Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Gru 2014 12:22 

niebieski
Cześć
Planuje z mężem i dzieckiem spędzić sylwestra w Berlinie.
Może wicie coś o koncertach lub innych atrakcjach w stolicy Niemiec?
Z góry dziękujemy za wszelką pomoc.
Pozdrawiamy Świątecznie
 Profil Relacje PM off  

Atak rakietowy na lotnisko Ben Guriona. Ryanair, Wizz Air i LOT odwołują kilkanaście lotów z i do Polski! Atak rakietowy na lotnisko Ben Guriona. Ryanair, Wizz Air i LOT odwołują kilkanaście lotów z i do Polski!
Zjeżdżalnie i słońce 🌊☀️ 4* Best Western w Bułgarii z aquaparkiem za 852 PLN Zjeżdżalnie i słońce 🌊☀️ 4* Best Western w Bułgarii z aquaparkiem za 852 PLN
#2 PostWysłany: 26 Gru 2014 12:44 

Loty: 55
Kilometry: 66 321
Impreza sylwestrowa pod Bramą Brandenburską - tutaj więcej informacji http://www.berliner-silvester.de/feiern ... ertor.html
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2014 15:01 

niebieski
Dziekuje za odpowiedz i pomoc.

Moze ktos jeszcze jakis typ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Gru 2014 15:54 

Byłem 5 lat temu pod Bramą Brandenburską na Sylwestra i powiem ,że było tak drętwo i potem tego żałowałem. Zaraz po północy dosłownie wszystko się zakończyło,zostały resztki pijanych małolatów. Na scenie koncerty tylko dla punków a w budkach jedzenie i picie w zabójczych cenach tak ok 4 e za piwo w plastyku i kiełbaski po 5 e. Powiedziałem sobie ,ze do Niemców nigdy pod chmurkę.
Natomiast polecam czeską Pragę. Można przyjechać po południu,posiedzieć i pojeść w knajpce a na ostatnie 2 godziny starego roku pójść na most karola, tam sie dopiero zaczyna i można poimprezować a i otwarte są sklepiki i knajpki gdzie można dokupić alkohol i wypić gorącą kawę ,herbate.
 PM off  

#5 PostWysłany: 27 Gru 2014 16:39 

niebieski
Bylam w 2000 czyli 14 lat temu w Pradze wiec nie bede jeszcze raz jechala. Bylo spoko ale jakos mega fajnie tez nie bylo.
Tak czy owak mam za 20euro (na nasza 3ke) hotelik wiec mysle ze zarezykuje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Gru 2014 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Anonymous napisał(a):
Byłem 5 lat temu pod Bramą Brandenburską na Sylwestra i powiem ,że było tak drętwo i potem tego żałowałem. Zaraz po północy dosłownie wszystko się zakończyło,zostały resztki pijanych małolatów. Na scenie koncerty tylko dla punków a w budkach jedzenie i picie w zabójczych cenach tak ok 4 e za piwo w plastyku i kiełbaski po 5 e. Powiedziałem sobie ,ze do Niemców nigdy pod chmurkę.
Natomiast polecam czeską Pragę. Można przyjechać po południu,posiedzieć i pojeść w knajpce a na ostatnie 2 godziny starego roku pójść na most karola, tam sie dopiero zaczyna i można poimprezować a i otwarte są sklepiki i knajpki gdzie można dokupić alkohol i wypić gorącą kawę ,herbate.

potwierdzam w 100%, byłem w Berlinie pod bramą brandenburską na sylwestra w 2012 i było bardzo kiepsko, ścisk pod sceną, koncerty takie sobie, szkoda czasu i kasy. Jedynie kebap na hauptbahnhof był bardzo dobry.
Z drugiej strony jak masz hotel za małe pieniądze, to czemu nie. Zawsze to coś innego.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Gru 2014 19:22 

beata123 napisał(a):
Bylam w 2000 czyli 14 lat temu w Pradze wiec nie bede jeszcze raz jechala. Bylo spoko ale jakos mega fajnie tez nie bylo.
Tak czy owak mam za 20euro (na nasza 3ke) hotelik wiec mysle ze zarezykuje.

Oczywiście z noclegiem i za taką kwotę ,to sam bym pojechał.Pod bramę można przejść się lub podjechać metrem na godzinę a wcześniej imprezować w pokoju i tak zakończyć i potem wyspać się.Sklepy w sylwestra czynne są do 13 i będąc w Berlinie rano zaopatrzenie można zrobić. Oprócz deptaku przy bramie duzo dzieje się nie tylko w sylwestra na Alexsander Platz i przy dworcu ZOO.
Na samym dworcu głównym podobno w nocy wszystko pozamykane już o 1
 PM off  

#8 PostWysłany: 27 Gru 2014 21:22 

niebieski
tak jak opisales pewnie zrobie, mam Hotel B1 wiec kawalek od centrum. Myslicie ze komunikacja bedzie do ktorej tej nocy?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Gru 2014 21:40 

W nocy od 23 do 5 S-bahn i U -bahn jeżdżą co ok pół godziny.Myslę że w noc sylwestrową bedzie podobnie ,jednak nie liczyłbym na te kursy ,ale napewno będą. Na weekendy w nocy nie widziałem nigdy żadnego kanara,ale pijanej chołoty owszem, z butelkami nawet wódy z rękach
 PM off  

#10 PostWysłany: 28 Gru 2014 12:03 

niebieski
Dzieki za informacje natomiast nie rozumie tego:

> jednak nie liczyłbym na te kursy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość