
 PM off  

#512 PostWysłany: 28 Maj 2014 22:37 

niebieski
Witam. Otóż dzień wcześniej pobyt potwierdzał Booking.com. Mail otrzymany dzień przed przyjazdem.

Dziękujemy, O....... Twoja rezerwacja została potwierdzona.
Royal Hotel Batumi
Adres: Kutaisi/Saiatnova Street 23/7
Batumi, 6010, Gruzja
Telefon: +995322965963
E-mail: info@voyagetour.ge
Wskazówki dojazdu: Wyświetl wskazówki dojazdu
Zarządzaj rezerwacją

Drukuj potwierdzenie
Państwa rezerwacja 2 noce, 2 pokoje Zmień
Zameldowanie sobota, 17 maja 2014 (od 14:00)
Wymeldowanie poniedziałek, 19 maja 2014 (do 12:00)
Numer rezerwacji
kod PIN
Zarezerwowane przez
2 pokoje GEL 420
Ogólna suma GEL 420
Najlepsza Cena
Pozdrawiam

#513 PostWysłany: 28 Maj 2014 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
orfik11 napisał(a):
Witam. Otóż dzień wcześniej pobyt potwierdzał Booking.com. Mail otrzymany dzień przed przyjazdem.

Dziękujemy, O....... Twoja rezerwacja została potwierdzona.
Royal Hotel Batumi
Adres: Kutaisi/Saiatnova Street 23/7
Batumi, 6010, Gruzja
Telefon: +995322965963
E-mail: info@voyagetour.ge
Wskazówki dojazdu: Wyświetl wskazówki dojazdu
Zarządzaj rezerwacją

Drukuj potwierdzenie
Państwa rezerwacja 2 noce, 2 pokoje Zmień
Zameldowanie sobota, 17 maja 2014 (od 14:00)
Wymeldowanie poniedziałek, 19 maja 2014 (do 12:00)
Numer rezerwacji
kod PIN
Zarezerwowane przez
2 pokoje GEL 420
Ogólna suma GEL 420
Najlepsza Cena
Pozdrawiam

Czytałem na forum by na wszelki wypadek potwierdzać w samym hotelu rezerwację i nie opierać się tylko na potwierdzeniu od pośrednika by uniknąć przykrych niespodzianek. Wydawało mi się to zbytnią przesadą ale ... powiedziałem sobie że jednak warto uczyć się na błędach innych a nie swoich. Wystarczy jeden mail i człowiek unika sytuacji kiedy budzi się z ręką w nocniku o dodatkowych kosztach nie mówiąc. Twoja historia potwierdza tą zasadę. Pośrednik pośrednikiem a potwierdzenie z hotelu również warto mieć
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 28 Maj 2014 23:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdarza się że hotel na kilka dni przed przyjazdem sam wysyła maila potwierdzającego, ja tak już kilka razy miałem przy rezerwacji na booking.
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 28 Maj 2014 23:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Rezerwowalam przez booking pewnie ok.50 hoteli. Nigdy nie potwierdzalam i nigdy nie mialam zadnego problemu.
Wydaje mi sie, ze mimo wszystko takie niesposzianki to sa sporadyczne przypadki. Dla pewnosci oczywiacie mozna wyslac maila, ale tez wychodzilam z zalozenia ze nie po to korzystam z tego portalu, zeby pozniej bawic sie w mailowanie...
 Profil Relacje PM off
Mixer lubi ten post.

#516 PostWysłany: 28 Maj 2014 23:40 

Z booking generalnie nie mam problemów.
Od jakichś 3 lat mam kilka wyjazdów w roku, zazwyczaj z 80% hoteli rezerwuję przez booking - nigdy nie miałem dziwnych akcji.
Raz tylko we Lwowie pomylili się w hotelu i pozwolili mi zarezerwować nocleg przez booking, a jak się pojawiłem, to okazało się, że nie ma miejsc. Oczywiście od razu ulokowali mnie w hotelu partnerskim - o wyższym standardzie :)
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 29 Maj 2014 00:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z booking.com jeżeli chodzi o no-show w hotelu? Jakiś czas temu zdarzyło mi się zapomnieć odwołać rezerwację, przez co miałem dwie w ciągu jednego dnia. Ponieważ i tak było już za późno na odwołanie to nic z nią nie zrobiłem. Spodziewałem się, że tak jak w warunkach umowy z mojej karty zniknie cała kwota za hotel, jednak nie zniknęło nic. Karta była prepaidowa i przez długi czas były na niej potrzebne środki, teraz w zasadzie raczej nie ma (tylko okazyjnie), ale nikt się ze mną w tej sprawie nie kontaktował ani nic. Myślicie, że miałem szczęście i mogę po prostu o tym zapomnieć czy to jakaś stała praktyka, że za takie sprawy bierze się np. po jakimś czasie?
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 29 Maj 2014 08:16 
Site Admin

Roznie bywa. Na forum bylo o tym pare razy wspomniane ze czasem nie pobieraja. Ja osobiscie mialem tak raz w Kanadzie (rezerwacja dwoch pokoi, brat zmienia plany, nawet sie nie zajakneli o pobraniu za no show, a mieli prawo). Albo sie uda albo nie, nie ma sobie co tym glowy zawracac, tylko na przyszlosc pilnowac kalendarza gdy sie da

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#519 PostWysłany: 29 Maj 2014 08:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi sie tez zdarzylo, ze nie pobrali, choc mieli prawo.
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 29 Maj 2014 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
To w takim razie chyba muszę mieć duże szczęście, bo zdarzyło mi się też tak raz na hotels.com i nie dość, że nie pobrali pieniędzy to jeszcze doliczyli mi punkty za odbyte noce :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6259 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości