Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Aplikacja Trip.com
#521 PostWysłany: 18 Lis 2024 14:07 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Trzeba też pamiętać, że jest prawdopodobna konieczność weryfikacji rezerwacji kupionych na OTA.
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#522 PostWysłany: 18 Lis 2024 14:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

No ale jak jest formalna umowa z Tripem, to od nich raczej nie.
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 18 Lis 2024 17:26 

Loty: 71
Kilometry: 96 697
srebrny
Ja kupowałem 2 tixy w zeszłym tygodniu to mogę powiedzieć, na etapie zakupu pojawia się komunikat, że rezerwację trzeba potwierdzić u FR w ciągu 30 min od płatności, bo w przeciwnym razie będzie skasowana. Po dokonaniu płatności wyskakuje normalnie w apce link do tego potwierdzenia, trzeba wejść, przenosi nas stronę FR i kliknąć coś typu potwierdź, potem wraca z powrotem do apki i chwilkę później przychodzi potwierdzenie i PNR. Wklepałem do apki FR i bez problemu dodało obie rezerwacje do konta.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
wersus79 uważa post za pomocny.

#524 PostWysłany: 18 Lis 2024 17:53 

złoty
man4business napisał(a):
Wchodzi różnie - często cena "wyjściowa" jest podbita, ale zniżka jeszcze daje radę zejść poniżej ceny FR, ale bywa i tak, że cena wyjściowa jest z czapy, po zniżce nadal wyższa niż na stronie FR. W ciemno na pewno bym nie kupował. Plus warto pamiętać o niemiłym "triku" FR, jeśli ktoś planuje coś dokupić potem do tego biletu (np. priority boarding). Zapłaci więcej, niż kupując to po drodze na stronie FR podczas zakupu biletu - i cały zysk zmieni się w stratę.

Ale z kolei priority w lotach, które przed chwilą kupowałem było delikatnie tańsze w tripie niż w FR 9,49-9,99 vs 47-50 zł.
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 22 Lis 2024 14:18 

złoty
Wydaje się, że jeszcze nie było, ale dla Diamentowych, jest dostępny darmowy e-sim 3Gb na pięć dni.
Zamówienie z QR kodem przychodzi prawie od ręki. Jutro zacznę testować.
 Profil Relacje PM off
kubus95 lubi ten post.

#526 PostWysłany: 22 Lis 2024 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Było wspomniane, a ja potwierdzam że działa dobrze ;)
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 22 Lis 2024 15:30 

niebieski
Jakie kraje są dostępne w tym pakiecie?
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 22 Lis 2024 16:22 

złoty
Covered countries: Australia, Austria, Belgium, Brazil, Bulgaria, Cambodia, Canada, China, Colombia, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Egypt, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, Iceland, India, Indonesia, Ireland, Israel, Italy, Japan, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Macau, Malaysia, Malta, Mexico, Mongolia, Montenegro, Morocco, Netherlands, New Zealand, Norway, Pakistan, Philippines, Poland, Portugal, Romania, Russia, Saudi Arabia, Serbia, Singapore, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, Turkey, UAE, United Kingdom, United States, Vietnam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#529 PostWysłany: 25 Lis 2024 15:33 

złoty
Bilety brane z Szalonej środy w śeode,mimo zapewnienia na czacie że przyjdą nie przyszły,już drugi raz taka sytuacja,nie wiem czy to jest spowodowane tym że mam kilka kont,
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 25 Lis 2024 16:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Też miałem w zeszłym tygodniu dziwną historię z SzŚ ale zakończoną happy endem, zawsze Trip bilety wystawiał mi dość szybko a tym razem gdy zabukowałem LIS z oferty SzŚ w środę rano to nie zaticketowali mi ich do późnego wieczora i w sumie już byłem pewien że będzie kwas, ale o dziwo mail z informacją o wystawieniu biletów wpadł koło 8 rano w czwartek, prawie 24h po zakupie i 8h po wygaśnięciu oferty.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 25 Lis 2024 16:44 
Awatar użytkownika

Loty: 359
Kilometry: 544 008
srebrny
Ja na bilety do Tallina z poprzednich edycji z szalonej środy czekałem, aż do niedzieli rano. Wystawili kilka godzin po deklarowanym przez nich maksymalnym czasie.

#532 PostWysłany: 25 Lis 2024 21:56 

HON fly4free
Potwierdzam, że coś dziwnego się dzieje z wystawianiem biletów (u mnie też LOT), wcześniej bilety wystawiane były natychmiast. Niby piszą "Trip.com guarantees that the price of your flight will not change after payment has been confirmed. If your ticket is not issued after successful payment due to the fault of Trip.com and the ticket price increases, Trip.com will cover the difference." ale to wygląda jak wystawianie biletów na "poziomie" takich serwisów jak ticket.se...
Edit: bilet wystawiony, czyli jakieś 16 h po zakupie.

Ostatnio edytowany przez man4business, 26 Lis 2024 14:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 25 Lis 2024 22:03 

niebieski
Jeśli „fault of Trip.com” i tutaj jest cała odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 25 Lis 2024 22:23 

złoty
W moim przypadku Oradea z szalonej sprzed 2 tygodni została wystawiona w jakieś 5 minut

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 26 Lis 2024 13:54 

złoty
@kemot Mnie jeden raz zdarzyło się właśnie z LOTem, że bilet został mi dostarczony jakieś 22-23 godziny od dokonania rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
kemot lubi ten post.

#536 PostWysłany: 26 Lis 2024 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 49
Kilometry: 69 391
srebrny
Chcąc skorzystać ze zniżki jaką daje Trip konieczna jest aplikacja w telefonie, czy działa to też na stronie www w komputerze?
 Profil Relacje PM off  

#537 PostWysłany: 26 Lis 2024 18:00 

złoty
Apka tylko
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 27 Lis 2024 10:05 
Awatar użytkownika

złoty
Dziś ładnie wchodzi WAW-ALC (W6) - terminy marcowe. Przy transakcjach w jedną stronę wychodzi taniej niż z WDC.

#539 PostWysłany: 29 Lis 2024 09:34 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Cześć takie pytanie co do trip.com - potrzebuję kupić bilet do UK dla siebie +1, sęk w tym, że +1 nie ma jeszcze paszportu, a trip.com wymaga podania numeru. Z kolei kupując bezpośrednio przez W6 nie trzeba numeru podawać na tym etapie. Czy możecie podpowiedzieć czy coś się stanie jak wpiszę teraz zły numer, czy to już jest jak amen w pacierzu i nie da rady zmienić później?
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 29 Lis 2024 09:36 

srebrny
bez stresu nic sie nie stanie
 Profil Relacje PM off
Pink_Nightmare uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 662 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości