Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 20 Sty 2016 14:42 

Loty: 512
Kilometry: 1 115 352
srebrny
Próbowałam w Foz do Iguazu i Oslo - bez powodzenia, punktów zero, obsługi ze statusu Diamond czy jaki tam jest zero.
Tulio lubi ten post.

City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN
Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
#102 PostWysłany: 20 Sty 2016 14:58 

srebrny
Ale dało radę wprowadzić te rezerwacje na konto?
Żeby coś zostało w historii konta.
Na przywileje nie liczę, ale może by te punkty Miles & More w takiej sytuacji po reklamacji naliczyli.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 20 Sty 2016 15:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Wszystko zależy od miejsca. Są to przecież samodzielne hotele zrzeszone pod konkretną marką. W kraju dostali ponoć wytyczne, żeby nie uznawać, ale różnie to bywa.
Najlepiej przy check-in'ie od razu pokaż kartę. Oni z reguły je skanują. Jeśli nic nie naliczą, to dopiero po odbytym noclegu zadzwoń, może powołaj się na status. Daj do zrozumienia, że gdybyś wiedział iż punkty nie zostaną naliczone, to byś nocował gdzie indziej itd.
 Profil Relacje PM off
Tulio lubi ten post.

#104 PostWysłany: 20 Sty 2016 15:15 

srebrny
Tulio napisał(a):
Ostatnio piszę tu sam ze sobą :evil:
Potrzebuję informacji tym razem. Czy przerabialiście dodanie swojego nr do rezerwacji dokonanej przez pośrednika?
Przykładowo Hilton czy CC nie robią z tym problemów, a tu mi hotel odmówił twierdząc, że się nie da.
Mają rację?

Recepcjonista w Bolonii dodała numer konta do rezerwacji z Hotel Tonight i dostałem za nią punkty. Więc się da. :D
 Profil Relacje PM off
Tulio uważa post za pomocny.

#105 PostWysłany: 20 Sty 2016 15:21 

srebrny
Chodziło mi o to czy się da, więc odpowiedź jest twierdząca. Jak hotel chce, to może :)
Będę zatem próbował.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 20 Sty 2016 15:56 

platynowy
Pisałem już o tym w tym wątku, miałem 4 rezerwacje przez pośredników i wszystkie dodali do konta i otrzymałem punkty i przywileje.
Natomiast oficjalnie przez BWR żadnego podpinania do konta nie ma możliwości, nawet wkleiłem tu kiedyś korespondencję z kimś z BWR.
Co innego hotele, one jakoś się chyba swoimi prawami kierują :)

Co do samego podpinania ostatnio miałem podpięte dwie rezerwacje przez pośredników do konta CC
i ani śladu na koncie po takim podpięciu nie było ale coś tam przywileje delikatnie liznąłem.
Także sieci/hotele nie są sobie równe i różnie jest z tym uznawaniem rezerwacji przez pośredników oraz dalszych przywilejów, punktów itd.

A w nawiązaniu do tej promocji, czy tu trzeba przepiąć się ze zbierania punktów w BWR na mile M&M?? (jest taka możliwość na koncie w BWR)
Czy wystarczy sama rejestracja i te 1500 bonusowych punktów są niezależne
bez względu na to co mamy zaznaczone na koncie: zbieranie punktów BWR czy mil u partnera??

Tulio napisał(a):
Tym razem już nie ma ograniczenia lokalizacji hoteli odnośnie Miles & More.
Promocja na I kwartał, po 1500 mil Miles & More za pobyt, max za 3 pobyty, czyli 4.500 mil do zdobycia.
https://www.bestwestern.de/seiten/mmi_d ... a=00223395

Plus dodatkowo do 07.02 1.000 pkt. bonusowych za rezerwację przez apkę (to od 23.11 było, ale nikt nie wspominał):
http://www.bestwestern.com/travel-planning/mobile-apps/
http://www.bestwestern.com/travel-plann ... motion.pdf
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 20 Sty 2016 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Tulio napisał(a):
Ostatnio piszę tu sam ze sobą :evil:
Potrzebuję informacji tym razem. Czy przerabialiście dodanie swojego nr do rezerwacji dokonanej przez pośrednika?
Przykładowo Hilton czy CC nie robią z tym problemów, a tu mi hotel odmówił twierdząc, że się nie da.
Mają rację?

Dobra wola hotelu - dopisanie takiej rezerwacji...

#108 PostWysłany: 20 Sty 2016 23:42 

srebrny
[quote="kacper451"]
A w nawiązaniu do tej promocji, czy tu trzeba przepiąć się ze zbierania punktów w BWR na mile M&M?? (jest taka możliwość na koncie w BWR)
Czy wystarczy sama rejestracja i te 1500 bonusowych punktów są niezależne
bez względu na to co mamy zaznaczone na koncie: zbieranie punktów BWR czy mil u partnera??
[quote]
Tak, trzeba zmienić Reward Preferences na Airline/Partner Rewards i dopisać nr członkowski.
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#109 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:49 

srebrny
Sprawa załatwiona pozytywnie :D
Recepcjonista nie robił żadnych problemów (jak jednorazowo, to nie ma sprawy).
Mile z pobytu weekendowego już na koncie Miles and More (co prawda standardowe 500, a nie 1500 jak w promocji, ale podejrzewam, że tak jak przy poprzedniej, różnica będzie doliczona po zakończeniu promocji - a jak nie to trudno, darowanemu koniowi ...).
Reasumując nie ma sensu pisać do hoteli (bo na 99% będzie odmowa), a temat załatwiać przy meldunku.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 03 Lut 2016 00:22 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Żenujące pytanie - gdzie po zalogowaniu można podejrzeć ważność swojego statusu?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 03 Lut 2016 00:51 

srebrny
Jakie tam żenujące, nie przesadzajmy.
Według mnie nie ma póki co takiej opcji. Do tej pory status był często bezterminowy, mimo nie spełniania wymaganych kryteriów, pozostawał na kolejny rok.
Ale program jest już zmieniony i na 99% będzie na koniec roku / początku przyszłego podsumowanie aktywności, co będzie się wiązało dla większości ze spadkiem niż z awansem na najwyższy poziom Diamond Select.

Przy okazji - mile promocyjne do Miles and More już doliczone (łącznie za 1 noc 1500 mil).
 Profil Relacje PM off
cekace lubi ten post.
ane.wald uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 03 Lut 2016 08:58 

platynowy
Z tym bezterminowym statusem to tak nie do końca prawda:

best-western-rewards,1522,37192?start=40#p536605

W związku z tym koło marca domyślam się, że przyślą kartę GOLD (na razie mam jeszcze platynę)

@Tulio, możesz napisać jak Ci to rozliczyli promocję M&M?? albo screen,
Czy masz już 1,5k na koncie M&M czy na BWR??

a i jeszcze kod za (FT), który obniża kilkanaście procent stawkę:
00322510 (corporate rate)
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 03 Lut 2016 09:26 

srebrny
Ja nie spadłem z Diamonda przez 3 lata, warunków nie spełniałem, żeby go ciągle mieć.
Możliwe, że i u mnie ruch w dół się pojawi w marcu. Na szczęście nie będzie to miało dla mnie wielkiego znaczenia.
Tu pytanie było czy widać datę statusu na koncie BW, ja tego nie widzę. U Ciebie zapewne podobnie.
Odnośnie promo - tak, jest już wszystko naliczone na M&M, bardzo sprawnie.
Poprzednią zeszłoroczną promocję rozliczali inaczej (dodatkowe mile pojawiły się po dacie zakończenia promocji).
Screeny poniżej.

Załączniki:
Rozliczenie Promo BW M&M 201601 konto M&M.png
Rozliczenie Promo BW M&M 201601 konto M&M.png [ 5.67 KiB | Obejrzany 3761 razy ]
Rozliczenie Promo BW M&M 201601 konto BW.png
Rozliczenie Promo BW M&M 201601 konto BW.png [ 8.09 KiB | Obejrzany 3761 razy ]
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#114 PostWysłany: 03 Lut 2016 11:07 

platynowy
Czyli z tego wynika, że jakiegoś klucza utrzymania/spadku statusu nie ma:)
Fakt daty status nie widać, ani na stronie ani na apce, na karcie też jej nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 10 Lut 2016 14:07 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
Rezerwowalem nocleg przez BW . Mam numer rezerwacji niby wszystko ok . Po paru dniach dostałem maila z Hotelu , ze maja problem z karta i zebym im wyslal jeszcze raz numer karty ( warunek do utrzymania rezerwacji inaczej po 48h kasuja ) . Miał ktoś u nich cos takiego ? Szczerze mowiac nie mam zamiaru wysylac numeru karty - najwyżej zrobie nowa rezerwacje , ale czy to normalna praktyka w BW ?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 10 Lut 2016 22:51 

srebrny
Kilka razy u nich spałem i nigdy mi się nie przytrafiło coś takiego. Ja bym nie wysyłał, zawsze jest to ryzyko fraudu. Zadzwoń może na infolinie?
POLAND
Telephone: 00800 441 1669 (Toll Free)
silazak lubi ten post.
silazak uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 02 Mar 2016 14:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Długo już nie korzystałem z BW ( pomimo statusu Diamond :lol: ). Teraz potrzebowałem 2 noce w Norwegii i zacząłem grzebać trochę na ich stronach. Dziwne jakieś mają taryfy: 24-hour sale, 48-hour sale, Best save - wszystkie nieodwoływalne, natomiast różną się znacznie ceną. Wziąłem 24-hour sale bo była najkorzystniejsza cenowo. Czym się różnią te taryfy poza ceną bo nie mogę tego rozkminić? Ktoś siedzi lepiej w temacie BW?
PS. Na polskiej stronie BW nie jest dostępna wcale stawka 24-hour sale...

#118 PostWysłany: 06 Mar 2016 15:05 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
Czy ich Love Rate Guaranteed działa w hotelach na cały świecie czy tylko w Ameryce Północnej , bo w terms and conditions znalazłem taki zapis

Best Western Low Rate, Guaranteed! Program (“Program”): If a consumer finds a lower published
rate on the internet, excluding taxes and fees, at any Best Western branded hotel in North America
than the rate published on bestwestern.com or a participating affiliate organization website, Best
Western International, Inc. (“Best Western”) will honor the competing rate and provide a $100
(USD) Best Western Travel Card®
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 06 Mar 2016 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 149 975
srebrny
Zobacz, a ja znalazłem na polskiej stronie BW taki zapis:
Cytuj:
Best Western Low Rate, Guaranteed! Programme (“Programme”): If a consumer finds a lower published
rate on the internet, excluding taxes and fees, at any Best Western branded hotel in Finland, Baltic
States and Poland, than the rate published on bestwestern.fi, bestwestern.pl or bestwestern.com or any
global Best Western website, Best Western

Czy to oznacza, że można tylko w Finlandii, krajach bałtyckich i Polsce?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 17 Mar 2016 23:05 

Loty: 145
Kilometry: 309 536
niebieski
silazak napisał(a):
Rezerwowalem nocleg przez BW . Mam numer rezerwacji niby wszystko ok . Po paru dniach dostałem maila z Hotelu , ze maja problem z karta i zebym im wyslal jeszcze raz numer karty ( warunek do utrzymania rezerwacji inaczej po 48h kasuja ) . Miał ktoś u nich cos takiego ? Szczerze mowiac nie mam zamiaru wysylac numeru karty - najwyżej zrobie nowa rezerwacje , ale czy to normalna praktyka w BW ?

No to sam sobie odpowiem :)
Przyjezdzam do hotelu a tam recepcjonistka mowi , ze nie ma takiej rezerwacji !!!( czyli wykasowali ) . Problem taki , że na moim koncie BW rezerwacja wciąż widoczna i nie ma żadnej anulacji . Na szczęście miałem wydrukowana rezerwacje z mojego konta i ją pokazuję w hotelu . Pani dopiero teraz odnalazła ją w komputerze i mówi , ze spoko możemy zostać tylko cena z 60e skacze do 130e !!!! Po kilku minutach przepychania się zostało przy 60e ;)
I teraz pytanie czy dostanę punkty za ten pobyt skoro w hotelu rezerwacja była anulowana pomimo iż , żadnej takiej informacji nie miałem na swoim koncie ?
Ktoś się już spotkał z takim przypadkiem ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość