Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: walizka kabinowa
#101 PostWysłany: 14 Maj 2012 11:21 

niebieski
dawciol napisał(a):
ja kupiłem przedwczoraj ją w Tesco, firma "CONIN". Stelaż rączki jest na zewnątrz, czyli w środku nie tworzą się pagórki ;p

ja mierzyłem i wg mojej miary wychodziło 53x35x17 - kosztowała 19,99. Do wyboru były 3 kolory: czarny, granatowy i czerwony. Co prawda, jakościowo dość słaba, ale za 20 zeta, niech się rozleci po kilku wojażach. Oprócz komory głównej, na zewnątrz ma dość obszerną kieszeń, oraz w środku na otwieranej klapie.

W 2008 miałem uszkodzony poważnie bagaż rejestrowany. Przy pisaniu reklamacji i oględzinach walizki, osoba przyjmująca reklamację westchnęła i zaproponowała mi od ręki wymianę na nową walizkę (CONIN właśnie) - może dlatego, że leciałem w C.
Niemniej jednak po JEDNYM nadaniu tej walizki, kółka nie nadają się do normalnego użytkowania - WIELKA CHAŁA jest ten CONIN!!!

Tyle moich subiektywnych odczuć na temat ich produktów.
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy na Zakintos 🏝️🌞 4* hotel z all inclusive przy samej plaży za 2299 PLN Greckie wczasy na Zakintos 🏝️🌞 4* hotel z all inclusive przy samej plaży za 2299 PLN
Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi Cypr na przedłużony weekend za 589 PLN 🏝️🌞 Loty do Pafos + ⭐⭐⭐ noclegi
#102 PostWysłany: 14 Maj 2012 11:43 

mileq napisał(a):
dawciol napisał(a):
ja kupiłem przedwczoraj ją w Tesco, firma "CONIN". Stelaż rączki jest na zewnątrz, czyli w środku nie tworzą się pagórki ;p

ja mierzyłem i wg mojej miary wychodziło 53x35x17 - kosztowała 19,99. Do wyboru były 3 kolory: czarny, granatowy i czerwony. Co prawda, jakościowo dość słaba, ale za 20 zeta, niech się rozleci po kilku wojażach. Oprócz komory głównej, na zewnątrz ma dość obszerną kieszeń, oraz w środku na otwieranej klapie.

W 2008 miałem uszkodzony poważnie bagaż rejestrowany. Przy pisaniu reklamacji i oględzinach walizki, osoba przyjmująca reklamację westchnęła i zaproponowała mi od ręki wymianę na nową walizkę (CONIN właśnie) - może dlatego, że leciałem w C.
Niemniej jednak po JEDNYM nadaniu tej walizki, kółka nie nadają się do normalnego użytkowania - WIELKA CHAŁA jest ten CONIN!!!

Tyle moich subiektywnych odczuć na temat ich produktów.

z tym, że ja nie latam zbyt często, a tą walizkę będę używał jako bagaż podręczny, wiec mam nadzieje, że tak szybko się nie zniszczy ;-)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 14 Maj 2012 11:49 

@luki - te walizki sa już w lidlu w sprzedaży byłem ja oglądnąc bo sam szukam czegoś takiego ale niestety wymiary podane w folderze mijają sie z rzeczywistościa zwłaszcza głębokość jest większa niż 22cm (z kółkami może i więcej).
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 14 Maj 2012 12:15 

niebieski
dobrze ,że piszesz.Nie wiem po co tak reklamują skoro to jest nieprawda.Sam wybrałem się z metrem do Lidla,ale u nas już ich nie było. Może dlatego jest za głęboka bo można ją poszerzyć

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 14 Maj 2012 18:28 

masky napisał(a):
@luki - te walizki sa już w lidlu w sprzedaży byłem ja oglądnąc bo sam szukam czegoś takiego ale niestety wymiary podane w folderze mijają sie z rzeczywistościa zwłaszcza głębokość jest większa niż 22cm (z kółkami może i więcej).

Ile dokładnie wynosi różnica, mierzył może ktoś jeszcze? Bo te pare cm (2-3 cm) z tego co pisza ludzie na forum bez problemu sie w koszyku miesci, a walizka jest naprawde świetna
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 14 Maj 2012 18:43 

@thomek205 - kosze ryanair są większe i powinna wejść ale wizzair już ma bardzo mocna zbliżone do wymiaru 55x40x20.
Ale czytałem gdzies tu na forum że na niektórych lotniskach zdarzają się kontrole bagażu pdręcznego przy pomocy kartonowego pudełka o idealnych wymiarach 55x40x20 a wtedy klapa.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 14 Maj 2012 21:36 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
W Hiszpanii (przynajmniej w BCN i PMI) kontrole wstępne odbywają się w takich kartonowych pudełkach.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 14 Maj 2012 21:39 

Kupiłem dzisiaj tę walizkę z lidla. Rzeczywiście wymiary odbiegają od tych w gazetce, tzn. tylko głębokość. Przy niezapakowanej walizce ten wymiar to około 21cm. Jeżeli nie wypcha się jej po brzegi, to spokojnie powinna przejść. Zawsze można spiąć ją pasami - np. też z lidla (2szt. za 19,90).

Ogólnie walizka dosyć porządnie wykonana. Rączka się nie telepie, a materiał wygląda na wytrzymały. W środku jest dużo kieszonek i przegródek.

#109 PostWysłany: 16 Maj 2012 09:31 

olof napisał(a):
Kupiłem dzisiaj tę walizkę z lidla. Rzeczywiście wymiary odbiegają od tych w gazetce, tzn. tylko głębokość. Przy niezapakowanej walizce ten wymiar to około 21cm. Jeżeli nie wypcha się jej po brzegi, to spokojnie powinna przejść. Zawsze można spiąć ją pasami - np. też z lidla (2szt. za 19,90).

Ogólnie walizka dosyć porządnie wykonana. Rączka się nie telepie, a materiał wygląda na wytrzymały. W środku jest dużo kieszonek i przegródek.

Możesz podać jaką ma wagę?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 16 Maj 2012 20:24 

Ne metce podane jest 3,3kg. Według moich pomiarów na wadze kuchennej wychodzi równe 3kg.

#111 PostWysłany: 16 Maj 2012 21:07 

olof napisał(a):
Ne metce podane jest 3,3kg. Według moich pomiarów na wadze kuchennej wychodzi równe 3kg.

dzieki, ja właśnie wróciłem z lidla i na ich wadze bylo dokładnie 3,020 :-)
wymiary ok tylko głębokość 21, 22 cm ale sie da ją ścisnąć, więc wydaje mi się, że do kosza ryana wejdzie na 99%
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 16 Maj 2012 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 278 766
niebieski
Cytuj:
dzieki, ja właśnie wróciłem z lidla i na ich wadze bylo dokładnie 3,020
wymiary ok tylko głębokość 21, 22 cm ale sie da ją ścisnąć, więc wydaje mi się, że do kosza ryana wejdzie na 99%

Mam taka walizkę, która własnie na głębokość ma te nieszczęsne 21 cm, a do tego jest sztywna więc się nie dopcha do 20cm. I powiem wam, że o ile do kosza ryana wchodzi gładko, to kosz wizza już jest dla niej wyzwaniem nie do pokonania.
Strasznie ciężko znaleźć taka idealną walizkę w rozsądnej cenie. Niby na metce wymiary ok, ale jak już weźmiemy miarkę to wychodzi na to, że jak się na taką zdecydujemy to ryzykujemy dopłatę za ponadwymiarowy bagaż.

#113 PostWysłany: 17 Maj 2012 07:50 

niebieski
I ta waga w dodatku. Niby tania walizka to powinna być z byle czego.A tutaj taka waga

Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 02 Cze 2012 19:00 

BoaVista napisał(a):
Masakra z tą kabinówką :roll:
Pojechałam dziś do Maximusa bo tam dużo i tanio.
No i rzeczywiście - dużo, tanio i niewymiarowo chociaż dla Chińczyka 23cm=20cm, jeden nawet krzyczał, że wymyślam sobie :D
Zaczynam panikować bo stara walizka się zużyła a kolejny wyjazd tuż tuż. Nie mam pojęcia gdzie szukać ładnej, wymiarowej i niezbyt drogiej

Widziałem ostatnio całkiem fajne w Carrfour. Wymiary ok, ceny są śmieszne, co się pewnie na jakość przekłada ale na parę wyjazdów powinna starczyć....
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 09 Cze 2012 21:51 

Czy przy tych cenach, o których tu piszecie warto się porywać na walizkę z Tchibo?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 14 Cze 2012 12:25 

W Tesco jest malutka walizka bodajże za 35zł
Zmieści się każdym koszu ;)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 16 Cze 2012 11:17 

W realu aktualnie mają w gazetce ofertę walizek - również tych mniejszych. ;)
Image
Image
Tylko trzeba się śpieszyć - promocja jest od dwóch dni a w Białymstoku już walizek w rozmiarze kabinowym nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 26 Cze 2012 11:09 

niebieski
Oglądałem tą walizeczke w Lidlu za 99zl tym razem. Nie ściskając jej ma 23-24cm. Niepotrzebnie zrobili przegrodę niby powiększającą. Moja walizka z samsonita ma równiutkie 20cm i tak powinno być,ze wszystkimi plastikami itp

Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 28 Cze 2012 17:59 

Oglądałem walizkę Zifel w Leclercu za 110zł, waży 2,7kg. Jest niby dedykowana jako walizka kabinowa. Grubość i szerokość jest okej (odpowiednio 20cm i 34 lub 37cm, nie pamiętam). Zastanawiam się nad wysokością, bo razem z kółeczkami i plastikami ma w najdłuższym miejscu jakieś 55,5cm, góra 56cm. Czy koszyki Ryana i Wizzaira mają 1-2cm luzu i wejdzie bez problemów coś nieco większego, powiedzmy na wysokość 56cm?

#120 PostWysłany: 29 Cze 2012 08:53 

Do kosza ryana wejdzie, ale do wizza może być kłopot.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 3 gości