Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Gru 2014 19:15 

Witam wszystkich, czy jest ktoś kto skorzystał z promocji: http://www.fly4free.pl/hit-gruzja-i-kat ... za-679pln/ ??
Mój wyjazd zbliża się wielkimi krokami i chciałem zapytać o to czy wymagana jest wiza przy międzylądowaniu w Baku? Zakupione bilety na trasę Tblisi - Doha są właśnie z międzylądowaniem w Baku stąd moje pytanie czy ktoś już leciał na biletach z tej promocji? Nie chcę mieć niemiłej niespodzianki na lotnisku w Tblisi stąd moje pytanie.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Lądujesz w raju podwójnie 👙🏖️🌊 Mauritius + Seszele za 3792 PLN Lądujesz w raju podwójnie 👙🏖️🌊 Mauritius + Seszele za 3792 PLN
Plażowanie bez dzieci 👒✈️ Grecja 18+ w czerwcu od 1599 PLN Plażowanie bez dzieci 👒✈️ Grecja 18+ w czerwcu od 1599 PLN
#2 PostWysłany: 03 Sty 2015 12:18 

Loty: 81
Kilometry: 147 004
niebieski
Według informacji z forum LP, jak i doświadczeń autora blogu plecak wspomnień (13h przesiadki w Baku we wrześniu 2014) wiza nie jest wymagana przy przesiadce. Choć nie są to moje osobiste doświadczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lut 2015 22:34 

Zazwyczaj w czasie międzylądowania nie opuszcza się samolotu, myślę że w Twoim przypadku jest podobnie. Wiza na 100 % nie jest wymagana
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lut 2017 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 116 097
niebieski
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie przesiadki, właśnie w Baku (GYD)
Chcę lecieć z Ankary do Lwowa, z przesiadką w Baku. Przesiadka ta trwa 27 godzin, chcę ten czas wykorzystać na jeden dzień w Baku :)
Bilet który chcę nabyć jest u jednego przewoźnika Azerbaijan Airlines (dwa loty na jednym bilecie).
Może ktoś z Was może mi powiedzieć czy muszę mieć wizę zwykłą? czy może wystarczy jakaś tranzytowa? i czy w ogóle będę mógł opuścić lotnisko? Pierwszy raz planuję taką podróż, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam :)

P.S. Czy ktoś z Was korzystał z Azerbaijan Airlines? i czemu nie ma możliwości wykupienia bagażu rejestrowanego na tej trasie? pozdro
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lut 2017 21:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kupisz wizę za 20 USD i zwiedzisz Baku przy okazji.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lut 2017 21:30 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 116 097
niebieski
Achha, czyli nie żadna tranzytowa, tylko zwykła tak? Azerbaijan Airlines są mało znane, ale nastawiłem się tylko na bagaż podręczny :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Maj 2017 12:30 

Witam, wybieram się do Iranu z przesiadką w Baku i o ile w drodze powrotniej mam tylko ok. 4 godz. między przesiadkami (wszystkie loty z Azerbaijan Airlines) więc mogę spokojnie przeczekać w tranzycie, to lecąc do Iranu mam ponad 6.5 godziny między lotami (czyli "na czysto" ok. 4h). Czy jest sens w takim czasie opuszczenie lotniska i wybranie się na miasto, żeby coś zwiedzić ? Czy jest to praktycznie wykonalne, czy raczej trzeba byłoby robić wszystko w pośpiechu ? I jeszcze pytanie : jak jest z godzinami otwarcia kantorów/restauracji na tym lotnisku ? Czy przylatując 3-4 rano jest szansa na rozsądne ceny w rozsądnym miejscu, czy trzeba czekać do rana ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Wrz 2023 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Niby 5* lotnisko w kategorii 'regional' ale doświadczenie słabe:
- zmiana ze starego terminala na nowy po rozmowie z jakimś typem przy biurku i on ocenia że tak mozesz wsiasc do wahadłowego busa
- w nowym terminalu farmazoniarze przy biurku transferowym każą czekać do 3h przed lotem wtedy wydadzą papierowe BP
- why paper is better than eBP? it is our rules. < no to tyle by bylo z 5*
- but why? you may have problems at gate to enter Lufthansa (bulshit)
- you may have problems with entering lounge.. (bullshit)
Także odprawiajcie sie apkach i jazda do salonu - wszedzie akceptują elektroBP

Siedzisz se wiec w tym korytarzu z ktorego przychodzą ludzie z samolotów.. a jeszcze przed wizami i mundurowy, czyli pogranicznik podchodzi i bucowo:
- what are you doing here? waiting for transfer
- go away from here. - Why? it is a problem. For whom? for camera. [kurtyna]
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość