Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 08 Sie 2025 06:15 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Ja mam negatywne doswiadczenie z booking.
W ostatnia srode była "szalona sroda LOT" i interesujacy mnie kierunek czyli Kair. Kupiłem bilet przez booking dla siebie (,bylo taniej niz na stronie LOT o 80 zl) + na drugiej rezerwacji dla żony. W nocy rezerwacje zony odwołali "problem techniczny" i tyle. Maja zwrocic kase. Wiec promo jest juz nieosiagalne a obecna cena to 1120 zl zamiast 688 (duza roznica). Booking umywa rece piszac ze przeciez oddadza cala kwote.

Odwiedź stolicę hazardu 🎰 Loty (z bagażem🧳) do Makau od 2250 PLN✈️ Odwiedź stolicę hazardu 🎰 Loty (z bagażem🧳) do Makau od 2250 PLN✈️
Egzotyczny urlop na Zanzibarze 🏝️😎 4* hotel blisko plaży za 4560 PLN Egzotyczny urlop na Zanzibarze 🏝️😎 4* hotel blisko plaży za 4560 PLN
#82 PostWysłany: 08 Sie 2025 06:34 
Awatar użytkownika

platynowy
@dziabulek Tu booking ma minimalna, jesli wogole wine. Rozdzielasz 2 osoby , aby zaoszczedzic dodatkowe circa 30-80pln.... ryzyko po twojej stronie.
Ps.
Re: Wczoraj spotkałem znajomą, która ma 75 lat i z plecakiem siedziała ponad miesiąc w Tajlandii. 20 paro letnie dzieci znajomych potrafią wydać w Świeradowie w Elemencie 10 kpln w weekend. Tyle, co znajoma w miesiąc
I jedno i drugie szaleje z wydawaniem kasy. Za 10kpln w Tajlandii bacpackersko to sie siedzi 3 miesiace
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 08 Sie 2025 07:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozdzielenie było z innego powodu. Plan był taki aby żonie kupić bilet z bagazem rejestrowanym bezppsrednio na stronie ZLOT. Potem sie z tego wycofaliśmy.

#84 PostWysłany: 08 Sie 2025 07:17 
Awatar użytkownika

Loty: 507
Kilometry: 973 296
złoty
@dziabulek sam podjąłeś ryzyko rozdzielenia rezerwacji, no bo co może pójść nie tak? No właśnie. To ten przypadek;-) Żadnej winy Bookingu nie widzę.
2 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 08 Sie 2025 07:39 
Awatar użytkownika

niebieski
No ale booking przyjmuje rezerwacje, pobiera srodki, potem ja odwołuje. Skupiliscie sie na rozdzieleniu rezerwacji,a nie tu jest problem. Bo gdyby to było na jednej i tez by to odwołali. Jeszcze wiecej bysmy stracili. Bo przepadła promocja i to glowny problem. Roznica w cenie to obecnie ponas 400 zl. Wiec mozna odwrocic kota ogonem i powiedziec ze dzieki rozdzieleniu zaoszczedzilismy drugie 400 zl.
Chodzi o fakt ze bez powodu odwołuja w nocy, kiedy bylo juz po temacie "szalonej srody".

#86 PostWysłany: 08 Sie 2025 08:23 

platynowy
Booking procesuje większość rezerwacji przez grupę etraveli czyli Gotogate, Mytrip itp. Ten pośrednik przez całe lata był w miarę solidny i bilet wystawiał się z automatu po max. kilkudziesięciu minutach. Od pewnego czasu wystawianie trwa co najmniej kilka godzin a nawet kilka dni (ostatnio Ethiopian mi wystawili po ponad 2 dniach dopiero).
Więc przypadek @dziabulek dotyczy pewnie sytuacji zabukowania w trakcie trwania SzŚ a gdy chcieli w nocy wystawić bilet to już taryfa nie była dostępna, ewentualnie to LOT skasował rezerwację w związku z brakiem wystawionego przez agenta biletu.

Niestety, kupowanie na OTA i oszczędność kilkudziesięciu złotych to zawsze ryzyko że coś może pójść nie tak. I trzeba być tego świadomym.
5 ludzi lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#87 PostWysłany: 09 Sie 2025 07:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Zwlaszcza jak sie jest na forum X lat i wie sie to i owo o OTA.
Rezerwacje w OTA to zawsze podwyzszone ryzyko, rozdzielanie rezerwacji jeszcze wieksze ryzyko. Przeca to oczywiste.
Jak przedmowca napisal. Chcesz miec pewnosc i spokoj. Oddaj te kilkadziesiat zeta wiecej linii lotniczej za bezposrednia rezerwacje.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 11 Sie 2025 11:31 

Cześć,
Mam podobny problem. Zarezerwowałem lot przez Skyscanner, który przekierował na Booking.com, a faktyczna rezerwacja została wystawiona przez GoToGate. Niestety, lot na trasie Seul do Frankfurt został odwołany przez linię lotniczą T'way Air.
Od tego momentu wielokrotnie kontaktowałem się z GoToGate – zarówno przez ich czat, jak i telefonicznie. Po ponad godzinnej rozmowie telefonicznej i wielu bezskutecznych czatach, nadal nie mam żadnych konkretów. Linia lotnicza T'way Air potwierdziła mi, że przebukowanie jest darmowe, jednak GoToGate twierdzi, że może to zrobić teraz, ale tylko za dodatkową opłatą. Alternatywnie, mogę czekać na darmową opcję, ale nikt nie jest w stanie podać mi, jak długo miałoby to trwać. To jawne utrudnianie rozwiązania problemu i zero konkretów.
Czy ktoś z Was miał do czynienia z podobną sytuacją? Jakie były Wasze doświadczenia z GoToGate, gdy musieliście przebukować lot?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 11 Sie 2025 11:41 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A ile taniej było na bookinga niż na oficjalnej strony?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 11 Sie 2025 11:45 

Przy bilecie dla 5 osób duuuzo taniej i nie mówimy o 100 -200euro
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 11 Sie 2025 11:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No to ci zostaje HUCA Hang Up Call Again do go2hell/T'way

Nic więcej nie zrobisz
 Profil Relacje PM off
wujekp lubi ten post.

#92 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:00 

Nie ma jakiś regulacji prawnych?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:09 
Awatar użytkownika

złoty
Regulacja prawna odeśle Cię do umowy z pośrednikiem. Rozumiem, że wybrałeś którąś z dolnych opcji, by spodziewać się teraz darmowej zmiany? ;)

Załączniki:
Capture.PNG
Capture.PNG [ 37.94 KiB | Obejrzany 603 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#94 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:26 

Bilet mam " no flex" ale to linie lotnicze skasowały mój lot i w mailu podali mi że może być przebukowany za darmo. Tylko pośrednik G2g nie jest w stanie ( nie chce) określić czasu jaki potrzebuje na przebukowania. Podali mi wstępnie 5-7 dni dziś jest dzień 7 a oni nadal nic nie mają i nie chcą podać mi czasu kiedy przebukuja. Coś ściemniaja że dostali jakie info od linii lotniczej i że muszą to teraz przekalkulować i to potrwa.... Ile... No właśnie nie widzą. Albo alternatywnie mogą to teraz zrobić ale mam zapłacić...
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No nić, nauczka na przyszłość ze nie warto kupować tanio na OTA
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#96 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:42 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Na tym polegają modele biznesowe pośredników - na prowizjach i opłatach. A ten odwołany lot to kiedy miał być?
Zeus lubi ten post.

#97 PostWysłany: 11 Sie 2025 12:42 
Awatar użytkownika

złoty
14021977 napisał(a):
Albo alternatywnie mogą to teraz zrobić ale mam zapłacić...

Zmiana po stronie linii lotniczej może być i darmowa, ale po stronie GoToHell musi to zrozumieć i przeklikać jakiś Sanjay, który nie pracuje za darmo - więc, skoro się nie ubezpieczyłeś na początku, teraz musisz za to zapłacić...
Zeus napisał(a):
nie warto kupować tanio na OTA

Często warto - tylko trzeba pamiętać, że za mniejszą cenę płaci się większym ryzykiem\kosztem\stratą czasu w razie jakiegokolwiek problemu :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#98 PostWysłany: 11 Sie 2025 13:11 

Hmm. Sposób na g2hell - chyba działa ale jeszcze za wcześnie by oglaszać sukces... Codzienne chaty, opinie negatywne i linki do niich z tymi opiniami ... Telefony... Po prostu wskakiwanie eskalacji. To dzisiejszy rezultat po godzinnej rozmowie przez tel i c1000cznym chacie : "Zgłosiliśmy już prośbę o zmianę rezerwacji do linii lotniczej i otrzymaliśmy odpowiedź. Jednak szczegóły lotu zostały udostępnione na ich stronie internetowej w języku nieobsługiwanym przez nasz system. Aby uniknąć nieporozumień, ponownie skontaktowaliśmy się z linią lotniczą, aby uzyskać informacje w języku, który możemy przetworzyć i potwierdzić. Po otrzymaniu zaktualizowanych danych sfinalizujemy Twoją zmianę rezerwacji bez dodatkowych kosztów.(...)agent:
Podsumowując: – Twoja prośba o zmianę rezerwacji została rozpatrzona. – Otrzymaliśmy odpowiedź od linii lotniczych, ale szczegóły wymagają wyjaśnienia. – Skontaktowaliśmy się z Tobą ponownie, aby upewnić się co do poprawności i potwierdzimy zmianę rezerwacji, gdy tylko otrzymamy poprawne informacje. – Otrzymasz aktualizację e-mailem, gdy tylko zmiana rezerwacji zostanie sfinalizowana. - jeszcze be detali ale na piśmie że będzie za darmo... Walczymy dalej :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 11 Sie 2025 14:10 

wg mnie dopóki nie masz nowych etixów to nic nie masz, przerabiałem z jakimś innym OTA
 Profil Relacje PM off
flus lubi ten post.

#100 PostWysłany: 11 Sie 2025 14:19 

Zbanowany
niebieski
Kol. @14021977
Ale dlaczego oczekiwales i oczekujesz, ze G2G przeprocesuje zmiane za darmo, skoro nie wykupiles u nich zadnego flexa...?
Kupujac bezposrednio w liniach lotniczych w przypadku zmian w rozkladzie czy anulacji, zmiany masz za darmo, ale w OTA za to trzeba placic. Nie wiedziales wczesniej, czy teraz udajesz glupiego...?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości