Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2014 10:47 

Witam,

Zakupiłem niedawno bilet w Wizzair i zastanawiam się, czy muszę dopłacić coś za bagaż rejestrowany? Chcę mieć pewność, że będę mógł zabrać jeden taki bagaż do 32kg a nic za niego nie płaciłem. Okienko mojej rezerwacji wygląda tak:

Print screen dołączyłem do posta. Pozdrawiam

Piotrek U

Załączniki:
wizzair.jpg
wizzair.jpg [ 42.02 KiB | Obejrzany 3977 razy ]
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN All inclusive w Maroku 🏝️ 4* resort z basenami i spa 🌴 6 dni w Agadirze za 1989 PLN
Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum
#2 PostWysłany: 07 Sty 2014 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
To jest Wizzair Ukraine, bagaz rejestrowany masz wliczony w cene - nic nie trzeba doplacac.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Sty 2014 11:01 

Ok. Dzięki za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Sty 2014 21:48 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
witam
jak w temacie
wiem, że kosztuje 84 zł online, ale mogę za tyle kupić nawet w dniu wylotu rano czy np do dnia otwarcia odprawy?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Sty 2014 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
możesz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Sty 2014 21:55 

kwota za bagaż rejestrowany jest zmienna, obecnie np. jest to 84 zł, a w czerwcu np. 126 zł
 PM off  

#7 PostWysłany: 22 Sty 2014 21:56 
Awatar użytkownika

srebrny
ale to zależy od daty lotu a nie od momentu wykupienia
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Sty 2014 22:01 

zbyhu napisał(a):
ale to zależy od daty lotu a nie od momentu wykupienia

należało zmodyfikować post z lakonicznym słowem "możesz", będzie to miało większy sens bo będzie precyzyjniejsze (pytający nie podaje daty lotu i może wprowadzać w błąd, że opłata w wizzair za bagaż rejestrowany ma stałą wartość a tak nie jest)
 PM off  

#9 PostWysłany: 23 Sty 2014 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
ale lot już mam wykupiony (na 8 lutego) i cenę znam i to się nie zmieni :) tylko nie wiedziałem do kiedy można kupować w tej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lut 2014 19:39 

Witam, nie mogłem znaleźć odpowiedzi na pytanie, mam zaznaczone na bilecie że kupiłem bagaż. Teraz mam pytanie bo wiem że Ryanair dodawał kolejny jak by bilet do bagażu rejestrowanego... Czy tutaj w Wizzair niema nic? tylko podchodzę do odprawy na ponad godzinę wcześniej przed odlotem i pcham torbę i przechodzę razem z nią ? Dziękuję za odpowiedź...

Ostatnio edytowany przez Zeus, 17 Lis 2014 16:52, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Lut 2014 19:49 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
What? Jaki bagaż kupiłeś? Na pewno rejestrowany? Jeśli w rubryce Bagaż masz napisane: "Bagaż: 1" to tak :) Nie wiem co masz na myśli pisząc:

dawid503 napisał(a):
tylko podchodzę do odprawy na ponad godzinę wcześniej przed odlotem i pcham torbę i przechodzę razem z nią ?

Gdzie chcesz pchać tę torbę? Mając bagaż rejestrowany musisz go zdać w punkcie odbioru bagażu najpóźniej 40 minut przed planowanym odlotem. Masz to napisane na bilecie. Tak też zrób.

#12 PostWysłany: 03 Lut 2014 19:52 

http://airport.wroclaw.pl/pasazer/na-lo ... -po-kroku/
 PM off  

#13 PostWysłany: 03 Lut 2014 20:07 

Bagaż musisz nadać w stanowisku check-in. Jest zamykane zazwyczaj na 40 minut przed planowanym odlotem.
 PM off  

#14 PostWysłany: 03 Lut 2014 20:29 

tak, mam napisane Bagaż 1 :) ok dzięki wielkie za informacje.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#15 PostWysłany: 28 Mar 2014 23:37 

Loty: 40
Kilometry: 80 330
Jeżeli nie wybrałem żadnego bagazu to czy mogę już po opłaceniu rezerwacji wykupić bagaż rejestrowany?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 28 Mar 2014 23:40 

aldam napisał(a):
Jeżeli nie wybrałem żadnego bagazu to czy mogę już po opłaceniu rezerwacji wykupić bagaż rejestrowany?

Oczywiście, że TAK
logujesz się na swoje mywizz, następnie moje rezerwacje i dodaj usługi
 PM off  

#17 PostWysłany: 22 Maj 2014 00:45 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Mam pytanko odnośnie przewozu plecaków w bagażu rejestrowanym. Tj. czytałem gdzieś kiedyś, że możliwe jest przewiezienie dwóch plecaków turystycznych w jednym rejestrowanym wkładając je do torby np. dużej z ikei. Pracownicy na lotnisku nie czepiają się o to? Wybaczcie, może ta kwestia jest oczywista, ale nie leciałem nigdy z rejestrowanym, więc wolę zapytać.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Maj 2014 00:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Tu czytaj: viewtopic.php?f=228&t=27938
Jak widać przechodzi. Też zamierzam tak lecieć za jakiś czas :)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Maj 2014 00:50 

będzie ok o ile ilości i zawartość będzie zgodna z przepisami, co najwyżej by nie było ci głupio i masz z tym problem obwiąż bagaż rejestrowany folią ;)
 PM off  

#20 PostWysłany: 22 Maj 2014 00:54 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Możesz mieć jedną sztukę bagażu, więc aby przewieźć więcej niż jeden plecak musisz je dobrze ze sobą złączyć, tak aby nie było możliwości, że z jednego bagażu nagle robią się dwa. Włożenie dwóch plecaków do torby z Ikei moim zdaniem nie spełnia tych kryteriów, bo przekręcenie torby spowoduje wypadnięcie plecaków. Ja przewoziłem dwa plecaki z przytroczonymi czeterema karimatami, ale wszystko było ze sobą dobrze powiązane i jeszcze dla estetyki obwiązane folią kuchenną :) Pracownicy w check-in kazali taki twór bagażowy zanieść do stanowiska z bagażem niewymiarowym i jedyne o co pytali, to czy konstrukcja jest stabilna.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości