Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2024 08:43 
Awatar użytkownika

platynowy
Mamy zbiorcze wątki dot. praw pasażera w przypadku opóźnienia lub odwołania lotu, ale przed, w trakcie lub po podróży lotniczej zdarzają się też inne szeroko rozumiane niedogodności wywołane przez przewoźników. Jest kilka wątków opisujących indywidualne przypadki (np. odszkodowanie-za-niedzialajace-ife-czarter,1498,176424 i klm-skarga-a-brak-odszkodowania,1498,174344), a myślę, że warto, by był jeden wątek na dyskusję na ten temat.

Na początek, ku pokrzepieniu wrzucam link do świeżego wpisu na LL, w którym opisano zakończoną sukcesem, ale mozolną walkę z LH w sprawie niedziałającego fotela w kl. biznes:

https://loyaltylobby.com/2024/09/22/com ... ims-court/

(na marginesie dodam, że też korzystałem z usług prawnika wspomnianego w tekście, również z sukcesem, choć było to już z dekadę temu).

Inny przykład, choć mniej spektakularny, to kilka tysięcy mil, które po długotrwałej korespondencji otrzymałem od LO za wadliwy ekran w fotelu w kl. biznes (miał źle blokujące się ramię, na skutek czego monitor spadł na nogę córki, a że nie jest to lekkie ustrojstwo, było to bardzo bolesne).

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez tropikey, 23 Wrz 2024 13:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍 Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍
Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2024 12:16 

niebieski
-- 23 Wrz 2024 10:16 --

Ladnych pare late temu - tak na oko to 2017 - lecialem biznesem United i na powrocie (nocny lot) poszedlem spac tak szybko jak tylko mozna bylo sie rozlozyc i nawet nie dotknalem IFE, totez bardzo sie zdziwilem jak dostalem maila, ze bardzo przepraszaja, ze IFE nie dzialalo dobrze w czasie lotu i w zalaczeniu voucher na 100$. Mile to bylo.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2024 13:01 

srebrny
Ta historia to dla mnie jest olbrzymi skandal. Rozumiem, że samolot jest pełny i że fotel może się popsuć, ale pójście w zaparte przez LH i odmowa jakiejkolwiek rekompensaty w tak oczywistej sprawie słabo wygląda. LH od czasu objęcia stanowiska przez Sphora jest bardzo konsekwentna w obniżaniu standardów.
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 23 Wrz 2024 15:47 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
No niestety to potwierdza moje doświadczenia, że Lufthansa zrobi wszystko aby uniknąć odpowiedzialności za swoje błędy czy niedoróbki.
Zresztą nasz LOT dzielnie z nimi konkuruje na polu olewania swoich klientów.
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 23 Wrz 2024 16:19 

Loty: 132
Kilometry: 326 809
niebieski
Ostatnio podczas lotu LATAM dostałem miejsce za kurtyną oddzielającą buisness class od pozostałej. Podczas lotu kurtyna spadła na mnie :). Stwardesa przyszła zrobiła zdjęcie i próbowała ją zamontować jeszcze raz, na co się nie zgodziłem... żadnego odszkodowania nie dostałem :lol:
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#6 PostWysłany: 23 Wrz 2024 18:10 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
Y+ w CX, brak prądu w gniazdkach i nie działające IFE. Stewki w czasie lotu prosiły o dane kontaktowe i powiedziały, że w ciągu 2 tygodni ktoś się odezwie. Nikt się nie odezwał ale jakoś po paru tygodniach mi się przypomnialo i w wolnej chwili sam z siebie do nich napisałem przez formularz i opisałem cala sytuacje. Raczej normalnie, bez nosa w górę. Dosc szybko dostalem zwrotkę i 10k mil jako przeprosiny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Wrz 2024 18:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

2022 jak leciałem C Class z ZRH do GRU w LX, to na krześle był syf a w szafce zużyte skarpetki. Opisałem do LX, i dostałem piękną odpowiedz

Your experience does of course not reflect SWISS service commitment and I apologize for any disappointment.
Although it is not possible for me to erase the discomfort and disappointment you had, it would be our pleasure to welcome you on board in the future, to regain your trust.

Oczywiście o jakieś mile/vouchery to można zapomnieć
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 30 Paź 2024 11:46 

Wracając 05.2024 KLM na trasie JNB-AMS, 2 fotele były brudne oraz przez 2 godziny nie działało IFE. Po zgłoszeniu przez formularz na stronie KLM, po niecałych 3 godzinach, dostaliśmy łącznie ok. 35000 mil rekompensaty.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości