Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Maj 2016 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 219 763
Zwracam się do Was, forumowiczów z prośbą o rzetelną informację dot. pogody w drugiej połowie września w okolicach prowincji Phuket oraz Krabi.
Im więcej czytam, tym mniej wiem :)
Chciałabym zasięgnąć opinii kogoś, kto był akurat w tym czasie w ostatnich latach w tych regionach i może realnie przedstawić jak to wyglądało.

Zdaję sobie sprawę, że to pora deszczowa i to dość intensywna, jednak nie przeszkadzają mi codzienne opady deszczu. Pytanie tylko, czy one bardzo utrudniają życie? Czy w ogóle można liczyć na błękitne niebo podczas 14 dniowego pobytu?
Z tego co wiem, podróże na wyspy są dość ryzykowne biorąc pod uwagę porę deszczową, mogą w ogóle nie dojść do skutku, także lepszym rozwiązaniem będzie rezerwacja noclegów na stałym lądzie (o Ile o Phuket można tak powiedzieć ;) ).

Które z tych miejsc, Phuket czy Krabi będą prawdopodobnie lepszym pogodowo miejscem?
Zdaję sobie sprawę, że to trochę wróżenie z fusów, ale na podstawie doświadczeń innych chciałabym ostatecznie podjąć decyzję co do wyjazdu.
 Profil Relacje PM off  

🔥Uwaga, bardzo tanio❗🔥 Wycieczka na Maltę za 366 PLN 😱😍 W cenie loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙 🔥Uwaga, bardzo tanio❗🔥 Wycieczka na Maltę za 366 PLN 😱😍 W cenie loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem 💦👙
Ukryty klejnot Filipin 😍🌴☀️ Egzotyczna wyspa Siargao za 3031 PLN Ukryty klejnot Filipin 😍🌴☀️ Egzotyczna wyspa Siargao za 3031 PLN
#2 PostWysłany: 18 Maj 2016 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Jak zwykle polecam: http://mandalay.pl/tajlandia/pogoda/wrzesien.
Powiem tak, ja byłam miesiąc wcześniej, czyli w teoretycznie lepszym pogodowo okresie i pogoda była tragiczna a prognozy jeszcze gorsze. Szybko uciekliśmy na drugie wybrzeże. Oczywiście to nic nie znaczy, bo możesz trafić lepiej. Ale wrzesień to najgorszy pogodowo miesiąc w ogóle w całej Tajlandii.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Maj 2016 14:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A ja polecam opcji: search.php

bangkok-krabi-phi-phi-phuket-kiedy-jechac,1115,93853
tajlandia-wrzesien,1115,70547
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Maj 2016 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 219 763
Bardzo Wam dziękuję za pomoc, widziałam już te wskazane tematy :)
Finalnie chyba istnieje zbyt duze ryzyko :( prawdopodobnie będę także próbowała zorientować się w regionie wyspy Ko Samui, tam jest nieco mniejsza szansa na załamanie pogody :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość