Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 03 Sty 2025 08:45 

srebrny
PKP Intercity to w ogóle kuriozum. Ale teraz zrobiono im sukces za nasze pieniądze i wszystko im wolno. Natomiast ja pamiętam czasy, gdy bilet w ofercie DB był, ale nie dało się go kupić, bo IC nie odblokowało miejsc, a na BWE była ta idiotyczna obowiązkowa rezerwacja. Zdarzyło mi się też kupować do Berlina w standardowej taryfie międzynarodowej, ale one były dość drogie.
 Profil Relacje PM off  

Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊 Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊
#122 PostWysłany: 06 Sty 2025 16:13 

Witam. Mam pytanie odnośnie już zakupionego biletu na DB. Kupiłem już jakiś czas temu do Berlin Hbf ale wprowadzili jakieś zmiany i pociag dojeżdża tylko do Berlin Gesundbrunnen. Jednak system wymusił na mnie drogę alternatywną i mam wysiąść na Berlin Lichtenberg a następnie skorzystać z S-bahn do Berlin Hbf.
No i pytanie czy w ramach mojego biletu mogę skorzystać z tej przesiadki czy muszę po prostu kupić osobny bilet na S-bahn.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 06 Sty 2025 16:43 

S-Bahn, to koleje i na swoim bilecie jechać możesz. Co innego metro (U-Bahn), oni mają swoje bilety.
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 06 Sty 2025 17:00 

Dziękuję za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Przesiadka
#125 PostWysłany: 12 Lut 2025 10:46 

Planuję kupić bilet z lotniska Frankfurt do Goerlitz. Patrząc na szczegóły połączenia widzę że miałbym dwie przesiadki, w tym jedną bardzo krótką - zaledwie 9 minut na zmianę pociągu w Berlin Ostbahnhof. W związku z tym mam pytanie - czy jeśli pociąg się spóźni to mam prawo wsiąść do następnego pociągu jadącego w kierunku Goerlitz bez jakichś dodatkowych opłat? Bilet sparpreis
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 12 Lut 2025 13:06 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@Zbigniew55 tak masz. Szansa na to też jest dość spora, biorąc pod uwagę punktualność DB.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 12 Lut 2025 13:45 

złoty
@Zbigniew55 Cokolwiek dziwne jest to połączenie co piszesz. Chyba, że celowo jedziesz dłuższą trasą. Normalnie wystarczy ci jedna przesiadka tylko w Dreźnie. Co do samych biletów to w pierwszej kolejności możesz wymusić w ustawieniach szukanie połączenia z dłuższymi przesiadkami. Po drugie jeśli pociąg u nich spóźnia się dwadzieścia minut to bilet automatycznie zmienia swój status na elastyczny i wtedy możesz jechać już dowolnym pociągiem w tym dniu na swojej trasie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#128 PostWysłany: 27 Lut 2025 10:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy na stronie DB jest możliwość wyboru miejsc? Kupuję 5 biletów i jako że sama podróż miała być celem to chciałbym abyśmy siedzieli jakoś razem? Relacja WAW-BER przejazd bezpośredni. Chyba że system 5 biletów z jednej rezerwacji przydzieli obok siebie to nie było tematu.
Z kolegi na PKP IC widzę, że wybiera się już tylko preferencje miejsca a nie konkretną miejscówkę, tak jest w każdym pociągu bo na pewno kiedyś można było konkretne miejsce?

Image
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 31 Mar 2025 08:37 

Zakupiłem bilet z PL do Niemiec (z bilet online na dbahn.de) a co kontrola w pociągu będzie ok?

PS: Jestem osoba niedosłyszący
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 31 Mar 2025 13:02 

złoty
@DrDuszek Tak, będzie w porządku. Pamiętaj żeby mieć na podorędziu dokument tożsamości.
 Profil Relacje PM off
DrDuszek lubi ten post.
DrDuszek uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 31 Mar 2025 16:20 

KL_user napisał(a):
@DrDuszek Tak, będzie w porządku. Pamiętaj żeby mieć na podorędziu dokument tożsamości.

dziękuje bardzo za informacje
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 08 Wrz 2025 10:33 

Loty: 98
Kilometry: 169 063
niebieski
Czy da się jakoś kupić bilet na podróż z Świnoujścia do Heringsdorf? Planuję pojechać ta trasę w obie strony ale na stronie DB jedynie wyświetla się Deutschland-Ticket za 58EUR. Nie jestem w stanie wyszujać zwykłego biletu

#133 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:00 

srebrny
Miałem rok temu ten sam problem (zdziwiło mnie to bardzo, bo za moich czasów takich jaj nie było, choć akurat UBB obsługiwała kiedyś odrębna spółka i też było ciężko kupić bilet) i wyszło mi, że trzeba kupić u kierpocia. Finalnie trafiliśmy na strajk kolejarzy i ostatecznie pojechaliśmy traktorkiem (znaczy tą kolejką dziecięcą), bo innych opcji nie było.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:24 

srebrny
@matek1212 spróbuj przez apkę DB Navigator. Ja doszedłem do etapu zakupu, natomiast cena jest zaporowa (58€ za 10-minutowy przejazd)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:50 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Mogę zapytać po co? Konduktorzy w Świnoujściu wystawią bilet bez opłat, jak w złotówkach tak w euro.

Dużo lepsza do podróżowania po wszystkich trzech kurortach jest linia autobusowa startująca tuż za przejściem granicznym w przyzwoitym takcie. Nie wiem jak obecnie jest z ofertami specjalnymi pocztą pantoflową, ale linia miewa często (dużo) niższą taryfę dzienną niż wychodził by dzienny w taryfie Usedom ważny na sieć.

Ostatnio edytowany przez tiffany, 08 Wrz 2025 11:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 08 Wrz 2025 11:53 

srebrny
Podałeś cenę DE Tickets. Znaczy to, że da się na nim dojechać. Zresztą to norma, że do pierwszej stacji za granicą jedziemy „za free”,
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 08 Wrz 2025 12:01 

Ostrzeżenia: 1
niebieski
Ale to bezsens kupować DE Ticket na jeden przejazd.

I to nie jest standard że na tym bilecie dojedziesz za granicę bez dopłaty, w Trillexie do Czech czeska konduktorka przybiegnie jak tylko pociąg przekroczy granicę i 'wlepi' 50 koron opłaty.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość