Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 28 Maj 2025 11:48 

Loty: 62
Kilometry: 158 379
W połowie sierpnia wybieram się na 2 tygodnie do Indonezji. Zaczynam od Bali. Mam zarezerwowane 4 noclegi w Ubud. Dalej jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał dokładnie mój wyjazd czy Lombok i Jawa. Na razie pisałem z polecanym na forum kierowcą Made. Podesłał mi taką propozycję:
Ubud Tour 1 Tegallalang rice terrace 2 Tirta Empul temple 3 Coffee Plantation 4 Water fall ( Kantolampo, Tibumana, Tegenungan) 5 Ubud market / Ubud Palace

North West Bali tour 1.Sangeh Monkey Forest 2.Jatiluwih rice terrace 3.Ulun Danu Beratan temple 4.Sekumpul waterfall/Banyumala waterfall

Eastern Bali Tour 1.Tukad Cepung Waterfall 2.Besakih Mother temple 3.Tirta Gangga 4.Taman Ujung 5.Virgin Beach

Zażyczył sobie 50$ za dzień. Co o tym myślicie. Pierwszy raz będę w Indonezji i nie wiem jak to ugryźć. Coś zmienić?

Dalej udalibyście się na Lombok i Gili czy na Jawę?
 Profil Relacje PM off  

Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
#182 PostWysłany: 28 Maj 2025 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
LukasPi napisał(a):
Dalej udalibyście się na Lombok i Gili czy na Jawę?

Na Jawę, ale to zupełnie inne miejsca, więc zależy od osobistych preferencji i tego co chcesz robić. To trochę jakbyś zapytał czy lepiej na weekend jechać do Trójmiasta czy w Bieszczady ;)
Baark lubi ten post.
LukasPi uważa post za pomocny.

#183 PostWysłany: 28 Maj 2025 12:07 

Loty: 62
Kilometry: 158 379
Też tak myślę. Nie jestem jakimś mocnym fanem plażowania. Zresztą osoba z którą podróżuje nie potrafi pływać, więc snoorkowanie raczej odpada.
@ricinus78 a jak oceniasz program wysłany przez Made? Czy może ogarnąć samochód na własną rękę? Nie, nie jestem niedzielnym kierowcą :)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 28 Maj 2025 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 160
Kilometry: 328 890
srebrny
@LukasPi Nawet gdybyś był fanem to odradzam plażowanie na Bali. To zdecydowanie nie jest miejsce od tego :) W tym kontekście plan wydaje mi się ok, bo jest tylko jedna plaża (rozważyłbym rezygnację nawet z tego). Wydaje mi się, że nie masz w planie Tanah Lot, który pomimo, że mocno turystyczny to jest dość ikonicznym miejscem. Coffee Plantation osobiście bym odpuścił, chyba że chcesz się koniecznie napić Kopi luwak, nie mając nawet pewności, że rzeczywiście ją pijesz. Raczej nic ciekawego tam nie będzie.

Jeśli masz możliwość to rozważyłbym wypożyczenie skutera. Ja byłem dwa razy - pierwszy raz na skuterze, drugi auto z kierowcą. Wrażenia z pierwszego wyjazdu nieporównywalnie lepsze. Wtedy nie trzeba nawet specjalnie planować, tylko można "zgubić się" jeżdżąc od jednej świątyni do drugiej :)

Doświadczania z prowadzeniem auta nie mam, ale myślę, że umiejętności kierowania w Europie nie do końca ograniczają ryzyko, jeśli chodzi o wąskie uliczki i możliwość obtarcia auta, nawet nie z Twojej winy czy uszkodzenia podwozia na jakichś dziurach. Więc to już kwestia na ile dobrze ten najem masz ubezpieczony (często ubezpieczenie nie obejmuje podwozia) i chcesz ryzykować ewentualnymi nieprzyjemnościami.

#185 PostWysłany: 28 Maj 2025 13:00 

srebrny
@LukasPi
Skoro masz cztery nocki w Ubud, to zapomnij o aucie i skuterze - weź kierowcę. 50 $ to standardowa, wywoławcza cena.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość