Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Azory
#1 PostWysłany: 09 Kwi 2015 18:41 

niebieski
Czy możecie polecić sprawdzone przez Was hotele ze śniadaniem (** lub ***), mogą być też kwatery prywatne :
Ponta Delgada - 4 noclegi na początku pobytu, 3 noclegi na końcu pobytu na wyspach,
Faial - 3 noclegi,
Pico - 2 noclegi,
Sao Jorge - 2 noclegi...
 Profil Relacje PM off  

🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴 🌺 Sri Lanka w pełnej krasie od 2853 PLN 🐘 Loty Lufthansą z 4 miast i 4* hotel 🏨✨🌴
🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯 🚨 Zabierz rodzinę na ferie do słonecznej Portugalii 🇵🇹🏖️ Tygodniowy pobyt w 4* hotelu za 879 PLN 🤯
 Temat postu: Re: Azory
#2 PostWysłany: 11 Kwi 2015 08:29 

niebieski
Czy był ktoś w tym hoteliku na Pico ? Proszę o ewentualne opinie.
http://www.booking.com/hotel/pt/residen ... m=31026601
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Maj 2015 12:39 

niebieski
Podbijam temat.
Jakie hotele w Ponta Delgada możecie polecić? Lecę pod koniec czerwca i jakieś info w tym temacie byłoby przydatne przy wyborze hotelu

#4 PostWysłany: 26 Maj 2015 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 221
Kilometry: 376 269
Pewnie najtanszy nocleg (poza lotniskiem [sprawdzone - mozna]) w Ponta Delgada - Pousada de Juventude de Ponta Delgada. Zatrzymalem sie tam na 2 noce, warunki jak to w tanim mlodziezowym hostelu. Ceny w sezonie 17Eur
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Maj 2015 11:43 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
Próbował ktoś z namiotem? Można się rozbijać gdzie się chce?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Cze 2015 11:57 

niebieski
Czy ktoś nocował w hotelu Alcides w Ponta Delgada? Proszę o opinie. Czy alternatywnie możecie polecić kogoś na Sao Miguel na AIRBNB?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Cze 2015 19:08 

Zrobiłam rezerwację ale jeszcze nie korzystałam przez AIRBNB https://www.airbnb.pl/rooms/2056802 , wydaje się, że oferta korzystna i atrakcyjna.
 Profil Relacje PM off
wulkan uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 08 Cze 2015 23:21 

Wśród różnych opcji wybraliśmy hotel Residencial Sete Cidades w Ponta Delgada. Byliśmy zadowoleni. Rezerwację robiliśmy przez Hotels.com z racji, że było taniej niż przez booking. Na miejscu mieliśmy śniadania (codziennie dostawaliśmy pyszne "bolo levedo", więc czegoż to więcej chcieć ;)) i duży parking do dyspozycji za budynkiem, co też się sprawdziło przy wynajmie samochodu. Lokalizacji była ok, ok 10 min do centrum/przystanku autobusowego, więc nam pasowało. Może nie najtaniej, ale nie było też jakoś specjalnie drogo. Polecamy w każdym razie :)

-- 08 Cze 2015 23:27 --

Na Pico nocowaliśmy w http://www.villadamadalena.com/index.php?lang=EN To był najdroższy nasz hotel, ale warunki też były luksusowe! Pokoje zadbane, z balkonem i bajecznym widokiem na wyspę Faial. Ach... było cudownie :) Śniadania ok, hotel ma bardzo kameralny charakter (w budynku jest może ok 10 - 15 pokoi), do centrum blisko. Gdyby ktoś się zdecydował, polecam rezerwację przez stronę internetową obiektu (jest taniej, niż przez booking).

-- 08 Cze 2015 23:33 --

Na Terceirze nocowaliśmy w pensjonacie Casa de Hospedes Isaias. Był naprawdę tani (wyszło ok 50 zł/os/noc), z dostępem do kuchni + swoją łazienką. Do centrum nie było daleko, w kwestiach czystości też było ok. Wifi różnie działało, ale pocztę można było sprawdzić. Polecam dla tych, którzy szukają min komfortu + niską cenę :)
 Profil Relacje PM off
raku lubi ten post.
wulkan uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 11 Cze 2015 02:15 

skąd i po ile mieliście samochód na Sao Miguel?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Cze 2015 13:00 

jaka obecnie jest z pogodą na Sao Miguel, chodzi mi o temperature odczuwalną?
pakować długie spodnie i bluzy?
z tego co w sieci pokazuje to jest tam teraz około 20 st C, tylko zastanawiam sie czy tam odczuwalna będzie wyższa od słońca czy niższa od wiatrów?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Cze 2015 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Wróciłem w niedzielę. Generalnie cały czas jest ciepło aczkolwiek bardzo często są dni pochmurne, także z opadami. W Ponta, czy ogólnie na wybrzeżu słońce, a w górach mgła. W sobotę w ciągu 3h zaliczyłem kolejno: 12, 27 i 19 stopni w zaleznosci od polozenia. Dlugie spodnie do rozważenia, bluza obowiązkowo.
siara lubi ten post.

#12 PostWysłany: 11 Cze 2015 14:49 

niebieski
@Tom K
A jak wrażenia z Rajdu? Mozemy spodziewac sie jakiejś relacji? :)

Wszystkim polecam obejrzenie tych zdjęć, o których poniżej wspomina Tom. Jeśli ktoś pamięta jego relację z WRC Rally Jordan to tym razem też się nie zawiedzie - genialne!

Ostatnio edytowany przez JSP, 11 Cze 2015 15:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Cze 2015 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
@JSP Relacja do rozważenia:) A Rajd super, jedne z piękniejszych odcinków na świecie z Sete Cidades na czele. Galeria wisi już na portalach tematycznych:)
JSP lubi ten post.

#14 PostWysłany: 24 Cze 2015 12:25 

ja polecam Hotel Ponta Delgada w Ponta Delgada
rezerwacja przez stronę http://emea.venere.com/
można trafić dobrą promocję często są kupony -15%
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Cze 2015 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Podbijam pytanie o spanie w namiocie

Widzieliście kogokolwiek tak spędzającego noc ? Można się rozbijać legalnie i czy są do tego dobre miejsca ?

Ewentualnie spanie w śpiworze w samochodzie ? ( Wiem że Troche hardcore ale chcę uniknąć kosztów)

#16 PostWysłany: 30 Sie 2015 04:05 

Na wyspie są bodajże 4 kempingi. Spaliśmy w jednym z nich przez dwie noce. Quinta das Laranjeiras http://azorescamp.com/ . Wypożyczyliśmy tam również namiot (8 eur za osobę, 5 eur za wypożyczenie namiotu, parking za darmo). Facet, który to prowadzi ma kilka reguł, ale przez to wszystko jest dobrze zorganizowane i człowiek dobrze się tam czuje.

Co do spania na dziko. Moim zdaniem możliwe, w niektórych miejscach są znaki, że jest zakaz rozbijania namiotów. Zakładam, więc że kiedy nie ma znaku to można. Chociaż na tej stronie znalazłem informację, że spanie na dziko jest nielegalne. http://www.azores.dk/Egenerelt.htm#Where%20to%20stay: Grozi mandatem 500 EUR.
Cytuj:
Please note that from 2002 it is forbidden to camp outside this campsite area. You could get a fine as big as up to 500 EURO. This is to protect the environment and to avoid pollution.

Przyznam, że podczas 8 dniowego pobytu na Sao Miguel nie widziałem nikogo na dziko z namiotem, ale tam jest ogólnie mało ludzi:) Jadąc drugi raz byłbym w stanie zaryzykować, chociaż pobyt na wyżej wspominanym kempingu jak najbardziej rekomenduje i jest to sensowna opcja budżetowa.

Pozatym spaliśmy na airbnb jak coś to mogę podać namiary na prv. Mam 3 miejscówki do polecenia.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#17 PostWysłany: 01 Wrz 2015 17:03 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
wulkan napisał(a):
Czy ktoś nocował w hotelu Alcides w Ponta Delgada? Proszę o opinie.

my nocowalismy 1 noc kilka dni temu. Hotel standardem dopowiada 2 gwiazdkom czyli jest wszystko co trzeba ale szalu nie ma) a lazienka nawet 3* ;-) Obsluga za to na 5+ ;-) Lokalizacja bardzo dobra- blisko do portu :) Hotel oferuje pomoc w transferze z lotniska (10eur) i w wynajmie auta (w tzw. wysokim sezonie bylo to 50EUR z SDC/dzien).

Kolejne kilka nocy spedzilismy w http://www.casasdofrade.com/sobre-as-ca ... hp?lang=en
jesli komus nie przeszkadza lokalizacja na wschodzie wyspy i nie szuka bardzo budzetowego noclegu to goraco polecam. widoki z domku/'tarasu' niezapomniane ;-)
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#18 PostWysłany: 03 Wrz 2015 16:53 

niebieski
Ja nocowałem w czerwcu b.r. :) i polecam. Moja opinia jest podobna do muguete.
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#19 PostWysłany: 23 Paź 2015 08:38 

niebieski
danlub napisał(a):
Pewnie najtanszy nocleg (poza lotniskiem [sprawdzone - mozna])
Na lotnisku obecnie spać nie można - wprawdzie gdzieś na sleepingairports piszą że pozwalają zostać w środku mimo że zamykają lotnisko, ale to raczej nieaktualne info. Ochrona grzecznie wyprasza - mimo drobnych negocjacji nie pozwalają zostać wewnątrz w godzinach zamknięcia ( chyba 0:00-04:00). Natomiast jest fajna miejscówka na namiot naprzeciw lotniska, ładnie schowana za krzakami;)

Załączniki:
IMG_20151017_064309.jpg
IMG_20151017_064309.jpg [ 221.36 KiB | Obejrzany 9925 razy ]
 Profil Relacje PM off
wersus79 lubi ten post.

#20 PostWysłany: 23 Paź 2015 11:02 

niebieski
W Ponta Delgada na Sao Miguel korzystałem z airbnb oraz w H.Alcides, natomiast w Horta na Faial tylko z airbnb. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość