Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: LOT Upgrade
#1 PostWysłany: 22 Lut 2014 20:11 

Loty: 83
Kilometry: 204 734
Nie udało mi się znaleźć takiego tematu na forum, mam nadzieję, że go nie przeoczyłem.

Na stronie LOTu jest obszerny opis usługi LOT Upgrade wraz z jej regulaminem, jednak nie ma żadnej wzmianki o tym gdzie możną tą usługę zamówić (zalicytować). Czy to możliwe, że nie jest jeszcze aktywna? Byłoby szkoda, bo akurat lecę do Madrytu za tydzień i chciałbym obstawić 50-100 pln na upgrade.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
 Temat postu: Re: LOT Upgrade
#2 PostWysłany: 22 Lut 2014 20:15 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
tylko na lotach 787 jest taka możliwość ma być na wszystkich lotach w formie licytacji ale póki co nie wdrożyli jeszcze tej zmiany

#3 PostWysłany: 22 Lut 2014 20:20 

Loty: 32
Kilometry: 53 302
ze strony Lotu
LOT Upgrade jest dostępny na rejsach LOT-u między Warszawą a Paryżem, Madrytem, Larnaką, Atenami, Tel Awiwem, Barceloną, Tibilisi, Pekinem.
Do złożenia oferty w programie LOT Upgrade zostaniesz zaproszony w ostatnim stadium zakupu biletu na stronie lot.com.
Jak działa LOT Upgrade?

Krok 1: Wpisz kwotę, którą chciałbyś zapłacić za upgrade.
Krok 2: Wprowadź dane swojej karty kredytowej. Karta kredytowa będzie obciążona tylko w przypadku kiedy Twoja oferta zostanie zaakceptowana..
Krok 3: Tu możesz sprawdzić i poprawić swoje dane a następnie je potwierdzić. Poprawne zgłoszenie Twojej oferty zostanie potwierdzone e-mailem.
Krok 4: Do 48 godzin przed rozpoczęciem podróży otrzymasz e-mail z informacją czy Twoja oferta została przyjęta.
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Lut 2014 03:44 

Sęk w tym, że te bilety bukowałem przez Tripstę, ale zgodnie z regulaminem usługi nie wyklucza to z możliwości skorzystania z upgrade'u. Przytocze takze 5. punkt regulaminu: "Pasażer akceptuje, że Oferta jest dostępna do przyjęcia przez Linie w dowolnym czasie przez okres do 48 godzin przed rozkładową godziną wylotu. Złożoną Ofertę można zmodyfikować lub anulować, o ile nie została jeszcze przyjęta przez Linie jednak nie później niż 72 godziny przed rozkladową godziną wylotu. ". Gdzie w takim razie mogę zmieniać moją "ofertę"?

#5 PostWysłany: 23 Lut 2014 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
jacek69 napisał(a):
Eryk napisał(a):
nie znalazłem nigdzie info jaka jest "statystyczna" kwota wygrywająca?

I nie znajdziesz, gdyz taka informacja, psula by biznes lotowi.
Choc interesujaca bylaby taka informacja.

Na odcinkach do 2 godzin spróbowałbym do 150zł w jedną stronę, na dłuższych typu MAD - 200zł, za Dreamlinera do Pekinu spróbowałbym 700zł. Może na tym Forum jest jakiś pracownik LOTu, który nam zdradzi, jak ludzie licytują?

Ostatnio edytowany przez BusinessClass, 25 Lut 2014 12:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Lut 2014 11:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Upgrade nie jest oferowany na loty do USA. Jedyny lot 787 z taką możliwością jest do/z Pekinu.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lut 2014 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
To tylko było takie przypomnienie dla piszących, że nikt się nie podzieli swoimi doświadczeniami upgrade'u do USA czy Kanady :).

Ostatnio edytowany przez mezzo, 23 Lut 2014 12:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lut 2014 11:36 

Usługa jest na tyle nowa lub niewdrożona w pełni, że w samym Locie nie wiedzą co i jak. Napisałem maila na info@lot.pl i dostałem odpowiedź, że funkcja upgrade powinna być dostępna po wyświetleniu rezerwacji w zakładce "moje rezerwacje". Z kolei osoba na infolinii poinformowała, że o upgrade można aplikować tylko przez stronę airkiosk.lot.pl i tylko wtedy, kiedy akurat taka usługa jest oferowana. A dzieje się to okresowo i teraz nie ma możliwości upgrade'u na żadne loty...

#9 PostWysłany: 20 Mar 2014 16:21 
Awatar użytkownika

niebieski
LOT próbuje zapełniać fotele w klasie biznes.
Dzisiejszy mailing:

Podróż w klasie biznes teraz w zasięgu ręki
- już od 300 PLN w jedną stronę
Dzięki nowej usłudze LOT Upgrade sam decydujesz, ile chcesz zapłacić za podwyższenie klasy podróży. Złóż ofertę, a my minimum 48 godzin przed planowaną podróżą poinformujemy Cię, czy zrealizujemy usługę i czy będziesz mógł cieszyć się z udogodnień klasy biznes.

Jeśli kupujesz bilet na lot.com, zaprosimy Cię do LOT Upgrade zaraz po zakończeniu transakcji. A jeśli korzystasz z biura podróży, biura LOT lub Call Centre – po prostu wejdź na http://www.lot.com/pl/pl/moja-rezerwacja i sprawdź, czy możesz dokupić LOT Upgrade.

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 21 Mar 2014 01:30, edytowano w sumie 1 raz
Przeniesione do właściwego wątku
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Mar 2014 01:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Sprawdzając na stronie LOT wychodzi, że kupując bilet dla trasy WAW-JFK-WAW różnica między Economy a Premium Economy to około 1000 zł za odcinek. Zakładam, że w LOT Upgrade będzie taniej...

Można dodać, że:
- pasażerowie z biletami economy (tylko z biletami w klasach: P, A, R) > możliwy upgrade do premium club.
- pasażerowie z biletami premium club (klasy: Y, B, M, E, H, K, Q, T, S, V, W) > możłiwy upgrade do elite club.

"LOT Upgrade jest dostępny:
- na lotach długodystansowych pomiędzy Warszawą a Pekinem, Nowym Jorkiem, Chicago i Toronto
- na lotach krótkodystansowych pomiędzy Warszawą a Atenami, Barceloną, Larnaką, Madrytem, Paryżem, Tbilisi, Tel Awiwem, Erywaniem, Moskwą, Bukaresztem, Pragą, Stambułem, Londynem, Mediolanem, Amsterdamem, Hamburgiem, Wiedniem, Brukselą."

#11 PostWysłany: 21 Mar 2014 02:20 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
Mam 2 loty Waw-LHR i nie mam nigdzie opcji tego Upgrade. Możecie przesłać jakiś screen?

#12 PostWysłany: 21 Mar 2014 05:17 
Awatar użytkownika

Loty: 1008
Kilometry: 2 185 395
niebieski
mezzo napisał(a):
Upgrade nie jest oferowany na loty do USA. Jedyny lot 787 z taką możliwością jest do/z Pekinu.

Witam, jechalem wlasnie do JFK, upgrade byl mozliwy z economy do premium economy, 700 PLN.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Wrz 2014 20:13 
Awatar użytkownika

hej,

właśnie wczoraj leciałem z waw-jfk i zapłaciłem 670zł za upgrade do premium, tylko babka powiedziała mi, że punkty policzą jak za economy. Na bilecie mam klase T, więc słabo.

Jest jakaś możliwość, żeby policzyli za premium?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Wrz 2014 09:35 
Awatar użytkownika

niebieski
wloczykij2 napisał(a):
hej,

właśnie wczoraj leciałem z waw-jfk i zapłaciłem 670zł za upgrade do premium, tylko babka powiedziała mi, że punkty policzą jak za economy. Na bilecie mam klase T, więc słabo.

Jest jakaś możliwość, żeby policzyli za premium?

tak, kupić bilet w premium :)
 Profil Relacje PM off
zbyhu lubi ten post.

#15 PostWysłany: 03 Paź 2014 12:46 
Awatar użytkownika

Upgrade zakupilem na tranzycie.

Nie rozumiem, czyli taki zakup nie jest tym samym, jakbym kupil odrazu w premium?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Paź 2014 12:51 

Nie jest, dostajesz lepsze warunki, ale mile się rozliczają według klasy taryfowej, w której kupiłeś początkowo bilet.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Paź 2014 12:57 

Loty: 31
Kilometry: 47 622
wloczykij2 napisał(a):
Upgrade zakupilem na tranzycie.

Nie rozumiem, czyli taki zakup nie jest tym samym, jakbym kupil odrazu w premium?

Cena w premium jest wyższa niż bilet economy + upgrade więc mile liczone z podstawy, chociaż widziałem kilka wpisów gdzie po reklamacjach liczone były punkty z Y+
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 03 Paź 2014 19:45 
Awatar użytkownika

Troche lipnie wtedy, bo latam po swiecie przynajmniej raz w miesiacu, a firma rezerwuje zawsze economy, moge zawsze te kilka stow doplacic, ale zeby liczyli mile w odpowiedniej kategorii :D

Wiecie moze czy w AF albo LH mozna zrobic upgrade z economy do bisnes, bo w LOT wlasnie max o jedno oczko do premium?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 25 Maj 2015 15:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Odświeżę trochę temat:

Bilety zakupione 2 miesiące temu bezpośrednio na stronie LOT.com, dziś dostałem maila o możliwości upgrade'u. Wcześnie próbowałem sam sobie sprawdzić, na stronie LOTu przez zakładkę upgrade i wychodziło, że jest to niemożliwe dla moich biletów. Dziś przez link z maila propozycja się ukazała, a wygląda tak:

GDN-WAW: oczywiście nie ma na co upgrade'ować;
WAW-JFK: można przeskoczyć zarówno na Premium, jak i na Biznes - za Premium minimalna kwota jaką można wbić to 500zł, a na Biznes 2000zł;
JFK-WAW: podobnie jak wyżej, z tym że za Premium minimum 600zł, a za Biznes również 2000zł;
WAW-BUD: tu oczywiście tylko Biznes - minimalna stawka to 300zł.

Nie mam pojęcia, czy te minimalne stawki są takie zawsze, czy np uwzględniają one to co inni już dali i jest to minimalne realna stawka jaka na chwilę obecną jest możliwa do zaakceptowania...

Wygląda to tak (suwaczki ustawione są na 0, ale przesuwając je wbijamy ofertę - wg minimów wypisanych powyżej):

Załączniki:
Zrzut ekranu 2015-05-25 o 13.25.01.png
Zrzut ekranu 2015-05-25 o 13.25.01.png [ 405.49 KiB | Obejrzany 25494 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
BusinessClass uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 27 Maj 2015 11:58 

niebieski
Za kilka dni moja siostra będzie leciała z Toronto do Warszawy, za kolejne dwa tygodnie powrót do Toronto.
Spróbowałem wziąć udział w aukcji. Wybrałem tylko odcinek do Polski, ze względu na to, że to będą godziny nocne i przynajmniej siostra lepiej pośpi czy tam spędzi powrót.
Minimalna cena upgrade'u do Economy Premium to 600 złotych. Na powrotny rejs z Warszawy do Toronto podobna.
Tak się zastanawiam, od czego zależy ta minimalna cena? Od tego, że może ktoś już podbił stawkę?
Szymon z Poznania miał minimalną cenę 500 złotych.
LOT na razie wysyła maile podgrzewające atmosferę w aukcji, zachęca do podniesienia stawki :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 199 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 7 gości