Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lut 2014 21:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Parafianie.
Zebraliśmy się tutaj żeby wyjaśnić pewien dziwny proces zachodzący ostatnio na forum, a mianowicie:
banowanie.
o ile głośna sprawa 'ojca' Madzi na naszym forum była bezdyskusyjna o tyle mogę wiedzieć za co zbanowany został użytkownik jotodupca ?
bo mam wrażenie że ktoś przesadza z zasadami i rozsyłaniem ostrzeżeń.
Szczerze mówiąc to na problem ostrzeżeń zwróciłem 1. raz uwagę po dostaniu go samemu - za banalny błąd tj. wybranie złego działu. Dajcie użytkownikowi możliwość samodzielnej zmiany działu to będzie ok.
a tym czasem ja poprosiłem grzecznie moderatorów o zmianę na co otrzymałem ostrzeżenie. ale zgadzam się że słusznie.
chodzi mi tylko o to żebyście trochę zelżyli zasady banowania bo to ma być forum dla ludzi a nie sekta wyłudzaczy biletów (patrz: Twierdza szyfrów) (ale nie mam nic przeciwko zaplanowanym promocjom).

Panda
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎 City break na Sycylii 🌋🍝 Przedłużony weekend w 4⭐️ hotelu nad morzem za 859 PLN 😎
#2 PostWysłany: 26 Lut 2014 21:40 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
1. Co ma banerek do tematu? 2. Dostales nieslusznie ostrzezenie, jesli za zly dzial - potwierdzam. 3. Wspomniany uzytkownik nazbieral jak sadze odpowiednia pule ostrzezen. 4. Nie rozumiem przekazu z ostatniego akapitu

#3 PostWysłany: 26 Lut 2014 21:59 

Zbanowany
Szastanie ostrzeżeniami i banami to normalny etap rozwoju każdego forum. Trzeba upływu czasu, aby mianowani decydenci nasycili się i dowartościowali możliwościami, jakie daje władza. Pozostaje się z tym pogodzić i przeczekać...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:21 

Zbanowany
panda napisał(a):
mogę wiedzieć za co zbanowany został użytkownik jotodupca ?
bo mam wrażenie że ktoś przesadza z zasadami i rozsyłaniem ostrzeżeń.

Zostałem zbanowany, bo Pan Ga*z*ar nie ma poczucia humoru.
Napisałem w watku o IHG i Berlinie za 2 eurocenty, zeby sobie jakis uzytkownik rozbil namiot w hallu hotelu i zastrajkowal, ze nie chca go wpuscic do hotelu.Moglby sobie tez odbierac darmowe bigmaki z kodow promo, ktore tu sie pojawialy. Nikogo nie obrazilem, nikomu nie ublizalem, a zostalem nagrodzony banem na miesiac.
Oto odpowiedz na info o banie:
Kod:
Szanowni Panstwo,
uwazam, ze wypowiedz zamieszczona tu http://fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=81&p=345335#p345335 zostala potraktowana na wyrost. Bylo to zwykle humorystyczne potraktowanie sprawy ludzi, ktorzy serio potraktowali sprawe rezerwacji za 0.02 w berlinie. Nie mialo to zadnego zamiaru atakowania kogos itd. Nie wiem, kto mi dal ostrzezenie, w efekcje zbanowal na 30 dni, ale prosze administracje o ponowne zbadanie sprawy, bo albo ktos wstal lewa noga, albo uzytkownik f*tro ma plecy.
pozdrawiam
!jotodupca!

i ponizej info pana moderatora (wpierw akapit z postem, potem akapit z moja odpowiedza, przez ktora zstalem ukarany i na koniec krol tego forum odpisal
Kod:
byłem wczoraj, w ho. zresztą to ten sam budynek tylko podzielony na dwa hotele indygo/holi. są dobrze przygotowani do takich wizyt, oczywiście mnie zlali, zaproponowali stawkę po 101 eu za noc, ze śniadaniami [podobno to była cena obniżona o 15 %]. jak pani pokazałem ze to drogo bo przez ihg mam cenę od85 eu, wiec gdzie ta zniżka? to powiedzieli ze to ich najlepsza cena a ja mam prawo wyboru co do sposobu rezerwacji, i niema możliwości obniżenie ceny z ihg o 15 %.

nie wpuscili? skandal! ja bym na Twoim miejscu rozbil namiot w hallu i otworzyl obozowisko, protestuj! A co tam
blisko jest makdonald, poszukaj tu na forum darmowych bigmakow, mozesz mieszkac w stolycy i zyc za darmo!

W poście nie było nic co mogłoby powodować Twoją prześmiewczą reakcję. Takie posty do niczego nie prowadzą, powodują tylko zaostrzenie dyskusji. Nie chcemy takich postów na forum i takich dyskusji.
To nie pierwsza Twoja taka reakcja w zw. z czym dostałeś upomnienie i karę regulaminową.
Jest ona słuszna i niezmienialna.

pozdrawiam
Ga*z*ar

Wiec skoro jest sluszna i niezmienialna, skulilem ogon i placze dzien i noc, ze nie moge tu sie udzielac.
To czy sluszne ostrzezenie, czy nie - bez komentarza. Idac taki tokiem dawania ostrzezn i banow wykosiliby stad pol forum. Ja dalej uwazam, ze Pana Ga*z*ara ponioslo. Ale przeciez duma moderatorska nie pozwala na przyznanie sie do bledu.
Coz. Ja tu tylko klikam/sprzatam...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:32 

Zbanowany
nie mam ochoty pisac do drugiej strony, mam ja z... drugiej strony.
pewnie i tak zaraz bedzie ban na nowe konto

btw - spamowanie by wejsc do TS a moja uwaga to dwie rozne rzeczy, pragne zauwazyc.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:38 

Zbanowany
Cytuj:
korespondencja prywatna powinna być święta chyba, że druga strona się również zgadza na publikację.

Nie masz racji. Dysponentem korespondencji jest odbiorca.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
@juzniedupca

Na Pana (piszę Pana bo zostałem w dalszej części korespondencji upomniany, że zwracam się na Ty. dalszej- nieujawnionej ?!) sytuację trzeba spojrzeć szerzej niż to tutaj zostało przedstawione. To nie pierwsze Pana takie posty na Forum, które nic nie wnoszą do dyskusji a powodują tylko pyskówki między użytkownikami. Nie potrzebujemy takich dyskusji tutaj.
W momencie ostrzeżenia miał Pan już na koncie 2 inne ciągle aktualne w związku z czym z automatu został nałożony na Pana Ban zgodnie z regulaminem.
Chcemy tworzyć miejsce do dyskusji o lataniu i podróżowaniu. Nie miejsce do przepychanek słownych i rozmów o moralności i śmieszności innych. To wybór każdego z osobna czy chce skorzystać i będzie walczył o rezerwację w hotelu 5* za 8gr czy lotu do Gambii za 140zł.

Wasze obserwacje są prawidłowe. Zaostrzyliśmy od jakiegoś czasu kryteria moderacji. Jesteśmy przekonani, że w ostatecznym rozrachunku wszystkim wyjdzie to na dobre mimo początkowych kłopotów. Jak wiadomo sukces rodzi się w bólu. Zdecydowanie było to potrzebne o czym utwierdzali nas w ilości raportów użytkownicy forum.

#8 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:56 

Gaszpar napisał(a):
@juzniedupca

Na Pana (piszę Pana bo zostałem w dalszej części korespondencji upomniany, że zwracam się na Ty. dalszej- nieujawnionej ?!) sytuację trzeba spojrzeć szerzej niż to tutaj zostało przedstawione. To nie pierwsze Pana takie posty na Forum, które nic nie wnoszą do dyskusji a powodują tylko pyskówki między użytkownikami. Nie potrzebujemy takich dyskusji tutaj.
W momencie ostrzeżenia miał Pan już na koncie 2 inne ciągle aktualne w związku z czym z automatu został nałożony na Pana Ban zgodnie z regulaminem.
Chcemy tworzyć miejsce do dyskusji o lataniu i podróżowaniu. Nie miejsce do przepychanek słownych i rozmów o moralności i śmieszności innych. To wybór każdego z osobna czy chce skorzystać i będzie walczył o rezerwację w hotelu 5* za 8gr czy lotu do Gambii za 140zł.

Wasze obserwacje są prawidłowe. Zaostrzyliśmy od jakiegoś czasu kryteria moderacji. Jesteśmy przekonani, że w ostatecznym rozrachunku wszystkim wyjdzie to na dobre mimo początkowych kłopotów. Jak wiadomo sukces rodzi się w bólu. Zdecydowanie było to potrzebne o czym utwierdzali nas w ilości raportów użytkownicy forum.

Zaostrzone kryteria rezerwacji zgadzam sie...gdyby szla razem z tym lepsza jakos deali ( a nie wiekszosc przemloconych deali z PB,Wizza czy Ryana to byloby sooper). Szczegolne dzieki dla ludzi wyszukujacych i postujacych znaleziska wszelkiej masci ( za poswiecony czas i dobra wole).
Ja tez dostalem ostrzezenie za wyrazanie wlasnej opinii, bo nie pochwalam nadmiernego dziadowania, zwlaszcza ze ponad 85% rezerwacji z bledem cenowym pochodzi z PL (info od kolegi z IHG z Wawy).
Sam nie mam nic przeciwko walce, jezeli ktos uwaza ze mu sie nalezy to niech walczy, w koncu to jego sprawa...ale jezeli dochodzi do tego masowa nagonka i oglaszanie grupowe by wpisywac negatywne wpisy na np. trustyou to tego nie popieram i zdania tego bede bronil do mojego konca lub fly4free.pl :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 26 Lut 2014 22:59 

Zbanowany
Gaszpar napisał(a):
@juzniedupca

Dobrze, ze dal mi pan Pana Bana, jak pan o banie napisal.
ujawniam dalsza czesc wymiany mailowej z panem moderatorem:
Kod:
1. nie jestesmy na ty.
2. jest ona sluszna wg pana mysli.
3. jesli to jest ostra reakcja to powinien pan wykosic 1/4 tego forum. takie posty prowadza do nabijania wam kasy z reklam.
4. ide sie zbiczowac. miesiac bez ofiec  - przesrane.
5. milego dnia.

jak pisalem, jeszcze paredziesiat dni biczowania przede mna. ojej.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:01 

Zbanowany
@Eryk
Naprawde wiesz lepiej, jakie tematy sa mi obce?
Skoro uwazasz, ze nie mam racji, to podaj podstawe prawna swojego twierdzenia.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Eryk z Klaytonem bardzo dobrze pokazują co to są "pyskówki bez sensu" będą się spierać kto ma rację i kto wie lepiej przez następne 10 postów. Bardzo dobry przykład. Zostawiam go a temat zamykam.

#12 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
co do słuszności się nie wypowiadam, ale niektórym to ironia by na głowę spadła i by nie zauważyli..... poczucie humoru na tym forum zdecydowanie nie jest mile widziane... ja dostałem krechę za ironiczne stwierdzenie w temacie o apteczkach mające uzmysłowić niektórym żałosność ich zachowania ;)

ale jako również moderator na 2 forach rozumiem, że:
1. Moderator ma zawsze rację.
2. Jak nie ma racji to patrz pkt 1
i biorę na klatę, z krechą da się żyć :D

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 26 Lut 2014 23:06, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:06 

Zbanowany
najprosciej jest zamknac temat.

poczucie humoru tu jest bleee liczy sie Hit & klik.
 Profil Relacje PM off
Frosti lubi ten post.

#14 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:07 

Zbanowany
Myslalem, ze to subforum sluzy do luznych gad(t)ek. Czyz nie...?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:08 

Zbanowany
tylko to panowie moderatorowie ustalajo granice luznosci.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 26 Lut 2014 23:16 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
1. Na forum komunikujemy sie na ty - patrz regulamin
2. Regulamin forum zabrania posiadania multikont

Ostatnio edytowany przez Gaszpar, 26 Lut 2014 23:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości