Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:41 

trochę się wyjaśniło.
właśnie gadałem przez telefon z nimi.
podkreślę że nie dzwoniłem na numer z maila, tylko na numer ze strony internetowej.
sprawa wygląda tak jak w mailu niestety. w biurze obsługi klienta dowiedziałem się że przedwczoraj dostali oni informacje z głównego biura, że WSZYSTKIE loty z Warszawy będą anulowane, bo cena była wynikiem błędu. można polecieć za dopłatą...ale do ceny z dnia dzisiejszego, a nie z dopłatą do realnej ceny jaka była w dniu zakupu biletu. Zapytałem się też czy nie można by było wykasować dwóch ostatnich lotów z goa i do goa..zeby bilety były tylko do Bombaju..niestety i tak trzeba dopłacić. dowiedziałem się że mogę napisać skargę ale i tak bilety zostaną skasowane po tygodniu...oczywiscie w czasie rozmowy 10 razy padło pytanie czy wykasować rezerwację... jak odpowiadałem że się nie zgadzam, to w odpowiedzi padało "ale pan wie że i tak po tygodniu automatycznie zostaną wykasowane, i dostanie pan zwrot?"

..no niestety, okazało się że to nie fejk.

kupował z Was ktoś bilety z innych miast? zdaje się że z gdańska były w tym samym czasie..za 300zł drożej..przynajmniej na ten termin który mnie interesował.

beetle napisał(a):
Coraz więcej rozsądnych głosów..Wczoraj dostałem od ebookers jeszcze raz potwierdzenie mojego tripa, ale to może być oczywiście nie istotne. Martwi mnie tylko, że jak ktoś ukradł nasze dane to robi się niebezpiecznie...
P.S. nawet do głowy mi nie przyszło, żeby obarczać winą F4F, jeszcze niedawno niektórzy narzekali, że za późno szły informacje na ten temat, a teraz, że w ogóle szły...

skąd lecisz?
 Profil Relacje PM off  

Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦 Sardynia wiosną za 559 PLN 😎🌊 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙💦
#162 PostWysłany: 05 Lis 2014 14:50 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
beetle napisał(a):
Coraz więcej rozsądnych głosów..Wczoraj dostałem od ebookers jeszcze raz potwierdzenie mojego tripa, ale to może być oczywiście nie istotne. Martwi mnie tylko, że jak ktoś ukradł nasze dane to robi się niebezpiecznie...
P.S. nawet do głowy mi nie przyszło, żeby obarczać winą F4F, jeszcze niedawno niektórzy narzekali, że za późno szły informacje na ten temat, a teraz, że w ogóle szły...

Wczoraj dostałem też potwierdzenie rezerwacji po rozmowie z panią z ebookers na czacie. Dziś jednak rozmawiałem drugi raz i niby było okej do czasu, gdy przekopiowalem jej treść emaila. Konsultowala się z jakimś innym działem, który koniecznie chciał się ze mną skontaktować telefonicznie w celu omówienia szczegółów dotyczących rezerwacji. Jako że nie miałem możliwości rozmowy, to będę się z nimi kontaktował później. Mam otrzymać też emaila w ciągu 24godz., na którego będę mógł odpisać. Na adres zwrotny (reply@my.ebookers.com) z wczorajszego emaila odpowiedzi nie dochodzą. Mają zablokowane wiadomości przychodzące. Zobaczymy czy coś dostanę. Słabo, że wysylaja emaila, na którego nie da się odpowiedzieć. Może to specjalnie.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:10 

Zbanowany
swiezak napisał(a):
ustalmy kilka faktów
Jeśli prawdziwe są stwierdzenia 1-3
1) f4f doskonale widziało, że promuje bilety bez opłaty paliwowej
2) f4f nie informowało (przez długi czas) osób o tym, że taryfa jest wynikiem błędu
3) f4f zarabiało co najmniej 5EUR na referallach z ich strony do wyszukiwarek, gdy zakupiony został bilet

to mamy
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

no to się Kamil dorobił - idzie siedzieć :lol:
za 5 eur
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:18 

niebieski
łee, no bez jaj
ludzie klikają bez wczytania się o co chodzi... wiadomo bez ryzyka nie ma zabawy:) a jak by się - kolejny raz - udało, to co?
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:24 

Zbanowany
Kamil wyjdzie na wolność :lol:
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:28 

krymek napisał(a):
Wczoraj dostałem też potwierdzenie rezerwacji po rozmowie z panią z ebookers na czacie.

no a mi po rozmowie obiecali że za chwilę wyślą na maila informację z kim sie kontaktować w sprawie skarg i zażaleń..tym czasem nic takiego nie dostałem, tylko potwierdzenie lotu..
żenujące :/
jak dla mnie to sprawa jak najbardziej się nadaje do wyjaśnienie i do pisania skarg...po przeliczeniu wszystkiego, chcą ode mnie dopłatę dokładnie do kwoty 722.83 EURO, tym czasem na dzień dzisiejszy, moje bilety w ich systemie kosztują 572.80..to za co jest te dodatkowe 150 Euro? kara za błąd?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:34 

niebieski
mathun napisał(a):
krymek napisał(a):
Wczoraj dostałem też potwierdzenie rezerwacji po rozmowie z panią z ebookers na czacie.

no a mi po rozmowie obiecali że za chwilę wyślą na maila informację z kim sie kontaktować w sprawie skarg i zażaleń..tym czasem nic takiego nie dostałem, tylko potwierdzenie lotu..
jak dla mnie to sprawa jak najbardziej się nadaje do wyjaśnienie i do pisania skarg...po przeliczeniu wszystkiego, chcą ode mnie dopłatę dokładnie do kwoty 722.83 EURO, tym czasem na dzień dzisiejszy, moje bilety w ich systemie kosztują 572.80..to za co jest te dodatkowe 150 Euro? kara za błąd?

Po prostu babka podała cenę jakąś tam, z katalogu, średnią, jakąkolwiek... zrezygnuj, oddadzą kasę (co i tak pewnie się stanie) i kup te 150 eur taniej, skoro widzisz taką cenę.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:35 

Mi wczoraj powiedzieli, abym opisał to na revenueprotection@ebookers.com. Mail nie działał, dziś...poszedł, czyli istnieje. Ale zamieszanie informacyjne. Czekam na info od babki z Jeta jeszcze.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
mathun napisał(a):
krymek napisał(a):

Dopłata której wymagają nie jest związana z biletem tylko najprawdopodobniej z karą o której tu mowa
https://www.9wagents.com/EN/IN/Uploads/ ... 8Jan14.pdf

Stąd u wszystkich jednakowa kwota.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:36 

Pozwolicie, że wtrącę swoje trzy grosze do dyskusji? F4F podczytuję od bardzo dawna i jestem szczerze wdzięczna,bo dzięki temu udało mi się ruszyć d*** z kanapy i zobaczyć kawałek ( na razie bliższego) świata.I chociaż nigdy nie złapałam biletu na przysłowiowe już Malediwy za 600 PLN, to kogoś, kto do tej pory zwiedzał jedynie Zakopane na zmianę z Mielnem, Europa za parę dych też była wielką atrakcją. Goa miało być pierwszą naprawdę daleką podróżą, ale szef wspaniałomyślnie odmówił urlopu. Ale gdyby tego nie zrobił, bilet tez byłby mój. Bo cena wydawała się atrakcyjna, acz nie przesadnie niska, bo pojawiła się na głównej, bo kupiło mnóstwo osób- te wszystkie czynniki w mojej ocenie dawały względne gwarancje, że jest ok. I teraz do meritum- skoro mleko się już rozlało, to może warto doradzić takim świeżakom jak ja, w jaki sposób uniknąć w przyszłości takich gaf. I od razu uprzedzam ewentualne zarzuty- nie chcę ryby, dajcie mi wędkę. Nie dawajcie gotowego rozwiązania po czym poznać, ze oferta jest be, dajcie mi wskazówki, a będę drążyć sama. Przeczytałam forum od deski do deski ( oczywiście bez tajemnej twierdzy szyfrów), śledzę inne strony o podobnej tematyce, znam wyszukiwarki lotów itd- to jednak wciąż za mało, a więcej chyba z f4f nie wycisnę. W wielu dyskusjach pojawia się temat ogromnej niechęci do dzielenia się swoimi sposobami i doświadzceniem-co z jednej strony w pełni rozumiem, ale z drugiej -na Boga, nie rzucajcie tutaj argumentów, że od razu było widać, ze ta oferta to FD, bo nie było, przynajmniej nie dla wszystkich. zauważcie, że duża część osób z anulowanymi biletami w kieszenie zarzuca F4F jedno- że oferta na pograniczu błędu/promocji znalazła się na głównej bez żadnego ostrzeżenia, a żeby wyczuć ewentualne problemy, potrzebne było jakieś obycie w tym temacie. I mnie, i wielu innym osobom na tym forum tego doświadczenia po prostu brakło. Dlatego apeluję o odrobinę empatii, bo każdy ze starych wyjadaczy był kiedyś na moim/naszym miejscu.
Pozdrawiam
e.
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:45 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Ewidentnie dopłata 467,62 EUR to kara od linii lotniczej, którą OTA teraz chce przerzucić na klienta. Taniej będzie kupić nowy bilet, niż dopłacać tę kwotę.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:48 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja proponuję już zakończyć dyskusję o tych którym się to podoba i tym którym się to nie podoba. Nie prowadzi to donikąd już, kto miał wątpliwości względem polityki fly4free ten je wyraził, 90% argumentów obu stron się już pojawiła i powtarza, mam nadzieję, że włodarze poświęcą chociaż 5 minut na przemyślenie kwestii.

Zaś osobom tak żalącym się o to jak wąską grupa, "egoistycznie" podchodzi do tematu chciałbym przypomnieć, że patent ten to jest FD, a nie zwykły EF, tylko wygląda niepozornie bo dump jest w środku. A to znaczy, że taki deal ciągnie za sobą pewne konsekwencje, których większość kupujących nie jest świadoma, a prawdopodobieństwo poniesienia konsekwencji rośnie wraz z ilością rezerwacji. Anulacja teraz to i tak jest dobra informacja. Równie dobrze lot mógłby zostać anulowany podczas pobytu w Indiach i trzeba by płacić kilka tysięcy, aby wrócić do kraju lub zostać poproszonym o dopłatę już przy wejściu na 1 odcinek. Także poza "egoizmem" polecam dostrzec odrobinę troski. Sam mam dwójkę znajomych, którzy kupili te loty i coś tam na fejsie się burzyli o anulację, pogadałem z nimi i nie mieli zielonego pojęcia, że to na jakiś "przekręcie" się leci, byli pewnie że to promocja.

Przypomnę też, że kiedyś pojawiły się dyskusje o FD na otwartym forum i zostały one zabronione (nawet w regulaminie), ze względu na ryzyko dla nieświadomych i niedoświadczonych oraz na pewne wątpliwości natury moralnej. W konsekwencji z tego powodu powstała TS. Stąd nie ma się co dziwić, że sporo osób ma wątpliwości, skoro dziś, raptem kilka miesięcy czy rok później, takie rzeczy trafiają nie tylko na otwarte forum, ale na stronę główną. Dodam jeszcze, że po to jest TS i koduje się tam większość informacji, aby nie palić takich okazji. Jak coś kupują setki osób w krótkim czasie to jest to wystawione na duże ryzyko, jak ilość chętnych jest ograniczona to ryzyko mniejsze i w dłuższej perspektywie czasu, więcej osób z tego skorzysta, bo patent będzie działał, a informacje wcale nie są zamknięte w jakimś ściśle tajnym gronie. TS tutaj, odpowiednie wątki na FT, trochę czasu, zbierania doświadczeń i takie rzeczy są na wyciągnięcie ręki.

Można by dziś wrzucić wszystkie dumpy i patenty publicznie, pewnie sporo osób skorzysta, sporo poleci bardzo tanio i niby wszystko super, ale... Ale z drugiej strony sporo osób czekają bolesne anulacje, większość patentów i dumpów zostanie ubita, systemy rezerwacyjne zostaną uszczelnione i patrząc globalnie i w dłuższej perspektywie czasowej, dużo mnie osób skorzysta z takich okazji. Z mojej strony EOT, a tym którzy kupili oczywiście życzę, aby polecieli w 100% szczerze, bo skoro mleko i tak już się rozlało to niech chociaż skorzysta kto może.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#173 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:51 

cześć, ja wysłałem na ich maila odpowiedz (poniżej), chociaż nie spodziewam się, że ktokolwiek go przeczyta. Pierwszy raz kupiłem bilet korzystając z "okazji" na f4f, i chyb a następnym razem tego nie zrobię. Jestem dość wytrawnym podróżnikiem, byłem na wszystkich kontynentach, ale taki kiks zdarzył mi się po raz pierwszy. pozdr wszystkich. nie pękajcie.

Dear Sirs,
with reference to the email below, I have booked the flight using your business as an intermediary. At the time of booking there was no mention of a technical problem, nor did you experience any "technical problem" with charging my credit card. If you, as you said, truly valued your customers, you would never attempt to distribute such preposterous emails to your customers in question. I refuse to accept your options and am looking forward to apology form you. I have booked and paid in good faith and so should you respect the conditions of the contract where you offered services and I paid for them in full. I have also purchased additional insurance to the tune of 60 Euros in case I should cancel my travel. I have also incurred further costs, such as booking a hotel for two people in Goa.
In view of the above, I have taken matter to ECC Ireland, European Consumer Center, MACRO Building, 1 Green Street, Dublin 7, Phone: 01- 8797620, Fax: 01 – 8734328, Email: info@eccireland.ie.
I expect that you honour your committments to you customers and respect the contract and my booking.
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:53 
Awatar użytkownika

niebieski
emi napisał(a):
Pozwolicie, że wtrącę swoje trzy grosze do dyskusji? F4F podczytuję od bardzo dawna i jestem szczerze wdzięczna,bo dzięki temu udało mi się ruszyć d*** z kanapy i zobaczyć kawałek ( na razie bliższego) świata.I chociaż nigdy nie złapałam biletu na przysłowiowe już Malediwy za 600 PLN, to kogoś, kto do tej pory zwiedzał jedynie Zakopane na zmianę z Mielnem, Europa za parę dych też była wielką atrakcją. Goa miało być pierwszą naprawdę daleką podróżą, ale szef wspaniałomyślnie odmówił urlopu. Ale gdyby tego nie zrobił, bilet tez byłby mój. Bo cena wydawała się atrakcyjna, acz nie przesadnie niska, bo pojawiła się na głównej, bo kupiło mnóstwo osób- te wszystkie czynniki w mojej ocenie dawały względne gwarancje, że jest ok. I teraz do meritum- skoro mleko się już rozlało, to może warto doradzić takim świeżakom jak ja, w jaki sposób uniknąć w przyszłości takich gaf. I od razu uprzedzam ewentualne zarzuty- nie chcę ryby, dajcie mi wędkę. Nie dawajcie gotowego rozwiązania po czym poznać, ze oferta jest be, dajcie mi wskazówki, a będę drążyć sama. Przeczytałam forum od deski do deski ( oczywiście bez tajemnej twierdzy szyfrów), śledzę inne strony o podobnej tematyce, znam wyszukiwarki lotów itd- to jednak wciąż za mało, a więcej chyba z f4f nie wycisnę. W wielu dyskusjach pojawia się temat ogromnej niechęci do dzielenia się swoimi sposobami i doświadzceniem-co z jednej strony w pełni rozumiem, ale z drugiej -na Boga, nie rzucajcie tutaj argumentów, że od razu było widać, ze ta oferta to FD, bo nie było, przynajmniej nie dla wszystkich. zauważcie, że duża część osób z anulowanymi biletami w kieszenie zarzuca F4F jedno- że oferta na pograniczu błędu/promocji znalazła się na głównej bez żadnego ostrzeżenia, a żeby wyczuć ewentualne problemy, potrzebne było jakieś obycie w tym temacie. I mnie, i wielu innym osobom na tym forum tego doświadczenia po prostu brakło. Dlatego apeluję o odrobinę empatii, bo każdy ze starych wyjadaczy był kiedyś na moim/naszym miejscu.
Pozdrawiam
e.

to chyba nie miejsce na tego typu dyskusje więc sorry za OT
ja myślę że po prostu potrzebujesz czasu i większej aktywności na forum - zarejestrowałaś się na początku 2012 roku a masz 12 postów - aktywność daje interakcje, kontakty bezpośrednie, a one wiedzę - na 100% wyciśniesz z f4f dużo więcej - musisz być bardziej aktywna...

swiezak napisał(a):
to mamy
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

buhahahah :lol: :lol: :lol:
z całym szacunkiem i sympatią i od razu przepraszam jeszcze raz za OT... naprawdę :?: :?: :?:
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:54 
Awatar użytkownika

Ale nikt nie chce powalczyć z ebookers tutaj? Powieważ wydaje mi się, że nie coś nie jest zgodne z prawem z tymi mailami...

Nie interesuje mnie którego jest wina, tylko chciałbym żeby wszyscy polecieli :)

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 05 Lis 2014 15:58 

OCCASVS napisał(a):
Ale nikt nie chce powalczyć z ebookers tutaj? Powieważ wydaje mi się, że nie coś nie jest zgodne z prawem z tymi mailami...

Nie interesuje mnie którego jest wina, tylko chciałbym żeby wszyscy polecieli :)

ja zamierzam się z nimi poprzepychać, tak dla zasady, bo raczej nic już z tego nie będzie .
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
proszę Cię...
ten post na stronie raczej nie był ofertą handlową...
życzę powodzenia w sądzie w każdy razie
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:07 
Awatar użytkownika

niebieski
to chyba Tobie coś trudno zrozumieć...
i masz rację nie ma sensu nad tym dyskutować

PS
daj koniecznie znać co powiedzieli w prokuraturze jak składałeś zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa
 Profil Relacje PM off
wojtkow lubi ten post.

#179 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:08 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 142 458
niebieski
scomin napisał(a):
f4f tego rodzaju oferty publikuje od początków swojego istnienia.
W tym czasie zdarzały się również anulacje jak w przypadku Goa.
Podejście przewożników i pośredników do ofert "z błędem" jest i było różne.
Podobne oferty publikują inne portale o tej tematyce z całego świata.
Nie odnotowałem żeby liczba ofert "z błędem" się zmniejszała - wprost przeciwnie.

Co się zatem zmieniło? Zmieniło się tyle, że ostatnio rośnie frustracja wśród niektórych użytkowników podyktowana egoizmem i chęcią zawłaszczania tego rodzaju ofert tylko dla siebie. Nie potrafię w inny sposób wytłumaczyć sobie agresji jaką niektórzy przejawiają od dłuższego czasu w swoich postach. Ciekawe czy na zagranicznych forach również są tacy aktywni czy tylko rodakom utrudniają życie...

Święta racja S ;) Mi ostatnio anulowali hotel **** za 0,75 € o czym dowiedziałem się zerkając na listę przelewów. Ale nie zamierzam pisać do pośrednika, do hotelu, obrażać ludzi bo wiem, że to był błąd. Tym razem się nie udało, ale skorzystam z innej oferty, z innego błędu bądź promocji. Sam się chętnie dzielę takimi informacjami ze znajomymi.

Ten wątek powinien być zakończony zanim ktoś pójdzie o krok za daleko.

Dawniej f4f to była zabawa dla tych, którzy byli w stanie coś samemu znaleźć i wiedzieli z czym to się je. Od pewnego czasu więcej jest tych którzy muszą mieć wszystko na tacy krok po kroku. Potem myślą sobie jacy to są cwani ;) Ich aktywność na forum zaczyna się gdy anulują im bilet i wtedy pokazują kim tak naprawdę są. Szkoda, bo wątek taki jak ten zabija trochę f4f i za parę lat ci zaangażowani użytkownicy przeniosą się do innego, mniej uczęszczanego forum.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 05 Lis 2014 16:11 
Awatar użytkownika

dekatreis napisał(a):
OCCASVS napisał(a):

ja zamierzam się z nimi poprzepychać, tak dla zasady, bo raczej nic już z tego nie będzie .

Nie mogą złamać prawo :)

Jeszcze coś ciekawego:
https://e-justice.europa.eu/content_sma ... e&member=1 [postępowanie w sprawie drobnych roszczeń]

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości