Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lut 2016 20:31 

Celowo wątek zakładam w zakładce Atrakcje a nie Transport, bo mam taki kaprys czy jak kto woli marzenie żeby się tym wynalazkiem karnąć ;) .

Czy ktoś z Was doświadczył przewozu czarną taksówką? Pytam, bo nie wiem czy wsiadając powinnam od razu umówić się na konkretną kwotę za przejazd na danej trasie czy nie ma takiej potrzeby, bo mnie nikt nie naciągnie albo co gorsze robić tego nie wolno?
Załóżmy, że mam na to budżet 20GBP-do podziału na 4 osoby, czy poleci ktoś jakiś ciekawy kawałek trasy, która byłaby ciekawa zza okna auta do zobaczenia?

Ceny:
http://www.the-london-taxi.com/Public_Carriage_Office
http://www.taxifarefinder.com/
 PM off  

Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
#2 PostWysłany: 18 Lut 2016 20:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli łapiesz taksówkę na ulicy, podajesz cel podróży i czekasz na decyzję taksówkarza (w korkach bywają wybredni na krótkich dystansach). Cabbie włącza taksometr i jazda odbywa się wg licznika.

Za £20 można się przejechać z City do Mayfair poza godzinami szczytu. Fajna może być też trasa z Regents Park do Primrose Hill albo przejazd przez 2-3 mosty w centralnym Londynie lub nieco bardziej na zachód.

Zajrzyj też może tu: uk-londyn-i-6-innych-miast-pound-30-nowy-uzytkownik-aplikacji,1500,83709. A nuż jeszcze działa.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Lut 2016 20:47 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Black cab (hackney carriage) sa wyposazone w liczniki, ktore rozliczaja trase w zaleznosci od odleglosci, pory dnia itp. Jedyne oszustwo moze polegac na tym, ze ktos powiezie Cie dluzsza trasa. Negocjowac cene mozna za kursy poza granice administracyjna, na ktora licencje ma taksowka.

#4 PostWysłany: 18 Lut 2016 22:50 

niebieski
We wrześniu gdy mój znajomy wpadł na jednodniówkę do Londynu, a ja akurat byłem tam od kilku dni, wymyśliłem świetny plan. Jazda Black Cabem to warta świeczki sprawa. Jesli jedzie się we dwójkę jest mnóstwo miejsca, a podróż jest bardzo komfortowa, w więcej osób nigdy nie próbowałem. Najważniejsze, iż w Londynie bardzo przyjemnie i sprawnie działa aplikacja GETT, dokładnie na takiej samej zasadzie jak mytaxi lub uber (który w Londynie bije rekordy popularności, a prawdziwi taksówkarze strajkują). Rozegrałem to tak, iż użyłem dwóch promocji, mianowicie 10£ za dowolny, niezależny od czasu ani odległości przejazd w strefie pierwszej oraz kodu RF, który wziąłem od przypadkowej osoby w moim biurze (mój działający: GTRXANR), takowy kod daje 10£ na pierwszy przejazd przy płatności przez aplikację. Black Cab'em przyjechał po nas do City pan John, jako miejsce docelowe wybrałem most Westminster (Big Ben), kierowca zaraz po przywitaniu się, stwierdził iż dziś jest całkiem ciepło i zaproponował nam po małej puszce Coca-Coli z lodówki w dowolnym wariancie (zielona, czerwona, srebrna i czarna) oraz poinformował o bezpłatnym WiFi w jego taksówce. Gdy po chwili rozmowy dowiedział się, że mój znajomy jest w Londynie pierwszy raz, zapytał czy się śpieszymy i zaproponował objazdówkę, informując że koszt przejazdu to i tak tylko 10£. Przez bite 45 minut woził nas po najciekawszych miejscach w pierwszej strefie, opowiadał różne brytyjskie anegdoty i polecał miejsca godne odwiedzenia. Gdy kończyliśmy na Westminster, pożegnał nas bardzo ciepło, mimo iż licznik wskazywał trochę ponad 30£, skrupulatnie w aplikacji zgodnie z obietnicą wpisał cenę 10£, a ja nie zapłaciłem ani pensa. :D

edit: nie mam pojęcia czy obie promocje są aktualne, ta z kodem zdecydowanie tak, ale co do strefowej nie jestem pewien. W przyszłym tygodniu postaram się odwiedzić Londyn i to sprawdzić.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Paź 2016 15:09 

Informacyjnie: przejazd z Piccadilly Circus na Borough Market w sobotnie południe kosztowało 16 GBP czyli tyle co mi pokazał kalkulator z pierwszego postu ;).
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość